Ζωηφόρος

Συνελήφθη η Τυνήσια ακτιβι(ζι)στρια της Femen, Αμίνα Τάιλερ - Μετά από ανελέητο κυνηγητό

Την κυνήγησαν ανελέητα γιατί ως η πρώτη γυμνόστηθη ακτιβίστρια στην Τυνησία, σκανδάλιζε σε διαδηλώσεις με την περιβολή Εύας.

Η 19χρονη Αμίνα Τάιλερ, το πρώτο μέλος της ουκρανικής φεμινιστικής οργάνωσης Femen στη χώρα που άναψε την σπίθα της επανάστασης και της αραβικής Ανοιξης, συνελήφθη και αντιμετωπίζει κατηγορίες για προκλητικές πράξεις, όπως μετέδωσαν πριν από λίγο τα αραβόφωνα δίκτυα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Αμίνα επισκέφθηκε πόλη Καΐρουάν όπου η αστυνομία εμπόδισε την πραγματοποίηση συνεδρίου της ισλαμιστικής οργάνωσης «Ανσάρ αλ-Σαρία» θεωρώντας το απειλή για την δημόσια τάξη. Το υπουργείο Εσωτερικών απαγόρευσε το ετήσιο συνέδριο της ισλαμιστικής Ανσάρ αλ-Σαρία και έστειλε 11.000 στρατιώτες και αστυνομικούς στην Καϊρουάν για να εμποδίσουν τους σκληροπυρηνικούς ισλαμιστές της οργάνωσης να εισέλθουν στην πόλη. Σύμφωνα με τον Τυνήσιο υπουργό Εσωτερικών, η Αμίνα κατάφερε να μπει στην Καϊρουάν περνώντας από πολλά σημεία ελέγχου διότι φορούσε μαντίλα και οι αστυνομικοί δεν την αναγνώρισαν.

Όταν έγραψε με μπογιά «Femen» σε ένα τοίχο κοντά στο κεντρικό τζαμί κι ετοιμαζόταν να κρεμάσει ένα πανό, συγκεντρώθηκε οργισμένο πλήθος που την αναγνώρισε ζητώντας της να φύγει. «Μας ατιμάζει. Θα προστατεύσουμε την πόλη μας. Μία τόσο βρώμικη κοπέλα δεν θα έπρεπε να βρίσκεται ανάμεσά μας», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

Η 19χρονη Τυνήσια είχε προκαλέσει για πρώτη φορά τους συμπολίτες της όταν είχε ανεβάσει στο Ιντερνετ φωτογραφίες που την έδειχναν τόπλες με τη φράση «το σώμα μου ανήκει». Αυτό συνέβη τον περασμένο Μάρτιο. Από τότε παίζει «κρυφτό» με τις αρχές της Τυνησίας ενώ δεχόταν απειλές κατά της ζωής της. Αν και οι γονείς της την έστειλαν να μείνει έξω από την Τύνιδα, εκείνη το' σκασε και κρύφτηκε σε σπίτια φίλων. Πριν ένα μήνα είχε δηλώσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter ότι ήθελε να διαμαρτυρηθεί με θεαματικό τρόπο μία ακόμη φορά προτού αναχωρήσει για τη Γαλλία όπου θα σπουδάσει δημοσιογραφία.

Πηγή: http://www.protothema.gr/world/article/?aid=280113

***

Θέλουν να τη λιθοβολήσουν γιατί έβαλε γυμνόστηθη φωτογραφία στο Facebook

Λέγεται Αμίνα Τάιλερ, είναι 19 ετών και “τόλμησε” να “ανεβάσει” στο Facebook γυμνόστηθη φωτογραφία της. Αν δεν είχε καταγωγή απ' την Τυνησία, όλα τα προηγούμενα δεν θα αποτελούσαν είδηση. Η 19χρονη όμως πλέον απειλείται ακόμη και με λιθοβολισμό από τους ακραίους μουσουλμάνους και σε όλο τον κόσμο έχει ξεσηκωθεί σάλος.

Η 19χρονη “πόσταρε” φωτογραφία στην οποία έχει γράψει στο στήθος της «Το σώμα μου ανήκει σε μένα». Η Αμίνα Τάιλερ είναι ακτιβίστρια της γνωστής οργάνωσης FEMEN και προέβη σε αυτή την κίνηση για να καταδικάσει τη συμπεριφορά έναντι των γυναικών στις ισλαμικές χώρες.

Όμως η κίνηση αυτή την έβαλε στο στόχαστρο ενός ισλαμιστή ιεροκήρυκα που ζήτησε να εκτελεστεί με λιθοβολισμό.

Η τιμωρία που προβλέπει ο ισλαμικός νόμος είναι 80 με 100 βουρδουλιές, αλλά όπως είπε ο ιεροκήρυκας, αυτό δεν αρκεί καθώς η κίνησή της μπορεί να ... εξαπλωθεί σαν μεταδοτική ασθένεια.

Ο επίσημος νόμος της χώρας προβλέπει χρηματικό πρόστιμο και φυλάκιση ως και 2 χρόνια.

Οι γονείς της κοπέλας για προστατέψουν πρώτα απ' όλα τη ζωή της, λέγεται ότι την έκλεισαν σε ψυχιατρική κλινική. Η οργάνωση FEMEN πάλι εκμεταλλευόμενη της εξελίξεις ετοιμάζει εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Πηγή: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=200157&catid=7

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel