Logo
Print this page

Το Ισλάμ επιτίθεται στην Ευρώπη – Νέες προσπάθειες αποκεφαλισμού – Όλες οι σχετικές ειδήσεις

Νέα απόπειρα αποκεφαλισμού Βρετανού στο Λονδίνο...!!

ΖΗΤΩ Ο ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΣΜΟΣ...

 

Συνέβη χθες στο Λονδίνο επίθεση «καρμπόν» με τη σφαγή του στρατιώτη Λι Ρίγκμπι που σημειώθηκε πριν τρεις ημέρες.

Ένα νεαρός άντρας, μάλλον στρατιωτικός, μαχαιρώθηκε, μόλις 300 μέτρα από το σημείο όπου οι δύο ισλαμιστές κατέσφαξαν τον 25χρονο στρατιώτη.

Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι δέχτηκε κλήση στις 15.53 (τοπική ώρα) από άγνωστο, προκειμένου να μεταβεί στην οδό Wellington, για να περισυλλέξει άτομο που έφερε στο σώμα του μαχαιριές. Το θύμα λέγεται ότι είναι μόλις 20 χρονών.

Την ίδια στιγμή, στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο, για να.....

παράσχει τις πρώτες βοήθειες, αλλά και να μεταφέρει σε νοσοκομείο, το θύμα της επίθεσης - αγνώστων μέχρι στιγμής, στοιχείων.

Καμία σύλληψη δεν έχει πραγματοποιηθεί, ενώ ο ρεπόρτερ του Sky News , James Banks σημειώνει ότι δεν υπάρχει ακόμα κανένα στοιχεία που να σχετίζει τις δύο δολοφονικές επιθέσεις μεταξύ τους.

Νωρίτερα, η οικογένεια του αδικοχαμένιου στρατιώτη επισκέφτηκε το σημείο της επίθεσης, ενώ στη μνήμη του Λι Ρίγκμπι τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση.

Προχθές ένας ισλαμιστής προσπάθησε να σφάξει στο Παρίσι έναν Γάλλο στρατιώτη.

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%BD%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%C2%AB%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BC%CF%80%CF%8C%CE%BD%C2%BB-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7

***

Προσπάθησαν να αποκεφαλίσουν στρατιώτη και στο Παρίσι!

Δεύτερη επίθεση σε βάρος 23χρονου στρατιώτη σημειώθηκε στο Παρίσι.Προσπάθησαν να τον αποκεφαλίσουν όπως έγινε και με το βρετανό στρατιώτη πριν από λίγες ημέρες στο Λονδίνο. Σοκαρισμένη όλη η Ευρώπη από τη συνεχόμενη άγρια επίθεση σε βάρος στρατιώτη.Το προφίλ του δράστη: 30 - 35 ετών, βορειοαφρικανός με κελεμπία και γένια.

Σοκ σε όλη την Ευρώπη προκάλεσε η δεύτερη άγρια επίθεση σε βάρος στρατιώτη αυτή τη φορά στο Παρίσι!

Ο δράστης προσπάθησε να μιμηθεί ακριβώς την επίθεση που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Λονδίνο με τον αποκεφαλισμό του βρετανού στρατιώτη που και συγκλόνισε όλο τον κόσμο. Αμέσως αφού μαχαίρωσε στο λαιμό τον γάλλο στρατιώτη, διέφυγε από το σημείο.

Εκπρόσωπος της αστυνομικής ένωσης είπε πως πλάνα από την επιτήρηση έδειξαν πως ο επιτιθέμενος ήταν ψηλός, γενειοφόρος, γύρω στα 35, πιθανόν βορειοαφρικανικής καταγωγής και φορούσε πανωφόρι σε αραβικό στυλ.

Ο 23χρονος γάλλος στρατιώτης που δέχτηκε την επίθεση στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του αφού τουλάχιστον δεν έχασε τη ζωή του.  Την ώρα που δέχτηκε την άγρια επίθεση με μαχαίρι, περιπολούσε σε μια περιοχή όπου βρίσκεται η έδρα πολλών επιχειρήσεων στα δυτικά του Παρισιού

Ο στρατιώτης μαχαιρώθηκε στο λαιμό από έναν άνδρα που εγκατέλειψε γρήγορα τη σκηνή και καταζητείται από την αστυνομία, δήλωσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Ο στρατιώτης περιπολούσε ένστολος, μαζί με άλλους δύο άνδρες, στο πλαίσιο του γαλλικού σχεδίου επαγρύπνησης κατά της τρομοκρατίας Vigipirate, όταν κάποιος τον πλησίασε από πίσω γύρω στις 18:00 (τοπική ώρα) και τον μαχαίρωσε στο λαιμό με ένα μαχαίρι ή ένα σουγιά.

Ο Ολάντ, από την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα, σχολίασε το γεγονός λέγοντας πως ο άνδρας καταζητείται και η αστυνομία διερευνά όλες τις πληροφορίες.

"Δεν ξέρουμε ακόμα τις ακριβείς περιστάσεις της επίθεσης ή την ταυτότητα του επιτιθέμενου, αλλά εξετάζουμε όλες τις εκδοχές", είπε στους δημοσιογράφους ο Ολάντ.

Ο Πιέρ-Αντρέ Πεϊβέλ, επικεφαλής της αστυνομίας για την περιοχή Ο-ντε-Σεν, δήλωσε πως ο στρατιώτης έχει χάσει πολύ αίμα αλλά θα επιβιώσει και πως νοσηλεύεται σε κοντινό στρατιωτικό νοσοκομείο.

"Τα τραύμα φαίνεται πως είναι αρκετά σοβαρό, αλλά δεν απειλεί τη ζωή του", είπε στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι iTele.

Ο Πεϊβέλ είπε πως ο άνδρας κατάφερε να διαφύγει σε ένα πολυσύχναστο σημείο της περιοχής Λα Ντεφάνς προτού οι άλλοι δύο στρατιώτες, που περπατούσαν μπροστά του, μπορέσουν να αντιδράσουν.

Επικαλούμενη αστυνομική πηγή, η γαλλική εφημερίδα "Λε Παριζιέν" ανέφερε πως ο υποτιθέμενος δράστης ήταν ένας γενειοφόρος άνδρας από τη Βόρεια Αφρική περίπου 30 χρονών και φορούσε αραβικό ένδυμα κάτω από το μπουφάν του.

Ωστόσο, ο Πεϊβέλ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αυτή την περιγραφή και είπε πως αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα του επιτιθέμενου.

Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής για επιθέσεις από ισλαμιστές μαχητές μετά τη στρατιωτική επέμβασή της στο Μαλί τον Ιανουάριο, η οποία προκάλεσε την εκτόξευση απειλών κατά γαλλικών συμφερόντων από την AQIM, τη βορειοαφρικανική πτέρυγα της Αλ Κάιντα.

Πηγή: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=211497&catid=7

***

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΣΟΥΗΔΙΑ (upd 2)

Ισλαμιστές προσπάθησαν να αποκεφαλίσουν Γάλλο στρατιώτη στο Παρίσι

- "Τerror alert" παντού

Ένας Γάλλος στρατιώτης μαχαιρώθηκε στο λαιμό από άγνωστους στην περιοχή La Defence στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του γαλλικού Στρατού.

Πρόκειται για επαναληψη της επίθεσης των ισλαμιστών στο Λονδίνο, όπου αποκεφάλισαν τον 25χρονο στρατιώτη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο στρατιώτης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Την ίδια στιγμή στην Γερμανία έχει ηχήσει συναγερμός για επικείμενο τρομοκρατικό κτύπημα ισλαμικών ομάδων.

Η ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel αναφέρει πως οι δημόσιοι χώροι που σήμερα θα δείξουν σήμερα σε γιγντοοθόνες τον τελικό του Champions League είναι πιθανοί τρομοκρατικοί στόχοι, όπως ήδη έχουμρ γράψει από το πρωί.

Το γερμανικό περιοδικό επικαλείται προειδοποιήσεις της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος (BKA).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ΒKA έχει ενδείξεις ότι ένοπλοι ισλαμιστές σχεδιάζουν να επιτεθούν σε δημόσιους χώρους όπου συγκεντρώνονται οι φίλαθλοι για να παρακολουθήσουν την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα του τελικού του Champions League ανάμεσα στις δύο γερμανικές ομάδες, την Μπάγερν Μονάχου και την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ο επικεφαλής της BKA, Γιέργκ Ζίρκε, ενημέρωσε το υπουργείο Εσωτερικών για τα τρομοκρατικά σχέδια σε χθεσινή σύσκεψη που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με το Spiegel online.

Οι φίλαθλοι που θα συμμετάσχουν σε τέτοιες διοργανώσεις σε ολόκληρη την Γερμανία θα πρέπει να αναμένουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Στην Στοκχόλμη μόλις ξεκίνησαν νέες ταραχές για έβδομη κατά σειρά νύχτα στα προάστεια της Στοκχόλμης.

Η κυβέρνηση της Σουηδίας σκέφτεται να αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις για την καταστολή των ισλαμιστών που έχουν εξεγερθεί στα γκέτο.

Η Ευρώπη δείχνει στη αρχή ενός εφιάλτη που η ίδια εξέθρεψε ανεχόμενη τις δήθεων "πολυπολιτισμικές" κοινωνίες...

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι ένας Γάλλος στρατιώτης που περιπολούσε σε μια περιοχή όπου βρίσκεται η έδρα πολλών επιχειρήσεων στα δυτικά του Παρισιού, μαχαιρώθηκε στο λαιμό από έναν άνδρα που εγκατέλειψε γρήγορα τη σκηνή και καταζητείται από την αστυνομία.

Ο στρατιώτης περιπολούσε ένστολος, μαζί με άλλους δύο άνδρες, στο πλαίσιο του γαλλικού σχεδίου επαγρύπνησης κατά της τρομοκρατίας Vigipirate, όταν κάποιος τον πλησίασε από πίσω γύρω στις 18:00 (τοπική ώρα) και τον μαχαίρωσε στο λαιμό με ένα μαχαίρι ή ένα σουγιά.

Ο Ολάντ, από την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα, σχολίασε το γεγονός λέγοντας πως ο άνδρας καταζητείται και η αστυνομία διερευνά όλες τις πληροφορίες.

"Δεν ξέρουμε ακόμα τις ακριβείς περιστάσεις της επίθεσης ή την ταυτότητα του επιτιθέμενου, αλλά εξετάζουμε όλες τις εκδοχές", είπε στους δημοσιογράφους ο Ολάντ.

Ο Πιέρ-Αντρέ Πεϊβέλ, επικεφαλής της αστυνομίας για την περιοχή Ο-ντε-Σεν, δήλωσε πως ο στρατιώτης έχει χάσει πολύ αίμα αλλά θα επιβιώσει και πως νοσηλεύεται σε κοντινό στρατιωτικό νοσοκομείο.

"Τα τραύμα φαίνεται πως είναι αρκετά σοβαρό, αλλά δεν απειλεί τη ζωή του", είπε στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι iTele.

Ο Πεϊβέλ είπε πως ο άνδρας κατάφερε να διαφύγει σε ένα πολυσύχναστο σημείο της περιοχής Λα Ντεφάνς προτού οι άλλοι δύο στρατιώτες, που περπατούσαν μπροστά του, μπορέσουν να αντιδράσουν.

Επικαλούμενη αστυνομική πηγή, η γαλλική εφημερίδα "Λε Παριζιέν" ανέφερε πως ο δράστης ήταν ένας γενειοφόρος άνδρας από τη Βόρεια Αφρική περίπου 30 χρονών και φορούσε αραβικό ένδυμα κάτω από το μπουφάν του. H συνήθης περιγραφή τζιχαντιστή...

Ωστόσο, ο Πεϊβέλ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αυτή την περιγραφή και είπε πως αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα του επιτιθέμενου.

Η Γαλλία, πλέον, βρίσκεται σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής για επιθέσεις από ισλαμιστές μαχητές μετά τη στρατιωτική επέμβασή της στο Μαλί τον Ιανουάριο, η οποία προκάλεσε την εκτόξευση απειλών κατά γαλλικών συμφερόντων από την AQIM, τη βορειοαφρικανική πτέρυγα της Αλ Κάιντα.

Πηγή:  http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%AC%CE%B8%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B9-%CF%84error-alert-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%8D

***

Δολοφονία στο Γουλγουιτς: Γνώριζαν τον δράστη και τον προσέγγισαν για την MI5

Ένας από τους δράστες της δολοφονίας του στρατιώτη Λι Ρίγκμπι στο Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε επίσημα το υπουργείο Εξωτερικών , είχε συλληφθεί στην Κένυα το 2010 και ήταν γνωστός στις Βρετανικές αρχές. Μάλιστα σύμφωνα με παιδικό του φίλο τον είχε προσεγγίσει η MI5 με στόχο να τον στρατολογήσει ως «σύνδεσμο».

Ειδικότερα ο 28χρονος Μάικλ Αντεμπολάτζο, είχε τεθεί υπό κράτηση το 2010 από την αστυνομία της Κένυας και οι βρετανικές Αρχές είχαν μεσολαβήσει τότε μέσω του προξενείου.

Η αποκάλυψη αυτή είχε γίνει από φίλο του δράστη, ωστόσο τώρα επιβεβαιώθηκε επίσημα. Ο φίλος του Μάικλ Αντεμπολάτζο είχε τονίσει σε συνέντευξή του στο BBC πως ο 28χρονος δράστης είχε συλληφθεί στην Κένυα και στα κρατητήρια είχε κακοποιηθεί σωματικά και σεξουαλικά.

Όπως σημείωσε με την επιστροφή του ήταν τελείως διαφορετικός, ενώ αποκάλυψε πως από τη σύλληψή του στην Κένυα τον προσέγγισε η υπηρεσία πληροφοριών της Βρετανίας με στόχο να τον στρατολογήσει και να δουλέψει ως «σύνδεσμος» για την MI5.

Ο Αντεμπολάτζο είχε αρνηθεί ωστόσο οι αρχές συνέχισαν να τον πιέζει. «Σχεδόν παρενοχλείτο από την Μ15, αυτό είναι κάτι που μου δήλωσε σαφώς», ανέφερε ο φίλος τους στο BBC. Σημειώνεται πως μετά την μετάδοση της συνέντευξης ο φίλος του Αντεμπολάτζο, Αμπού Νουσάιμπαχ, συνελήφθη από τις βρετανικές αρχές. Συνολικά για την υπόθεση έχουν συλληφθεί εκτός από τους δύο δράστες, ακόμα εννέα άτομα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Κένυα είχαν συλλάβει τον Αντεμπολάτζο καθώς ήταν ύποπτος για συμμετοχή σε στρατόπεδο εκπαίδευσης της εξτρεμιστικής σομαλικής οργάνωσης Αλ-Σαμπάμπ. Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής μονάδας της Κένυας, Μπονιφέις Μιουάνκι επισήμανε ότι ο Μάικλ Αντεμπολάτζο είχε συλληφθεί μαζί με άλλα πέντε άτομα και αργότερα απελάθηκε.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί πως ο Αντεμπολάτζο δεν είχε συλληφθεί, ωστόσο στη συνέχεια διευκρινιστικέ πως υπήρξε σύγχυση με τα ονόματα, καθώς είχε συλληφθεί με διαφορετικά στοιχεία.

Η ισλαμική Αλ-Σαμπάμπ, όπως αναφέρει το BBC, συνδέεται με την Αλ Κάιντα και εκτιμάται πως αριθμεί 7.000 έως 9.000 άτομα. Μεταξύ άλλων, η οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Ουγκάντα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010 με 76 νεκρούς.

Οι δύο δράστες της δολοφονίας του στρατιώτη στο Λονδίνο παραμένουν υπό κράτηση σε νοσοκομείο καθώς δέχτηκαν πυρά από τις αστυνομικές δυνάμεις μετά την πράξη τους. Η κατάστασή τους σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι σταθερή.

Εν τω μεταξύ, η βρετανική κυβέρνηση, η οποία δέχεται κριτική για τη δολοφονία-σοκ του στρατιώτη, πρόκειται να ενεργοποιήσει μία νέα ομάδα για να αντιμετωπίσει τους ακραίους μουσουλμάνους ιεροκήρυκες.

Όπως ανακοινώθηκε η συγκεκριμένη ομάδα θα έχει ως έργο της την καταπολέμηση της ακραίας ιδεολογίας που κηρύττεται σε σχολεία και τεμένη και την εντατικοποίηση των ελέγχων στο Διαδίκτυο για τον εντοπισμό υλικού που υποκινεί στην βία.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Αντεμπολάτζο διένειμε εξτρεμιστικό υλικό και έκανε κήρυγμα με το ίδιο περιεχόμενο.

Η θρησκευτική οργάνωση «Faith Matters» ανακοίνωσε ότι ο θάνατος του Ρίγκμπι οδήγησε στην αύξηση των επιθέσεων σε βάρος μουσουλμάνων. Περίπου 2.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε νέα διαδήλωση που διοργάνωσε το Σάββατο στο Νιούκασλ η ακροδεξιά Συμμαχία Άμυνας της Αγγλίας.

Πηγή:  http://tvxs.gr/news/%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82/%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%B9%CF%84%CF%82-%CE%B3%CE%BD%CF%8E%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%AD%CE%B3%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-mi5

***

Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των αλλόφυλων ταραχοποιών της Σουηδίας

σ.σ. ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Γνωστός ο υποστηρικτικός ρόλος της αριστεράς στο σιωνιστικό σχέδιο επιβολής του πολυφυλετισμού στην Ευρώπη, με σκοπό της διάλυση των φυλετικών και θρησκευτικών συνεκτικών δεσμών, ώστε οι Ευρωπαίοι να καταστούν μια εύκολα διαχειρίσιμη αγέλη.

Όχι μόνο συνεχίζονται οι πρωτοφανείς… πολυπολιτισμικές ταραχές στη χώρα-πρότυπο της «αφομοίωσης των μεταναστών» Σουηδία, αλλά επεκτείνονται κιόλας!

Έτσι, η φωτιά που καίει τα περίχωρα της Στοκχόλμης μεταφέρθηκε και σε δύο ακόμα πόλεις της χώρας, που βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά, το Όρεμπρο και το Λινκόπινγκ.

Εκεί αναφέρθηκε μια πυρκαγιά σε σχολείο, καθώς και αρκετές καταστροφές οχημάτων.

Οι συγκρούσεις είναι τόσο σοβαρές, που το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών και η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Στοκχόλμη απηύθυναν οδηγία προς τους υπηκόους τους να αποφεύγουν τα «επικίνδυνα σημεία» στη σουηδική πρωτεύουσα.

Κι όλα αυτά ενώ εκφράζονται φόβοι για περαιτέρω επέκταση των ταραχών…

Εν τω μεταξύ, οι… συνήθεις «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι» του ΣΥΡΙΖΑ, είδαν φωτιές κι άνοιξε...

η καρδιά τους. Προφανώς θυμήθηκαν τα δικά τους «κατορθώματα», του Δεκέμβρη του 2008. Εξέδωσαν, λοιπόν, ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν την… αλληλεγγύη τους προς τους ταραχοποιούς «μετανάστες»:

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για τα γεγονότα στη Στοκχόλμη

«Δυστυχώς για τους θιασώτες του “Σκανδιναβικού Μοντέλου”, καμία καπιταλιστική κοινωνία δεν μπορεί να ξεφύγει από τις ανισότητες τις οποίες παράγει. Η εξέγερση στα φτωχά προάστια της Στοκχόλμης, από νεολαίους και μετανάστες κυρίως, δείχνει ότι η ανεργία και η επισφάλεια των νέων, οι ρατσιστικές διακρίσεις και η αστυνομική αυθαιρεσία θα γεννήσουν αντιδράσεις, μικρότερες ή μεγαλύτερες,  οπουδήποτε στη γη, ακόμα και σε κοινωνίες που είχαν να περηφανεύονται για την “ανεκτικότητα” τους… Δεν γνωρίζουμε τι εξέλιξη μπορούν να πάρουν τα γεγονότα στη Στοκχόλμη, δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουν να μεταφραστούν σε ένα κίνημα ανατροπής. Ξέρουμε όμως πλέον ότι τα όρια της συναίνεσης σ’ ένα σύστημα που γεννά τις ανισότητες γίνονται ορατά ακόμα κι εκεί που δε θα το περίμενε κανείς και καμία.».

(ΥΓ): Μόνο στην ανακοίνωση θα μείνουν ή λέτε να έχουμε και καμιά… εξαγωγή κουκουλοφόρων;

Πηγή: http://paspartoy.blogspot.gr/2013/05/blog-post_2468.html

***

Τι δεν καταλαβαίνεις; Βρέθηκε αναρχοάπλυτος

που ταύτισε τον Κολοκοτρώνη με τον ισλαμοφασίστα του Λονδίνου

Φυσικά και δε προκαλεί έκπληξη η ταύτιση... είναι διαδεδομένη στην αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, απλά οι περισσότεροι φοβούνται το κράξιμο, εξ ου και η αναστολή τους να το πούνε δημόσια. Δείτε αυτόν που ξεπέρασε τις αναστολές του:

Πηγή: http://dexiextrem.blogspot.gr/2013/05/blog-post_2946.html

***

Απειλή θεωρούν πολλοί Βρετανοί τους Μουσουλμάνους

Σχεδόν τα δύο τρίτα όσων συμμετείχαν σε νέα δημοσκόπηση  πιστεύουν ότι θα υπάρξει μια «σύγκρουση των πολιτισμών» μεταξύ των Βρετανών Μουσουλμάνων και των λευκών Βρετανών, στον απόηχο της δολοφονίας του Βρετανού στρατιώτη στο Γούλγουιτς. Ο αριθμός εκείνων που πιστεύουν ότι μια τέτοια σύγκρουση είναι αναπόφευκτη έχει αυξηθεί κατά 9% από πέρυσι. Υπήρξε επίσης μια μικρή αύξηση του ποσοστού των ανθρώπων που πιστεύουν ότι οι Βρετανοί Μουσουλμάνοι συνιστούν σοβαρή απειλή για τη δημοκρατία, στο 34%, από 30% το Νοέμβριο του 2012. Η δημοσκόπηση διεξήχθη από την YouGov σε 1.839 ενήλικες.

Η δημοσκόπηση θα πυροδοτήσει την ανησυχία για την έκρηξη του φυλετικού μίσους, με μία διαθρησκευτική φιλανθρωπική οργάνωση να αναφέρει τεράστια αύξηση σε αντι-μουσουλμανικά περιστατικά μετά τη δολοφονία του στρατιώτη Lee Rigby στο νότιο-ανατολικό Λονδίνο την Τετάρτη. Η Faith Matters, η οποία έχει μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας, ανέφερε συγκεκριμένα ότι είχε λάβει 162 κλήσεις μετά την επίθεση, από ένα ημερήσιο μέσο όρο έξι. Πολλές είναι επίσης και οι προσαγωγές ατόμων επειδή ανέβασαν προσβλητικά μηνύματα σε ιστοσελίδες social media.

Παρόλα αυτά, σημειώνει ο Guardian, η δημοσκόπηση της YouGov δείχνει ότι η Βρετανία παραμένει μια ανεκτική κοινωνία, με την Ακροδεξιά να θεωρείται περιθωριακή. Το 63% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η πλειοψηφία των Μουσουλμάνων είναι καλοί Βρετανοί πολίτες, πάνω από 1% από τον περασμένο Νοέμβριο.

guardian

πηγή: http://www.antinews.gr/2013/05/25/216944/

***

Αφγανός έσπρωξε φοιτήτρια στο κενό

επειδή δεν τον άφησε να της πάρει την τσάντα

Την πόρτα του εισαγγελέα Κέρκυρας αναμένεται να περάσει σήμερα ο νεαρός Αφγανός, ο οποίος τα ξημερώματα της Κυριακής δεν δίστασε να ρίξει μια 20χρονη φοιτήτρια από την Άρτα σε γκρεμό 8 μέτρων αφού της άρπαξε την τσάντα.

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 3.30 τα ξημερώματα της Κυριακή όταν η 20χρονη βρέθηκε στην περιοχή Μουράγια της Κέρκυρας. Ο νεαρός Αφγανός, ο οποίος στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν υποστήριξε ότι είναι 17 ετών και έχει υποβάλλει αίτηση για πολιτικό άσυλο, εντόπισε την άτυχη κοπέλα και επιχείρησε να της αρπάξει την τσάντα.

Όταν εκείνη αντιστάθηκε και άρχισε να καλεί σε βοήθεια, ο νεαρός Αφγανός, αντί να πανικοβληθεί και να φύγει, έσπρωξε στο κενό την κοπέλα από ύψος περίπου 8 μέτρων και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η 20χρονη κοπέλα παρά τα σοβαρά τραύματα που είχε υποστεί κατάφερε να συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά του δράστη και έτσι όταν οι αστυνομικοί την επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο κατάφεραν να σχηματίσουν μια πολύ καλή εικόνα του αδίστακτου ληστή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα ο Αφγανός να πέσει στα χέρια των αστυνομικών.

 

Πηγή: http://gr.news.yahoo.com/αφγανός-έσπρωξε-φοιτήτρια-στο-κενό-επειδή-δεν-τον-054421690.html

Related items

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR