Logo
Print this page

Άγριο ξύλο στο Παρίσι μετά τη διαδήλωση υπέρ των gay γάμων

Απίστευτες εικόνες το βράδυ της Κυριακής στο Παρίσι με τη γαλλική πρωτεύουσα να γίνεται πεδίο μαχών ανάμεσα σε υποστηρικτές των γάμων ομοφυλοφίλων, πολέμιους και αστυνομικούς.

 

Είχαν προηγηθεί δυο διαδηλώσεις: μια υπέρ των γάμων ανθρώπων του ίδιου φύλου και μια κατά.

Και οι δυο διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές. Τα πράγματα «στράβωσαν» αργά το απόγευμα, όταν η περιοχή των Ελβαλιντ (Les Invalides) έγινε πεδίο μάχης.

Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 200-300 ταραξίες εκσφενδόνισαν βλήματα, σιδηρόβεργες και καπνογόνα εναντίον των αστυνομικών και των δημοσιογράφων. Ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου τραυματίστηκε ελαφρά και δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες επί τόπου.

Και όλα αυτά παρόλο που η αστυνομία ήξερε πως μπορεί να γίνουν επεισόδια και είχε θέσει σε επιφυλακή 4.500 αστυνομικούς και χωροφύλακες.

Για μία ακόμα φορά, η συμμετοχή αποτέλεσε αντικείμενο πολεμικής, με την αστυνομία να έχει υπολογίσει 150.000 ανθρώπους και τους διοργανωτές να υποστηρίζουν ότι η συμμετοχή ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο στη διαδήλωση υπέρ των gay γάμων. Περίπου 2.800 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν εξάλλου στο κάλεσμα του Ινστιτούτου Civitas που πρόσκειται στους συντηρητικούς καθολικούς και οι οποίοι πραγματοποίησαν χωριστή πορεία.

Παρά τις ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας, περίπου δέκα ακτιβιστές του Génération identitaire κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στην ταράτσα της έδρας του Σοσιαλιστικού Κόμματος και να ξεδιπλώσουν ένα πανό στο οποίο έγραφαν "Ολάντ, παραιτήσου". Αφού συνελήφθησαν, απομακρύνθηκαν με αστυνομικό όχημα.

Συνολικά, 96 άνθρωποι προσήχθησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας και 39 τέθηκαν υπό κράτηση, σύμφωνα με απολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από τα επεισόδια των πρώτων βραδινών ωρών.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

 

Πηγή: http://www.newsit.gr//default.php?pname=Article&art_id=211638&catid=7

Related items

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR