Ζωηφόρος

Αποκεφάλισαν στρατιωτικό στο Λονδίνο με τους δολοφόνους να κραυγάζουν: "Ο Θεός είναι μεγάλος"

Τρομακτικά γεγονότα συμβαίνουν το τελευταίο 24ώρο στην Ευρώπη.

Στο Λονδίνο μόλις πριν λίγο συνέβη ένα σοκαριστικό "θρίλερ" όταν δυο δολοφόνοι μάλλον φανατικοί μουσουλμάνοι αποκεφάλιζαν έναν στρατιωτικό σαν... να έκοβαν "σαλάμι". Ταυτόχρονα στη σουηδική πρωτεύουσα, στα προάστια ης Στοκχόλμης συμβαίνουν πρωτόγνωρα βίαια επεισόδια από μετανάστες.

Δύο άνθρωποι σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC δέχθηκαν τα πυρά από ένοπλους αστυνομικούς καθώς κατηγορούνται ότι σκότωσαν αποκεφαλίζοντας με μαχαίρι έναν άνδρα μπροστά στα μάτια δεκάδων ανυποψίαστων ανθρώπων σε δρόμο του Λονδίνου...

Η αστυνομία εκλήθη σήμερα το απόγευμα για μία επίθεση που σημειώθηκε στο Woolwich, νότια του Λονδίνου, κατά την οποία, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ένας άνδρας που φόραγε μπλουζάκι που έλεγε Help For Heroes, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρια.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το θύμα αποκεφαλίστηκε στη μέση του δρόμου, ενώ οι δράστες φώναζαν Allahu Akbar (ο Θεός είναι μεγάλος) - φράση που χρησιμοποιούν οι ισλαμιστές μαχητές. Επίσης, την ώρα που οι 20χρονοι έσφαζαν το θύμα τους, ζητούσαν από τους περαστικούς να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο.

Οι δράστες στην συνέχεια ήρθαν αντιμέτωποι με τους πάνοπλους αστυνομικούς και τελικά δέχθηκαν τα πυρά από αστυνομικό.

Η επίθεση έγινε κοντά σε στρατιωτική σχολή ενώ η αστυνομία βρήκε στο σημείο πολλά όπλα, μαχαίρια κλπ.

Στο BBC Radio 5 live ειπώθηκε ότι το θύμα ήταν στρατιώτης, ενώ οι αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό σαν να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Επίσης άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τραυματισμένοι δράστες οδηγήθηκαν σε νοσοκομεία. / Δύο άνθρωποι σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail δέχθηκαν τα πυρά από ένοπλους αστυνομικούς καθώς κατηγορούνται ότι σκότωσαν με μαχαίρι έναν άνδρα μπροστά στα μάτια δεκάδων ανυποψίαστων ανθρώπων σε δρόμο του Λονδίνου...

newsbomb.gr | BBC ( http://www.bbc.co.uk/news/uk-22630303 )

πηγή: http://www.hellasontheweb.org/index.php?option=com_content&view=article&id=13291:2013-05-22-17-40-40&catid=50:2010-04-05-22-06-37&Itemid=103

***

Ανατριχίλα! Ο δολοφόνος του στρατιώτη στο Λονδίνο

μιλάει στην κάμερα με τον ματωμένο μπαλτά!

-Δυο μουσουλμάνοι αποκεφάλισαν Βρετανό στρατιώτη σε δρόμο του Λονδίνου

-Έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής εθνικής ασφαλείας, με εντολή Κάμερον

-Σοκαριστικές οι μαρτυρίες των περαστικών που είδαν την άγρια δολοφονία

- Δείτε το video με τις δηλώσεις ενός εκ των δραστών

Ο στρατιώτης αποκεφαλίστηκε μπροστά στα μάτια των έντρομων περαστικών, ενώ αστυνομικοί πυροβόλησαν τους δυο δράστες, οι οποίοι νοσηλεύονται σε διαφορετικά νοσοκομεία και μάλιστα ο ένας είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι δράστες έμοιαζαν με μουσουλμάνοι και φώναζαν “ο Θεός είναι μεγάλος” ή όπως λένε στα αραβικά “Αλλάχ άου άκμπαρ”, σύμφωνα με το BBC.

Ένας μάρτυρας ανέφερε στο ραδιοφωνικό σταθμό LBC ότι το θύμα, όπως και οι δράστες, ήταν περίπου 20 ετών και φορούσε μπλουζάκι του στρατού. “Αυτοί οι δυο ήταν τρελοί. Ήταν κτήνοι. Τον έσυραν από το πεζοδρόμιο και παράτησαν το σώμα του στη μέση του δρόμου”, είπε ενώ ήταν σοκαρισμένος και από τον τρόπο που αντέδρασαν οι δράστες, αμέσως μετά την κτηνώδη – όπως τη χαρακτήρισε- πράξη τους.

“Στέκονταν, κουνώντας τα μαχαίρια και ένα όπλο και ζητούσαν από τον κόσμο να τους βγάλει φωτογραφίες, σαν να ήθελαν να βγουν στην τηλεόραση. Ήταν φανερό ότι αυτό που τους ενδιέφερε περισσότερο ήταν να τους βγάλουν φωτογραφίες και έτρεχαν πάνω κάτω στο δρόμο”.

Σαν να μην συνέβη τίποτα, ο ένας εκ των δυο δραστών που αποκεφάλισαν έναν στρατιώτη στη μέση του δρόμου, στο Γούλουιτς του Λονδίνου, μίλησε στην κάμερα -αντί να απομακρυνθεί από τον τόπο του εγκλήματος- λίγο πριν από τη σύλληψή του.

Η εικόνα σοκάρει, καθώς τα χέρια του είναι ματωμένα, ενώ ακόμα κρατάει το μαχαίρι, με το οποίο μαχαίρωσε θανάσιμα τον άτυχο άνδρα, μπροστά στα μάτια των περαστικών.

Όπως είπε για αυτό το άγριο έγκλημα: “Ορκιζόμαστε στο όνομα του Παντοδύναμου Αλλάχ ότι δεν θα σταματήσουμε να σας πολεμάμε. Ο μόνος λόγος που το κάναμε αυτό ήταν γιατί οι μουσουλμάνοι πεθαίνουν κάθε μέρα. Ο Βρετανός στρατιώτης ήταν αντίποινα. Ζητούμε συγγνώμη από τις γυναίκες που αναγκάστηκαν να δουν αυτό το θέαμα, αλλά στους δικούς μας τόπους, οι γυναίκες βλέπουν τα ίδια. Εσείς δεν θα είστε ποτέ ασφαλείς. Αλλάξτε κυβέρνηση. Δεν νοιάζονται για εσάς”.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον καταδίκασε σήμερα από το Παρίσι την "βάρβαρη ενέργεια" και την "αποτρόπαιη επίθεση (...) την προφανώς τρομοκρατικής φύσης" (ενέργεια) που έγινε στο Λονδίνο, αντιδρώντας στην δολοφονία ενός άνδρα, που σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν στρατιώτης, στα προάστια της βρετανικής πρωτεύουσας.

Μια "βάρβαρη ενέργεια έγινε σήμερα, μια αποτρόπαιη επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα προάστια του Λονδίνου", δήλωσε ο Κάμερον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Μέγαρο των Ηλυσίων έχοντας δίπλα του τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για "ένα περιστατικό που είναι ολοφάνερα τρομοκρατικής φύσης".

"Είμαστε όπως εννοείται συγκλονισμένοι (...) οι δύο άνθρωποι που επιτέθηκαν (στον στρατιώτη) τραυματίστηκαν από την αστυνομία. Μια σύνοδος πραγματοποιείται αυτήν την ώρα. Συγκεντρώνουμε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες. Οι υπηρεσίες της αστυνομίας και της ασφάλειας στην Βρετανία θα διαθέσουν όλα τα απαραίτητα μέσα", πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Κάμερον ανακοίνωσε επίσης ότι θα επιστρέψει "από απόψε στο Λονδίνο για να διοργανώσει μια νέα σύνοδο αυτού του είδους για αύριο το πρωί".

"Οι σκέψεις μας στρέφονται προς το θύμα, την οικογένειά του και τα αγαπημένα του πρόσωπα", κατέληξε ο Βρετανός πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι η Βρετανία "δεν θα υποχωρήσει ποτέ στις απειλές" τρομοκρατών. "Το βρετανικό πνεύμα είναι: ποτέ δεν υποχωρούμε σε αυτού του είδους τις επιθέσεις. Οι τρομοκράτες δεν θα κερδίσουν ποτέ".

Την αλληλεγγύη του προς την Βρετανία μετά την "άνανδρη δολοφονία ενός Βρετανού στρατιώτη" στο Λονδίνο εξέφρασε παράλληλα ο Ολάντ.

"Εκφράζω την απόλυτη αλληλεγγύη μου προς τον Ντέιβιντ Κάμερον και την Βρετανία μετά την άνανδρη δολοφονία ενός Βρετανού στρατιώτη" στο Λονδίνο, δήλωσε ο Ολάντ κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου.

"Οφείλουμε να αγωνιστούμε κατά της τρομοκρατίας παντού, αυτό προϋποθέτει την ανταλλαγή των πληροφοριών που έχουμε, την συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες μας πληροφοριών και την δράση παντού", πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος επαναλαμβάνοντας ότι εκφράζει "την απόλυτη αλληλεγγύη του προς τον βρετανικό λαό και τους ηγέτες του".

"Δεν γνωρίζω ούτε τις συνθήκες ούτε λεπτομέρειες όσον αφορά αυτό που συνέβη στην Βρετανία αυτό το απόγευμα, το μόνο που αισθάνομαι είναι φρίκη", κατέληξε

Πηγή: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=210900&catid=7

***

Ο ισλαμιστής που κατέσφαξε τον Βρετανό στρατιώτη..είπε στην μάρτυρα που τον σταμάτησε..."Θέλω να ξεκινήσω πόλεμο απόψε στο Λονδίνο"

Συγκλονίζει το θάρρος και η δύναμη που επέδειξε μία μητέρα δύο παιδιών, η οποία αψήφησε τον κίνδυνο και δε δίστασε να συνομιλήσει με τους δύο δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος που συγκλονίζει το Λονδίνο. Η Ινγκριντ Λογιάου-Κένετ κατόρθωσε να διατηρήσει την ψυχραιμία της και να συζητήσει με τους δύο άνδρες που κατέσφαξαν Βρετανό στρατιώτη και εγκατέλειψαν το άψυχο κορμί του στη μέση δρόμου στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, προκαλώντας τρόμο στους Βρετανούς. Ενώ έγινε λόγος για τρομοκρατική επίθεση, η Λογιάου-Κένετ, δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή όταν αντίκρισε τον στρατιώτη αιμόφυρτο να βρίσκεται στο έδαφος.

Πετάχτηκε από το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε και έχοντας πάντα πρώτες βοήθειες μαζί της, ούσα η ίδια οδηγός στους προσκόπους, έσπευσε να ελέγξει την κατάσταση της υγείας του άνδρα. Τη στιγμή που διαπίστωσε πως ήταν νεκρός, άκουσε κάποιον να της λέει να απομακρυνθεί από το πτώμα. Γυρνώντας είδε έναν άνδρα με τα χέρια βαμμένα στο αίμα, να κρατά δύο μαχαίρια, ένα όπλο και ένα μικρό πριόνι. «Σκέφτηκα, εντάξει, δεν ξέρω τι τρέχει εδώ, καθώς ήταν καλυμμένος με αίμα. Σκέφτηκα ότι το καλύτερο θα είναι να του μιλήσω πριν αρχίσει να επιτίθεται σε άλλους ανθρώπους. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι έχουν ένα μήνυμα να στείλουν, επομένως τον ρώτησα τι θέλει», δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξη που εξασφάλισε η βρετανική Telegraph.

Η 48χρονη από την Κορνουάλη με μπόλικη δόση θάρρους, ρώτησε τον άνδρα αν ήταν εκείνος ο δράστης της εγκληματικής ενέργειας και εκείνος απάντησε θετικά. «Μου είπε ότι το έκανε γιατί ο άνδρας αυτός σκότωσε Μουσουλμάνους σε μουσουλμανικές χώρες και ότι έχει βαρεθεί τους ανθρώπους που σκοτώνουν Μουσουλμάνους στο Αφγανιστάν», δήλωσε η μητέρα. Εξήγησε, μάλιστα, πως ο άνδρας δεν της φάνηκε να βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, ενώ έδειχνε να έχει απόλυτη συνείδηση των πράξεών του.

«Του είπα ότι είναι μόνος του μπροστά σε πολλούς ανθρώπους και ότι πρόκειται να χάσει, επομένως τον ρώτησα τι θέλει να κάνει. Μου είπε ότι θα ήθελε να παραμείνει και να αγωνιστεί, να ξεκινήσει πόλεμο απόψε στο Λονδίνο», συμπλήρωσε η Λογιάου-Κένετ. Λίγο αργότερα κατάφερε να μιλήσει και με τον δεύτερο δράστη, ζητώντας του να της δώσει τα μαχαίρια που κρατούσε, «γιατί πίστευα ότι είναι καλύτερο να στοχεύσουν σε έναν άνθρωπο, εμένα, παρά να ξεσπάσουν σε άλλους και ειδικά σε παιδιά που έφευγαν από το σχολείο».

πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/2013/05/blog-post_8072.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel