Ζωηφόρος

Γεωργία: Μαζικές πλέον οι εκτρώσεις επιλογής φύλου

Πατριάρχης Ηλίας Β’: Επιτακτική η απαγόρευση των εκτρώσεων

 

H Iνδία και η Κίνα, δεν αποτελούν πλέον τις μοναδικές χώρες με μεγάλη διαφοροποίηση στους δημογραφικούς δείκτες με βάση το φύλο: η Γεωργία μέσω του μαζικού φαινομένου των εκτρώσεων επιλογής φύλου εμφανίζουν πλέον αναλογία γεννήσεων 114 αγοριών ανά 100 κοριτσιών. Σημειώνεται, σε αυτό το σημείο, ότι η φυσιολογική αναλογία γεννήσεων είναι 105 αγόρια ανά 100 κορίτσια.

Η Γεωργία διαθέτει πληθυσμό περίπου 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων. Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι περίπου το ένα τρίτο των εκτρώσεων που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι στη χώρα αποτέλεσαν εκτρώσεις με σκοπό την «επιλογή φύλου».

«Τα συγκεκριμένα δημογραφικά δεδομένα έφεραν τους ειδικούς πραγματικά προ εκπλήξεως. Κανείς δεν ανέμενε ότι η πρακτική της «επιλογής φύλου» θα επεκτεινόταν τόσο πολύ στην περιοχή, αν και – όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Ασίας - ο δείκτης εκτρώσεων είναι αρκετά υψηλός», δήλωσε προς το Radio Free Europe η Mara Hvistendahl, συγγραφέας του βιβλίου Η Αφύσικη Επιλογή: Επιλέγοντας Αγόρια αντί για Κορίτσια, και οι Συνέπειες ενός Κόσμου Γεμάτου με Άντρες (σ.σ. pentapostagma.gr αγγλικός τίτλος Unnatural Selection: Choosing Boys over Girls, and the Consequences of a World Full of Men).

"Οι νέες προγεννητικές διαγνωστικές τεχνολογίες έχουν φθάσει σε αυτές τις χώρες καθώς αναπτύσσονται. Και οι δείκτες γεννήσεων έχουν μειωθεί απότομα σε αυτές τις περιοχές. Είναι τάσεις που βλέπαμε να εξελίσσονται αρκετές δεκαετίες νωρίτερα στην Ανατολική Ασία και τώρα πλήττουν έντονα την περιφέρεια του Καυκάσου."

Ο ηγούμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας, Πατριάρχης Ηλίας Β’ έχει θέσει ως εθνικής σημασίας την αντιμετώπιση του φαινομένου της φυλοκτονίας. Πολύ σωστά προτείνει ότι για να αντιμετωπιστούν οι συγκεκριμένες πρακτικές θα πρέπει να δημιουργηθεί νομοθεσία που να απαγορεύει τις περισσότερες των εκτρώσεων: “Όταν μία χώρα βρίσκεται σε μία τόσο δύσκολη δημογραφική κατάσταση, θεωρώ ότι η κυβέρνηση πρέπει να «περάσει» νομοθεσία που να απαγορεύει τις περισσότερες μορφές εκτρώσεων, εξαιρουμένων ειδικών περιπτώσεων, ασφαλώς..."

 

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2013/05/gewrgia-mazikes-pleon-oi-ektrwseis-epiloghs-fylou.html?utm_source=Apo+to+mail+mou&utm_campaign=70863cceb0-_5_13_2013&utm_medium=email&utm_term=0_6a59ee36b6-70863cceb0-54808345

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel