Logo
Print this page

Ισλαμιστές θυσιάζουν αθώες ψυχές για το κέρδος

Το Μπαγκλαντές θεωρείται βασίλειο της παιδικής δουλείας

- Χιλιάδες αγγελούδια χάνονται κάθε χρόνο σε «εργατικά ατυχήματα»

 

Οι εικόνες από την πρόσφατη κατάρρευση ενός εργοστασίου υφαντουργίας στο Μπαγκλαντές συγκλονίζουν, καθώς τα περισσότερα θύματα που ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια ήταν παιδάκια.

Ωστόσο, ο ισλαμιστής εργοδότης τους, που παράγει στα εργοστάσιά του ρούχα για γνωστές πολυεθνικές, προσπάθησε να διαφύγει, αδιαφορώντας για τις αθώες ψυχές που χάθηκαν με δική του ευθύνη. Οι αρχές τον συνέλαβαν την ώρα που επιχειρούσε να αποδράσει στην Ινδία και του απήγγειλαν απλά κατηγορίες για φόνο εξ αμελείας...

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι-σκλάβοι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στα συντρίμμια και να συνεχίσουν κανονικά την εργασία τους!

Το χειρότερο όμως είναι ότι το περιστατικό αυτό δεν είναι μία σπάνια και μεμονωμένη περίπτωση, αλλά καθεστώς!

Το Μπαγκλαντές θεωρείται βασίλειο της παιδικής δουλείας. Βασικά δικαιώματα του παιδιού όπως το δικαίωμα στη μόρφωση και το δικαίωμα στο παιχνίδι είναι άγνωστα γι' αυτά τα παιδιά. Κάποια δουλεύουν σε θορυβώδη κι επικίνδυνα εργοστάσια, άλλα στα χωράφια από την αυγή ως το σούρουπο για 1 δολάριο την εβδομάδα, ενώ άλλα, περισσότερα άτυχα, είναι θύματα της βιομηχανίας του σεξ.

Η οικονομική συνεισφορά τους στον ελλιπή οικογενειακό προϋπολογισμό αποτελεί τον βασικότερο παράγοντα που ωθεί τα παιδιά στην εργασία και κατ' επέκταση στην εκμετάλλευσή τους από πολύ μικρή ηλικία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των παιδιών που εργάζονται παράνομα σ΄ αυτή τη χώρα της Ασίας ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια!

πηγή: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/303456/islamistes-thysiazoyn-athoes-psyhes-gia-to-kerdos:

 

Related items

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR