Logo
Print this page

«Δέχθηκα σφαίρα αλλά συνέχισα την καταδίωξη»!!!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΡΟΥΡΟΥ

«Δέχθηκα σφαίρα αλλά συνέχισα την καταδίωξη»

 

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του 28χρονου ειδικού φρουρού Γιώργου Μυστρίδη που χτυπήθηκε κατά την καταδίωξη των ληστών στο Παγκράτι, αλλά σώθηκε χάρη στο αλεξίσφαιρο. Παρότι είχε δεχθεί μια σφαίρα, συνέχισε την καταδίωξη σα να μην συνέβαινε τίποτα. Όπως λέει ο ίδιος «δεν είναι ήρωας» αλλά έκανε απλώς «το καθήκον του» - όπως και οι συνάδελφοί του- παλεύοντας για την ασφάλεια των πολιτών.

Ο ειδικός φρουρός Γιώργος Μυστρίδης ήταν ένας από τους αστυνομικούς που το βράδυ της Τετάρτης καταδίωξαν τους δύο ληστές στο Παγκράτι που προηγουμένως είχαν εισβάλει σε τρία φαρμακεία στις περιοχές του Νέου Κόσμου, του Υμηττού και του Βύρωνα. Υστερα από ανταλλαγή πυροβολισμών και ανθρωποκυνηγητό, οι δύο συνελήφθησαν τελικά από τους αστυνομικούς.

 

Ο 28χρονος παρότι είχε δεχθεί σφαίρα δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να σταματήσει την καταδίωξη. Αντιθέτως συνέχισε με θάρρος και αποφασιστικότητα. Όπως λέει σε συνέντευξή του στο Mega, δεν ήθελε να πανικοβάλλει τους συναδέλφους του. Άλλωστε, σημειώνει, όπως έμαθε και κατά την εκπαίδευσή του, «η καταδίωξη συνεχίζεται μέχρι να συλληφθεί ο δράστης».

«Δεν είμαι ήρωας. Έκανα απλώς το καθήκον μου» αναφέρει ο ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ.

«Ούτε εγώ ούτε κανείς από αυτούς που γνωρίζω δεν μπήκαμε στην αστυνομία έχοντας στο νου μας τα χρήματα» συμπληρώνει.

Προχθές, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, συνάντησε από κοντά τον ειδικό φρουρό και τους 9 συναδέλφους του από τις ομάδες ΔΙΑΣ και Ζήτα και τους συνεχάρη για το θετικό αποτέλεσμα της επιχείρησης.

«Έχεις οικογένεια;» ρώτησε ο υπουργός τον Γ. Μυστρίδη. «Εχω τρεις αδερφές και μια μάνα στην Κομοτηνή», είπε ο ειδικός φρουρός. «Και πώς τους είπες αυτό που έπαθες;» ξαναρώτησε ο Ν. Δένδιας, για να λάβει την απάντηση: «Ακόμη δεν τους έχω πει τίποτα!».

 

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63833636

Media

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR