Ζωηφόρος

Νομοσχέδιο που απαγορεύει την εγγραφή εξτρεμιστικών θρησκευτικών οργανώσεων κατατέθηκε στη Ρωσική Δούμα

Μόσχα, RAPSI (Ρωσσικό Πρακτορείο Νομικών Πληροφοριών)

 

Μετάφραση-Επιμέλεια Ελένη Ζήνωνος

Η (Ρωσσική) Κυβέρνηση έχει αποστείλει στην Κρατική Δούμα (το Ρωσσικό Κοινοβούλιο) νομοσχέδιο το οποίο απαγορεύει την εγγραφή, στη χώρα, θρησκευτικών οργανώσεων που ανήκουν σε εξτρεμιστές.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της κυβέρνησης, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι έφοροι εγγραφής θρησκευτικών οργανώσεων έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν να εγγράψουν οργανώσεις, των οποίων οι ιδρυτές ή τα μέλη εμπλέκονται σε εξτρεμιστικές ενέργειες.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος Βλαδιμίρ Πούτιν, κάλεσε όπως ενισχυθούν τα μέτρα διασφάλισης του νόμου και της τάξης. «Θα πρέπει να ενεργήσετε με αποφασιστικότητα για την πρόληψη των δραστηριοτήτων εξτρεμιστικών οργανώσεων και να αναλάβετε άμεση δράση εναντίον κάθε μορφής εξτρεμισμού», είπε σε διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Πούτιν τόνισε ότι «η πολιτική μάχη και η δημόσια συζήτηση πρέπει να παραμείνουν μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος». «Η ξενοφοβία και η εθνικιστική και θρησκευτική προκατάληψη απειλούν την ενότητα της πολυεθνικής μας κοινωνίας και την ακεραιότητα της Ρωσίας ως κράτους», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η καταπολέμηση του εξτρεμισμού παραμένει μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών.

Αρκετές θρησκευτικές οργανώσεις στη Ρωσσία έχουν κλείσει, πρόσφατα, με δικαστικά διατάγματα, λόγω των εξτρεμιστικών τους δραστηριοτήτων.

Φέτος το Φεβρουάριο, δικαστήριο στο Ταταρστάν απαγόρευσε τη λειτουργία της Μουσουλμανικής κοινότητας των «Φεζραχμανιστών», οπαδών του Φεζραχμάν Σατάρωφ, επειδή ήταν εξτρεμιστική.

Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, η σέκτα αυτή, απαιτούσε από τα μέλη της να ζουν απομονωμένα και τους απαγόρευε να υποβάλλονται σε θεραπεία σε νοσοκομεία ή να στέλλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Η υπόθεση βασίστηκε στα αποτελέσματα επιθεώρησης, κατά την οποία αποκαλύφθηκε ότι περίπου είκοσι παιδιά της οργάνωσης αυτής, ζούσαν σε συνθήκες που δεν πληρούν τα πρότυπα του γραφείου ευημερίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Αποκαλύφθηκε επίσης ότι τα παιδιά εμπλέκοντο σε δραστηριότητες της οργάνωσης, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τους Ρωσικούς νόμους και τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Το Μάιο του 2009, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας είχε αποφανθεί ότι άλλη οργάνωση, η TablighiJamaat είναι εξτρεμιστική και απαγόρευσε τη λειτουργία της στη αχανή αυτή χώρα.

Η οργάνωση TablighiJamaat είναι μια ισλαμική προσηλυτιστική κίνηση που δημιουργήθηκε το 1927 και έχει ομάδες σε όλο τον κόσμο.

Βασίζεται σε ριζοσπαστική φιλοσοφία, απορρίπτει τη νομιμότητα του κράτους και εκφέρει έντονη μισαλλοδοξία εναντίον όλων των άλλων θρησκειών.

http://rapsinews.com

Σχόλιο

Η επικινδυνότητα της δράσης των αιρέσεων και παραθρησκειών, των σεκτών, των ακραίων θρησκευτικών οργανώσεων και γενικά των Καταστροφικών Λατρειών, έχει διαπιστωθεί τόσο από διεθνείς οργανισμούς, που έχουν ως έργο την αποτελεσματική προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, όπως είναι η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, όσο και από τα Κοινοβούλια πολλών Ευρωπαϊκών χωρών (όπως της Γερμανίας, Γαλλίας, Βελγίου, Ελβετίας κλπ.)

Οι πιο πάνω οργανισμοί, δεν προέβησαν απλώς σε κάποιες διαπιστώσεις, αλλά προχώρησαν στη διατύπωση αυστηρών συστάσεων προς τα κράτη μέλη τους, καλώντας τα να λάβουν τα κατάλληλα προστατευτικά μέτρα προς αντιμετώπιση των επικίνδυνων καταστάσεων και επιπτώσεων των Καταστροφικών Λατρειών.

Ήδη, μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη (π.χ. Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Αυστρία κλπ.), προέβησαν στην ίδρυση ειδικών κρατικών υπηρεσιών, αρμόδιων για την παρακολούθηση της παράνομης και καταστρεπτικής δράσης των αιρέσεων και τη λήψη μέτρων για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και προειδοποιητικές ανακοινώσεις προς το κοινό, που εφιστούν τη προσοχή του για την επικίνδυνη και καταστροφική δράση των αιρέσεων.

Τα κράτη αυτά προέβησαν επίσης και στη θέσπιση τιμωρητικών νόμων που διαπιστώνουν ακριβώς την επικίνδυνη δράση των αιρέσεων.

Το Εὐρωπαϊκὸ Δικαστήριο Ἀνθρωπίνων Δικαιωμάτων καθὼς καὶ τὰ δικαστήρια τῶν Εὐρωπαϊκῶν χωρῶν ἔχουν κατ᾽ἐπανάληψη καταδικάσει παράνομες δραστηριότητες τῶν αἱρέσεων.

Όσα εὐρωπαϊκὰ κράτη δὲν ἔχουν συμμορφωθεῖ πρὸς τὶς προαναφερόμενες ὑποχρεώσεις τους, τεκμαίρεται, ὅτι παραβιάζουν βασικὲς ἀρχὲς ἀφορώσες στήν προστασία τῶν ἀτομικῶν δικαιωμάτων τῶν πολιτῶν τους.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, το Ορθόδοξο Δίκτυο Πρωτοβουλιών Μελέτης Θρησκειών και Καταστροφικών Λατρειών κατά την 5η Συνάντηση του που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Νοβισαντ της Σερβίας,

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ

1. Ὅτι ὑφίσταται ἄμεση ἀνάγκη κατ᾽ἀπόλυτον προτεραιότητα, ὅπως τὰμὴ συμμορφωθέντα πρὸς τὶς ἄνω διεθνεῖς ὑποχρεώσεις τους κράτη, προβοῦν εἰς τὴν λήψη τῶν ἀναγκαίων νομοθετικῶν καταλυτικῶν καὶ διοικητικῶν μέτρων πρὸς προστασία τῶν ἀτομικῶν δικαιωμάτων τῶν πολιτῶν, τὰ ὁποῖα παραβιάζονται ἐμφανῶς κατὰ τὰ προαναφερόμενα.

ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΡΑΤΗ

Ὅπως προβοῦν εἰς τὴν ἄμεσο συμμόρφωσή τους πρὸς τὶςἐπισημαινόμενες ὑποχρεώσεις τους λαμβάνοντας ὑπ᾽ὄψιν ὅτι κάθε καθυστέρηση ἐπὶ τοῦ προκειμένου εἶναι πλέον ἢ βέβαιο ὅτι θὰἔχει καταστρεπτικὲς συνέπειες διὰ τοὺς πολίτες, ἰδίως ἐκείνους οἱὁποῖοι δὲν ἔχουν τὴν δυνατότητα νὰ διακρίνουν καὶ ἀποφύγουν τὶς εἰς βάρος τοὺςἐπισημανθεῖσες συνέπειες.

Ἐγκρίθηκε ὁμόφωνα ἀπὸ τοὺς 130 συμμετέχοντες τοῦ συνεδρίου, ποὺ ἐκπροσωποῦν τὶς Ὀρθόδοξες Ἐκκλησίες 15 χωρῶν.

27η Σεπτεμβρίου 2012, Νόβι Σάντ, Σερβία.

Επίσης, στα πορίσματα της 4ης Διορθόδοξης συνάντησης του Δικτύου Πρωτοβουλιών Μελέτης Θρησκειών και Καταστροφικών Λατρειών, που έγινε στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο 2011, αναφερόταν, μεταξύ άλλων ότι:

Οι Τοπικές Αρχές και οι Δημόσιες Υπηρεσίες θα πρέπει να ασκούν ενδελεχή έλεγχο, στις διάφορες ομάδες, πριν εκδώσουν άδειες λειτουργίας τους...

Ακούει κανείς;

Νυν ΚΡΙΣΙΣ εστί του κόσμου τούτου...

ppu.org.cy

πηγή: http://aktines.blogspot.gr/2013/04/blog-post_25.html

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel