Ζωηφόρος

Βίβλος με αντιδράσεις

Το θρησκευτικό επικό docudrama «The Bible», που έχει

καθηλώσει εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον πλανήτη,

κάνει πρεμιέρα στον ΑΝΤΙ.

 

ΗΕΝ ΛΟΓΩ μεγαλειώδης παραγωγή έκανε πρεμιέρα στο «History Channel» τον Μάρτιο που μας πέρασε και μετά την επιτυχία που σημείωσε η προβολή της, χαρακτηρίστηκε τηλεοπτικό «blockbuster», αφού από το πρώτο επεισόδιο καθήλωσε περισσότερους από 13 εκατομμύρια τηλεθεατές σε ΗΠΑ και Καναδά, αριθμό ρεκόρ για κοινό καλωδιακής τηλεόρασης! Όταν κυκλοφόρησε σε DVD δε, από την πρώτη εβδομάδα βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων στην κατηγορία «mini series» και αναδείχτηκε στο πιο επιτυχημένο Blu-ray και HD Digital όλων των εποχών! Τηλεοπτικά, η σειρά έχει προγραμματιστεί να προβληθεί και στην Αγγλία το φθινόπωρο του 2013 μέσω του Channel 5.

Το σίριαλ «Τhe Βible» βασίζεται στην τελευταία αναθεωρημένη έκδοση της Βίβλου και καλύπτει με εμπεριστατωμένες περιγραφές τα σημαντικότερα γεγονότα που αναγράφονται στα Ιερά Κείμενα, όπως η Κιβωτός του Νώε, η Έξοδος, η ζωή του Ιησού από τη Γέννηση του, έως τη Σταύρωση και την Ανάσταση.

Παρ' όλα αυτά, μετά την προβολή του δίχασε και προκάλεσε και αντιδράσεις, κυρίως στην άλλη μεριά του Ατλαντικού και όχι μόνο. Οι πρώτες ενστάσεις υπήρξαν όταν η σειρά βγήκε στον αέρα και τον ρόλο του «Σαμψών» ενσάρκωνε έγχρωμος ηθοποιός ο Νοuso Αnozie, η μητέρα του οποίου μάλιστα, φυσιογνωμικά θύμιζε περισσότερο βασίλισσα αφρικάνικης φυλής. Έτσι, αν και κάποιοι πάστορες υποστήριξαν πως «δεν τίθεται θέμα γιατί με αυτό τον τρόπο προβάλλεται η διαφορετικότητα και είναι ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού», δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν λόγο για σοβαρό τηλεοπτικό ατόπημα.

Το «Τhe Βible» βρέθηκε στο στόχαστρο και για ακόμα έναν λόγο. Στο φινάλε της σειράς εμφανίζεται ο Σατανάς και όλως τυχαίως ο ηθοποιός που επιλέχθηκε μοιάζει... σατανικά με τον Μπάρακ Ομπάμα! Το γεγονός αυτό έφτασεστο σημείο να απασχολήσει για πολλές μέρες την πολιτική ζωή των ΗΠΑ ενώ όπως ήταν φυσικό, είχε και παγκόσμιο αντίκτυπο.

Η σειρά χαρακτηρίζεται από μια διαφορετική σκηνοθετική ματιά, με επιβλητικές σκηνές, αριστουργηματικά εφέ με την υποστήριξη της πιο σύγχρονης τεχνολογίας, αλλά και κορυφαίες ερμηνείες των πρωταγωνιστών της, γι 'αυτό άλλωστε κατορθώνει να προκαλεί έντονα συναισθήματα που καθηλώνουν τον θεατή, από την αρχή έως το τέλος.

ΑΠΟ ΝΑΝΣΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ

Από την εφημερίδα Έθνος και το ένθετο ΤV ΕΘΝΟΣ • 28 Απριλίου - 4 Μαΐου2013

 

Αγιολογιο

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel