Logo
Print this page

Βιβλία Φονταμενταλιστικής Σέκτας σε Σχολεία της Κύπρου

Ο αρχηγός της καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για παιδεραστία

 

Ο Warren Jeffs είναι ο ηγέτης της Φονταμενταλιστικής «εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών» (FLDS Church), της αποσχισθείσας πολυγαμικής σέκτας των Μορμόνων, ο οποίος το 2011 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για διαφθορά ανηλίκων κοριτσιών-οπαδών του.

Ο ισοβίτης αρχηγός της λατρείας ο οποίος είναι νυμφευμένος με δεκάδες γυναίκες, κάποιες από αυτές ανήλικες, πίσω από τα κάγκελα της φυλακής έγραψε ένα βιβλίο, το οποίο τιτλοφόρησε: «Ιησούς Χριστός-Μήνυμα για όλα τα έθνη» (Jesus Christ-Message to all Nations).

Αυτό το βιβλίο περιέχει τις αποκαλύψεις δήθεν του Ιησού Χριστού προς τον καταδικασθέντα Jeffs, ο οποίος χαρακτηρίζει τον εαυτό του στόμα του Θεού.

Η σεξιστική σέκτα χωρίς ντροπή, απέστειλε αυτό το βιβλίο του παιδεραστή αρχηγού της, σε διάφορα Σχολεία της Κύπρου, προκειμένου να περιληφθεί στις βιβλιοθήκες τους και να το διαβάσουν τα παιδιά μας!!!

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο WARREN JEFFS

Όπως αναφέραμε, ο Warren Steed Jeffs (γεννημένος στις 3 Δεκεμβρίου 1955) είναι ο πρόεδρος της «Φονταμενταλιστικής Οργάνωσης (Βιβλική) Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών» (Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints) (FLDS Church).

Το 2011 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για δύο κακουργήματα που αφορούσαν παιδική σεξουαλική κακοποίηση.

Τον Μάιο του 2006, ο Jeffs βρισκόταν στον κατάλογο των 10 πλέον καταζητούμενων ατόμων του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των Η.Π.Α (FBI), επειδή διέφυγε σε άλλη Πολιτεία για ν’ αποφύγει τις εναντίον του κατηγορίες για τη διοργάνωση γάμων μεταξύ ενήλικων οπαδών του και ανήλικων κοριτσιών.

Το Μάιο και Ιούλιο 2007 το Δικαστήριο της Αριζόνα του απήγγειλε ακόμα οκτώ κατηγορίες, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβανόταν κατηγορία για σεξουαλική σχέση του με ανήλικους και αιμομιξία, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις.

Ο Warren Jeffs είναι γιος του Rulon Jeffs ο οποίος ήταν αρχηγός της οργάνωσης FLDS Church και όταν πέθανε είχε 19 ή 20 συζύγους και 60 παιδιά. Όταν πέθανε ο Rulon Jeffs το 2002, τον διαδέχθηκε ο γιος του Warren Jeffs ο οποίος έγινε αρχηγός της λατρείας. Μέσα σε μια εβδομάδα, ο Jeffs νυμφεύτηκε όλες τις συζύγους του πατέρα του, εκτός από δύο που διέφυγαν.

Ο Jeffs, είναι ο μόνος που έχει εξουσία να τελεί γάμους εντός της οργάνωσης και αυτός ορίζει ποιός θα παντρευτεί ποιάν. Ο Jeffs έχει επίσης την εξουσία να τιμωρεί τους ατίθασους άνδρες οπαδούς του, «μεταβιβάζοντας τις συζύγους, τα παιδιά και τα σπίτια τους σε άλλους άνδρες. Η οργάνωση ασκεί ολοκληρωτικό και πλήρη έλεγχο πάνω στα παιδιά που γεννιούνται στη σέκτα. Το 2000, στο Κολοράντο των Η.Π.Α όπου η οργάνωση είχε επικρατήσει σχεδόν παντού, 850 παιδιά που ανήκαν στην αίρεση εγκατέλειψαν το τοπικό σχολείο μετά από απόφαση της να μετακινήσει τα παιδιά των οπαδών της από τα δημόσια σχολεία.

Ο Jeffs, όπως και οι προκάτοχοι του συνέχισε το πρότυπο της οργάνωσης FLDS και δόγμα των Μορμόνων φονταμενταλιστών, σύμφωνα με το οποίο οι πιστοί οπαδοί θα πρέπει να τελούν «Ουράνιο Γάμο»"Celestial Marriage" ή πολυγαμία, προκειμένου να φτάσουν στον ύψιστο βαθμό εξύψωσης στη μετά θάνατο ζωή.

Συγκεκριμένα, ο Jeffs δίδασκε ότι ένα αφοσιωμένο μέλος της οργάνωσης αναμένεται να έχει τουλάχιστον τρεις συζύγους για να μπορέσει να μπει στον παράδεισο και όσο πιο πολλές συζύγους έχει, τόσο πιο κοντά στον παράδεισο βρίσκεται.

Πρώην μέλη της οργάνωσης αναφέρουν ότι ο ίδιος ο Jeffs είχε εβδομήντα συζύγους.

Τον Απρίλιο του 2008, οι αρχές στο Τέξας έθεσαν υπό την κηδεμονία τους 416 παιδιά που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του στο πολυτελές ράντζο του κοντά στο Ελντοράντο, γνωστό σαν YFZ Ranch.

Στις 9 Αυγούστου 2011 ο αρχηγός της σέκτας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για δύο κακουργήματα που αφορούσαν παιδική σεξουαλική κακοποίηση.

Τον Ιούλιο 2004, ο ανιψιός (αδελφότεκνός) του Warren Jeffs, Brent Jeffs, κατέθεσε μήνυση εναντίον του με την κατηγορία ότι το 1980 ο θείος του είχε έλθει σε παρά φύση επαφή μαζί του στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης.

Ο Brent ανέφερε ότι τότε ήταν πέντε ή έξι χρονών και ότι τα αδέλφια του Warren Jeffs, τα ονόματα των οποίων επίσης αναφέρονται στη μήνυση, παρακολουθούσαν και συμμετείχαν στο βιασμό.

Ακόμα δύο ανίψια του Warren Jeffs καταχώρησαν εναντίον του παρόμοιες κατηγορίες κακοποίησης. Ένα από τα δύο θύματα αυτοκτόνησε μετά που κατηγόρησε τον Warren Jeffs για σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν παιδί.

Τον Ιούνιο του 2005, ο Jeffs κατηγορήθηκε ξανά για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, φερόμενος να έχει διευθετήσει γάμο μεταξύ 14χρονου κοριτσιού και του τότε 19χρονου πρώτου εξαδέλφου της.

Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στην Αριζόνα τον επικήρυξε ως καταζητούμενο.

Τον Ιούνιο 2006¸ο Jeffs επέστρεψε στο Κολοράντο τελώντας και άλλους γάμους με ανήλικες νύμφες.

Το Δεκέμβριο του 2012, ο Jeffs ισχυριζόταν ότι το τέλος του κόσμου θα ερχόταν πριν το έτος 2013 και καλούσε τους οπαδούς του να ετοιμαστούν για το τέλος.

Ενώ ήταν φυλακισμένος στο Louis C. Powledge Unit, ο Jeffs έγραψε το βιβλίο«Το μήνυμα του Ιησού Χριστού προς όλα τα έθνη» (Jesus Christ Message to All Nations ) το οποίο εμφανίζεται να μεταφέρει τις αποκαλύψεις του Ιησού Χριστού στον Jeffs.

Το βιβλίο περιλαμβάνει διάφορες οδηγίες που υποτίθεται ότι δόθηκαν από τον Ιησού Χριστό στον εκπρόσωπο του Jeffs, για να τον ελευθερώσει.

Αυτό λοιπόν το βιβλίο στάλθηκε σε διάφορα Γυμνάσια και Λύκεια της Κύπρου.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να διερευνήσει σε πόσα και ποια σχολεία κατέληξε το εν λόγω βιβλίο φροντίζοντας να το αποσύρει αμέσως πριν καταλήξει στα χέρια ανυποψίαστων παιδιών.

Των: Σπύρου Αργυρού και Ελένης Ζήνωνος

ppu.org.cy,28/05.2013

πηγή: http://www.ppu.org.cy/index.php/en/49-heresies/sects-cults/412-fundamentalist-church-of-jesus-christ.html

 

 

Related items

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR