Ζωηφόρος

Επτά Κυριακές θα ανοίγουν όλα τα μαγαζιά

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΕΡΑ

 

Eπιμένει, παρά τις αντιδράσεις, η κυβέρνηση στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, με τον υφυπουργό Ανάπτυξής Κωστή Χατζηδάκη να δηλώνει πως «επτά Κυριακές θα ανοίξουν όλοι, τις υπόλοιπες 45, ας ανοίξουν οι "μικροί"».

Ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στο BHMA FM 99,5 ανέφερε χαρακτηριστικά πως «εμείς λέμε 7 Κυριακές του χρόνου να ναι ανοιχτοί όλοι και τις υπόλοιπες 45 Κυριακές, εάν το θέλουν, μπορούν να ανοίξουν οι "μικροί". Αν δεν το θέλουν και πιστεύουν ότι θα καταστραφούν, ας μην ανοίξουν».

Ο κ.Χατζηδάκης παραδέχθηκε εμμέσως ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχουν διαφωνίες εντός της τρικομματικής κυβέρνησης λέγοντας πως «είναι προφανές ότι η ΝΔ δεν έχει 151 ψήφους στη Βουλή, που χρειάζεται για να περάσει η ρύθμιση. Κάναμε διάλογο με τους κυβερνητικούς μας εταίρους, θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε. Ο καθένας τοποθετείται, κρίνεται από την κοινή γνώμη, σε σχέση με το αν οι απόψεις του έχουν μια προστιθέμενη αξία ή δεν έχουν, και στο τέλος θα υπάρξει μια άποψη που θα επικυρωθεί ή όχι από την πλειοψηφία της Βουλής».

πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%AC-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%AC

***

ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ

Χατζηδάκης: Αν δεν θέλουν οι «μικροί» ας μην ανοίγουν τις Κυριακές

Η κυβέρνηση επιθυμεί κυρίως να είναι ανοικτά τα καταστήματα επτά Κυριακές το χρόνο, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ενώ επανέλαβε ότι τα δημόσια έργα ξεκινούν «αυτήν την εβδομάδα».

«Εμείς λέμε 7 Κυριακές του χρόνου να ναι ανοιχτοί όλοι και τις υπόλοιπες 45 Κυριακές, εάν το θέλουν, μπορούν να ανοίξουν οι "μικροί". Αν δεν το θέλουν και πιστεύουν ότι θα καταστραφούν, ας μην ανοίξουν», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ και πρόσθεσε:

«Είναι προφανές ότι η ΝΔ δεν έχει 151 ψήφους στη Βουλή, που χρειάζεται για να περάσει η ρύθμιση. Κάναμε διάλογο με τους κυβερνητικούς μας εταίρους, θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε. Ο καθένας τοποθετείται, κρίνεται από την κοινή γνώμη, σε σχέση με το αν οι απόψεις του έχουν μια προστιθέμενη αξία ή δεν έχουν, και στο τέλος θα υπάρξει μια άποψη που θα επικυρωθεί ή όχι από την πλειοψηφία της Βουλής»

Για τα δημόσια έργα, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι ξεκινούν «αυτή την εβδομάδα» και υπογράμμισε ότι «μόνο για τους 4 οδικούς άξονες, θα απασχοληθούν 25.000 άνθρωποι».

Σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, είπε: «Βεβαίως στη Βουλή θα συζητήσουμε και εννοείται ότι η Βουλή δικαιούται να τοποθετείται διαφορετικά. Εμείς τώρα θα συνεννοηθούμε με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, έτσι και αλλιώς, και χωρίς τρόικα, τέτοιου είδους ρυθμίσεις πρέπει να τυγχάνουν έγκρισης της ΕΚΤ. Καταλαβαίνω ότι θα μπορούσαν να γίνουν ορισμένες παρεμβάσεις, αλλά δεν θέλω να λαϊκίζω, όποιες παρεμβάσεις γίνουν στο πλαίσιο για τις ρυθμίσεις δανείου, θα είναι περιορισμένης κλίμακας.

Επί 4 μήνες διαπραγματευόμασταν ακριβώς προς την κατεύθυνση του να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη η ομπρέλα προστασίας. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι πανάκεια οι ρυθμίσεις που φέραμε, μπορούν να αντιμετωπιστούν ορισμένες περιπτώσεις, αλλά σε συγκεκριμένα όρια είναι οι παρεμβάσεις αυτές».

Πηγή:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63816639

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel