Ζωηφόρος

Ισλαμική κούκλα με... τρομοκρατικές ευχές!

ΣΑΛΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 

“Θα... τινάξει τα μυαλά σας στον αέρα”! “Θα σας αγαπήσει μέχρι θανάτου...” Δεν πρόκειται για απειλές αιμοδιψών τρομοκρατών. Αλλά για την ευχετήρια κάρτα (!) για γιορτές και γενέθλια που συνοδεύει τη νέα, ειδικά σχεδιασμένη για κορίτσια που ασπάζονται το Ισλάμ κούκλα που κυκλοφορεί στην αμερικανική αγορά. Και ήδη έχει ξεσηκώσει σάλο διαμαρτυριών, ιδιαίτερα μετά τα θλιβερά γεγονότα της Βοστώνης και την αναβίωση των φόβων του μέσου Αμερικανού πολίτη για τρομοκρατικές επιθέσεις από Μουσουλμάνους, εντός του εδάφους των ΗΠΑ.

Η συσκευασία της νέας κούκλας, ονόματι “The Aamina Muslim Doll”, που απευθύνεται σε κορίτσια μουσουλμανικής καταγωγής και αρθρώνει λέξεις και φράσεις στη διάλεκτο Urdu. Και η συσκευασία της συνοδεύεται από μηνύματα-κάρτες της εξειδικευμένης σε αυτά εταιρείας NobleWorks Inc. Μάλιστα για να αρχίσει η κούκλα να μιλάει πρέπει το κοριτσάκι-κάτοχος να τραβήξει έναν κρίκο, παρόμοιο με αυτόν που απασφαλίζει τις... χειροβομβίδες! Και για να γίνει πιο “πειστικό” το μήνυμα, οι υπεύθυνοι της NobleWorks θεώρησαν πολύ “αστείο” να γράψουν στη συσκευασία: “Τράβηξέ το αν τολμάς...”. Υπονοώντας ευθέως πως η αθώα κούκλα μπορεί να είναι μια βομβιστής-αυτοκτονίας!!!

Το παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι πως εμπνευστής και δημιουργός αυτής της κούκλας είναι μια Μουσουλμάνα επιχειρηματίας, η κυρία Farzana Rahman, η οποία δηλώνει πως η ιδέα της ήρθε όταν έψαχνε μάταια στις ΗΠΑ να βρει μια κούκλα για την δυόμιση ετών κόρη της. Και τελικώς αποφάσισε να φτιάξει μία στα πρότυπα όμως των κανόνων του Ισλάμ.

Η ιδέα “στράβωσε” όταν αποφάσισε να συνεργαστεί με τους ειδικούς στις ευχετήριες κάρτες Αμερικανούς της NobleWorks που απεδείχθησαν να διαθέτουν μακάβριο χιούμορ.

Ένα δεύτερο παράδοξο στην όλη ιστορία είναι πως η κούκλα αυτή κυκλοφορεί ελεύθερα στις ΗΠΑ από το 2011, έχει μάλιστα κι έναν σύντροφο (στα πρότυπα της Μπάρμπι και του Κεν – μόνο που ο συγκεκριμένος λέγεται Yousuf). Χρειάστηκε όμως να μεσολαβήσει η τραγωδία της Βοστώνης και μια παρατηρητική μαμά σε ένα κατάστημα παιχνιδιών στο Σικάγο για να αποκαλυφθεί το μέγεθος της “καταστροφικής ιδέας” των ευφυολογημάτων στη συσκευασία...

Πηγή:  http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%87%CE%AD%CF%82

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel