Ζωηφόρος

«Βίβλος»

«Το χέρι του Θεού ρίσκεται πάνω οπό αυτή τη σειρά»,

ισχυρίζεται ο παραγωγός της σειράς «Βίβλος», Μαρκ Μπέρνετ

 

«Θαύμα, θαύμα!» δεν αναφώνησε μόνο το τηλεοπτικό κοινό που την είδε, αλλά και οι παραγωγοί της σειράς «Βίβλος». Ενέτει  2013, συγγνώμη, μα γίνονται ακόμη θαύματα!

Ησειρά που καθήλωσε 13 εκατομμύρια Αμερικανούς από το πρώτο μόλις επεισόδιο έρχεται στον ΑΝΤΊ τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ο λόγος για τη «Βίβλο», ένα 10ωρο επικό ντοκιμαντέρ θρησκευτικού περιεχομένου που προβλήθηκε τον περασμένο Μάρτιο στο History Channel σημειώνοντας αριθμό-ρεκόρ για κοινό καλωδιακού τηλεοπτικού δικτύου. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικές εβδομάδες ο παραγωγός της σειράς, Μαρκ Μπέρνετ, ισχυρίστηκε ότι έγιναν θαύματα στο πλατό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Εκατομμύρια...

Η σειρά έχει χαρακτηριστεί ως ένα τηλεοπτικό blockbuster, καθώς συνολικά την έχουν παρακολουθήσει 10.900.000 τηλεθεατές σε ΗΠΑ και Καναδά. Μάλιστα, όταν η σειρά κυκλοφόρησε σε DVD από την πρώτη εβδομάδα βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων στην κατηγορία «μίνι σειρές»,ενώ τηλεοπτικά έχει ήδη προγραμματιστεί να προβληθεί και στην Αγγλία το φθινόπωρο του 2013 μέσω του Channel 5. Η σειρά βασίζεται στην τελευταία αναθεωρημένη έκδοση της Βίβλου και καλύπτει με εμπεριστατωμένες περιγραφές τα σημαντικότερα γεγονότα που αναγράφονται στα Ιερά Κείμενα, όπως η Κιβωτός του Νώε, η Έξοδος, η ζωή του Ιησού από τη Γέννηση Του έως τη Σταύρωση και την Ανάσταση.

Από τη «Γένεση» μέχρι την «Αποκάλυψη»όλα τα γεγονότα παρουσιάζονται μέσα από μια λεπτομερή και άρτια αφήγηση. Οι πρώτες πέντε ώρες παρουσιάζουν ιστορίες από την Παλαιά Διαθήκη, ενώ οι υπόλοιπες πέντε από την Καινή.

Παράδοξα  στα γυρίσματα

«Το χέρι του Θεού βρίσκεται πάνω από αυτή τη σειρά», ισχυρίζεται ο παραγωγός της μίνι σειράς «Βίβλος», Μαρκ Μπέρνετ. Μπορεί η μεγάλη αυτή επιτυχία να προκάλεσε έκπληξη στον κόσμο της τηλεόρασης, αλλά δεν αποτέλεσε σοκ για τους παραγωγούς της, που πίστευαν πολύ σε αυτήν, εξαιτίας κάποιων... οιωνών!

Οι παραγωγοί σε συνέντευξη τους αποκάλυψαν ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων σημειώθηκαν αρκετά περίεργα περιστατικά, τα οποία εξέλαβαν ως «σημάδια από τον Θεό». Σε αυτά τα «θαύματα», περιλαμβάνεται η ξαφνική εμφάνιση φιδιών στη βάση του σταυρού όπου θα σταυρωνόταν ο τηλεοπτικός Ιησούς, αλλά και η εμφάνιση μέσααπό την έρημο ενός παιδιού που κρατούσε το κοστούμι του Ιησού, το οποίο είχαν χάσει οι παραγωγοί Entertainment Weekly» ότι: «Η επιτυχία της σειράς φαινόταν σχεδόν προκαθορισμένη, ενώ ακόμη βρισκόμασταν στα γυρίσματα. Ήταν σαν να έχει το χέρι του Θεού από πάνω της να την προστατεύει. Το μοντάζ ήταν άψογο, οι ηθοποιοί έδεσαν εκπληκτικά μεταξύ τους και κάπως έτσι δόθηκε ζωή στη σειρά». Ωστόσο, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι τα γυρίσματα, τα οποία έγιναν στη Βόρεια Αφρική, κύλησαν ομαλά, που τον έπεισε ότι η παραγωγή του ήταν ευλογημένη. Ο Μπέρνετ, που είναι γνωστός για τη δημιουργία επιτυχημένων ριάλιτι όπως το «Survivor», βρέθηκε στο πλατό μαζί με τη σύζυγο του και ηθοποιό Ρόμα Ντουάνι και περιέγραψαν αρκετά «περίεργα πράγματα», που τράβηξαν την προσοχή τόσο τη δική τους όσο και όλων των συντελεστών.

Άνεμος αισιοδοξίας

Σε μια σκηνή, που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια μιας ακόμη ξηρής νύχτας στην άκρη της ερήμου, ο Ιησούς λέει στον ιερέα Νικόδημο: «Το Άγιο Πνεύμα είναι σαν τον άνεμο». «Εκείνη τη στιγμή, φύσηξε ένας τόσο δυνατός άνεμος, όπως όταν απογειώνεται ένα Βοeing 747, που σχεδόν σήκωσε όλα τα σκηνικά και διήρκεσε 20 δευτερόλεπτα», περιγράφει ο γνωστός παραγωγός. «Εκείνη τη στιγμή ο ένας άρχισε να κοιτάζει τον άλλο με έκπληξη και κάποιος αναφώνησε "Μα τι έγινε τώρα!"».

Ένα ακόμη αξιοπερίεργο γεγονός σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της Σταύρωσης του Ιησού, μίας από τις πιο δύσκολες σκηνές, λόγω των κινδύνων που παρουσιάζει η εικονική εκτέλεση. Η παραγωγή είχε προσλάβει έναν άνθρωπο ειδικά για να βρίσκει και να διώχνει τα φίδια από το πλατό. Μάλιστα, έβρισκε ένα με δύο την ημέρα. Όμως, τη μέρα του γυρίσματος της Σταύρωσης ο άνθρωπος βρήκε 48 φίδια, εκ των οποίων τα περισσότερα δηλητηριώδη, να βρίσκονται γύρω από το σταυρό. Το πιο εντυπωσιακό σκηνικό συνέβη όταν κατά τη διάρκεια του γυρίσματος της Βάπτισης του Ιησού, παρασύρθηκαν στο ποτάμι κάποια κομμάτια από τα ρούχα του, τα οποία ήταν αναντικατάστατα. Τέσσερις μέρες αργότερα εμφανίστηκε από τα βάθη της ερήμου ένα μικρό αγόρι, κουβαλώντας τα χαμένα ρούχα. «Δεν ήξερε από πού ήρθαν τα ρούχα, απλά ήξερε ότι έπρεπε να έρθει να μας βρει και να τα επιστρέψει», κατέληξε ο κ. Μπέρνετ. Σημάδια από τον Θεό ή απλώς καλό... μάρκετινγκ;

Θα προβληθεί Μ. Δευτέρα & Μ. Τρίτη στις 22.15, Μ. Τετάρτη στις 23.15, Μ. Πέμπτη στις 19.00, Μ. Παρασκευή στις 19.00 & 23.15, Μ. Σάββατο στις 18.00 & 21.15.

Από τη Σοφία Σπίγγου

Από την εφημερίδα Τύπος της Κυριακής και το ένθετο TV GLAM της  28.04.13

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel