Ζωηφόρος

50 Ιερείς πήγαν στη Βουλή και στο Μαξίμου για να διαμαρτυρηθούν για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

 

Γέμισε κληρικούς του Σύνταγμα, λίγη ώρα μετά τις 18:30. Περίπου 50 ιερείς από την Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, υλοποίησαν χθεσινή απόφαση τους και επισκέφθηκαν την πρωτεύουσα για να διαμαρτυρηθούν για το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Πρώτος σταθμός ήταν η Βουλή. Εκεί οι Ιερείς επέδωσαν το ψήφισμα τους στον Ε΄Αντιπρόεδρο κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο   υπό την διακριτική παρουσία μιας διμοιρίας των ΜΑΤ.

Πολίτες που βρίσκονταν εκεί, χειροκρότησαν τους Ιερείς λέγοντας τους «καλώς ήρθατε» και «ζήτω η Ελλάδα»

Αμέσως μετά οι ιερείς κατευθύνθηκαν πεζή προς το Μέγαρο Μαξίμου. Πάλι υπό τη διακριτική συνοδεία της αστυνομικής δύναμης περίμεναν έως ότου αντιπροσωπεία τους περάσει στο εσωτερικό του μεγάρου.

Το ψήφισμα παρέλαβε στέλεχος του γραφείου του Πρωθυπουργού.

Οι κληρικοί της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, διαμαρτύρονται για το υπό επεξεργασία νομοσχέδιο, θεωρώντας ότι πίσω από αυτό και με προκάλυμμα την πάταξη του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, καταπατώνται ατομικές ελευθερίες.

Την ίδια άποψη έχει και ο ίδιος ο Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος ο οποίος σε ένα πολύ σκληρό κείμενο που δημοσίευσε κατηγορεί την Κυβέρνηση για την επιλογή της και την ηγεσία της Εκκλησίας για το γεγονός πως δεν αντιδρά.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους, οι Ιερείς της Μητρόπολης Καλαβρύτων ξεκίνησαν σήμερα να χτυπούν για δεκαπέντε λεπτά πένθιμα τις καμπάνες των εκκλησιών τους, κάτι το οποίο θα επαναλάβουν αύριο και μεθαύριο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

Πηγή: http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=2523&catid=6

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel