Ζωηφόρος

Χριστιανές γυναίκες κατά Femen

Χριστιανές από την Ευρώπη κήρυξαν τον «πόλεμο»

στις γυμνόστηθες ακτιβίστριες (φωτο - βιντεο)

 

Αγανακτισμένες και μειωμένες δηλώνουν χιλιάδες χριστιανές γυναίκες από την Ευρώπη και τις Η.Π.Α. που πλέον έχουν κηρύξει τον «πόλεμο» στην ακτιβιστική φεμινιστική οργάνωση Femen. Αυτοαποκαλούνται «Christian Women Against FEMEN» δηλαδή «Χριστιανές Γυναίκες κατά της FEMEN».

Αφορμή για την δημιουργία αυτού του κινήματος στάθηκαν οι πολλές δράσεις της FEMEN κατά θρησκευτικών συμβόλων.

Οι αντι-φεμινίστριες δηλώνουν την αντίθεσή τους στη δράση των «δήθεν» όπως τις αποκαλούν ακτιβιστριών. Πρόσφατα οι Femen εμφανίστηκαν γυμνόστηθες μπροστά στον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, έκαναν παρόμοια διαμαρτυρία μπροστά από τον Πάπα στο Βατικανό, επιτέθηκαν με νερά κατά του ρωμαιοκαθολικού Αρχιεπισκόπου Βελγίου , Andre-Joseph Leonard επειδή υποστηρίζει τη χριστιανική διδασκαλία για την ομοφυλοφιλία, ενώ έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχες ενέργειες στην Παναγία των Παρισίων, ενώ πολλές φορές έχουν βεβηλώσει ιερούς τόπους.

Οι αντι-φεμινίστριες, στη σελίδα τους στο Facebook, έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες τους, με μηνύματα που ακυρώνουν τη δράση των Femen για τις οποίες εύχονται να βγουν από το δρόμο της αμαρτίας.

Κάποια μηνύματα αναφέρουν: «Το σώμα μου είναι ο Ναός του Αγίου Πνεύματος»» ή, «Femen, υπερασπιστήκαμε τη Χριστιανική Ευρώπη αλλά όχι εξαιτίας σας», «Είμαι περήφανη που είμαι καθολική, δε χρειαζόμαστε τις Femen».

Σε βίντεο που έχουν δημοσιεύσει μάλιστα, προβάλλουν εικόνες από τη δράση των Femen ενώ στη συνέχεια με κείμενο τους γράφουν: «Η οργάνωση FEMEN και οι υποστηρικτές τους είναι ενάντιοι στον πολιτισμό και τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις ,προσβάλλουν τις γυναίκες παγκοσμίως, βεβηλώνουν οτιδήποτε έχει δώσει δύναμη στις γυναίκες στο πέρασμα των αιώνων».

Για τη δράση τους αναφέρουν ότι «μια νέα γενιά γυναικών εναντιώνεται σε αυτές τις εκφυλισμένες».

Στο τέλος του βίντεο μιλάνε για το ότι μέσα σε λίγες μέρες έχουν χιλιάδες γυναίκες υποστηρικτές στη σελίδα τους από όλο τον κόσμο, ενώ έχουν προσθέσει μερικές φωτογραφίες από υποστηρίκτριες τους.

Δεν είναι πάντως λίγοι αυτοί, που σχολιάζουν αρνητικά το γυναικείο χριστιανικό αντι –FEMEN κίνημα, ιδρυτικά μέλη του οποίου είναι η πολωνική εθνικιστική οργάνωση «Kobiety Dla Narodu» (Γυναίκες για το Έθνος) και η Νεολαία του ουγγρικού εθνικιστικού κόμματος Jobbik.

Υποστηρικτές των FEMEN σημειώνουν οτι εφόσον οι αντιδράσεις προέρχονται από εθνικιστικές οργανώσεις, που δυστυχώς πληθαίνουν σε όλη την Ευρώπη με πολύ γρήγορους ρυθμούς, δεν είναι κάτι που θα πρέπει να τις αποκαρδιώνει.

Θεοδώρα Αβαγιανού

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Πηγή:http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=2519&catid=7

Πολυμέσα

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Register

User Registration