Logo
Print this page

«Εμφύλιος» στα Σκόπια για το νέο όνομα της ΠΓΔΜ

Να γιατί λέμε ότι ο αλβανικός παράγοντας είναι στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα:

Πυρετός στον Γκρουέφσκι από τους Αλβανούς,

που λένε ότι δεν είναι "μακεδόνες"!!!

 

Το κόμμα του Γκρούεφσκι επικρίνει με σκληρούς τόνους τον αρχηγό του αλβανόφωνου συγκυβερνώντος κόμματος για άρθρο του σχετικά με την ονομασία. «Kορώνες» περί «μακεδονικού λαού» από τους κυβερνώντες αλλά και κατά της Ελλάδας.

Το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, σε μία σκληρή ανακοίνωσή του επικρίνει τον αρχηγό του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUIΑλί Αχμέτιγια τις παρεμβάσεις του σχετικά με την ανάγκη επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας, ώστε να ενταχθεί η χώρα στο ΝΑΤΟ, ενώ επιτίθεται και κατά της Ελλάδας κατηγορώντας την ότι επιδιώκει συστηματικά την «εξαφάνισητου'μακεδονικού' έθνους».

"Θα θέλαμε να επισημάνουμε στον κ. Αλί Αχμέτι ότι ναι μεν συμφωνούμε με τησημασία της ένταξης της 'Μακεδονίας' στο ΝΑΤΟ, το συντομότερο δυνατό,ωστόσο θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι για τον 'μακεδονικό' λαό είναι εξίσουσημαντική η διατήρηση της ταυτότητάς του, όπως αυτή εκφράζεται ή συνδέεταιμε τη γλώσσα, την εθνικότητα και το όνομα της χώρας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

"Ο κ. Αλί Αχμέτι γνωρίζει πολύ καλά - ή οφείλει να γνωρίζει - ότι ο αγώνας του'μακεδονικού' λαού για την εθνική του ταυτότητα, την κρατική υπόστασηκαι την ανεξαρτησία του, καθώς και τα προβλήματα που δημιουργεί η Ελλάδαγια το θέμα αυτό χρονολογούνται εδώ και περισσότερο από 170 χρόνια. Στο διάστημααυτό, ο 'μακεδονικός' λαός άντεξε πολλές δοκιμασίες, πιέσεις, αιματοχυσίες,καταστροφές, διώξεις, παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καιπροσπάθειες εξαφάνισης και διαγραφής του 'μακεδονικού' έθνους. Οι προσπάθειεςαυτές συνεχίστηκαν και τα τελευταία 23 χρόνια, από τότε που η 'Δημοκρατίατης Μακεδονίας' κατέστη ανεξάρτητο κράτος. Σε αυτές τις προσπάθειες,που ξεκίνησαν πολύ πριν ιδρυθεί το ΝΑΤΟ, ο 'μακεδονικός' λαός έκανε μεγάλες θυσίες και υπέστη μεγάλες απώλειες.Η ίδια η χώρα δέχθηκε πολλά χτυπήματα, τα τελευταία 23 χρόνια, όπως εμπάργκο, παρεμποδίσεις κ.ά.» υπογραμμίζεται.

"Εμείς, το VMRO-DPMNE, δεν σκοπεύουμε να παραδοθούμε, έπειτα από πολλά χρόνιααγώνα, αποδεχόμενοι εκβιασμούς και υπαγορεύσεις εκ μέρους της Ελλάδας, ούτεαπειλές οποιουδήποτε είδους και από οποιονδήποτε. Ο αγώνας μας για το'μακεδονικό ζήτημα' είναι αμετάκλητος, αδιαμφισβήτητος, χωρίς εναλλακτική καιδεν υπάρχει τρόπος που θα μπορούσε να μας κάνει να υποχωρήσουμε από αυτόν. Σεαυτό το πλαίσιο, το VMRO-DPMNE έχει θέσει στην κορυφή των προτεραιοτήτωντου την ένταξη της 'Μακεδονίας' στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, μόνο όμως υπό τηνπροϋπόθεση αυτό να γίνει παράλληλα με τη διατήρηση της ταυτότητας που εκφράζεταιμέσω των μορφών που αναφέρθηκαν παραπάνω και με έναν συμβιβασμό, ο οποίοςδεν θα θέτει σε κίνδυνο αυτή την ταυτότητα και τον οποίο θα εγκρίνει η πλειοψηφία των πολιτών της 'Δημοκρατίας της Μακεδονίας' και του 'μακεδονικού' λαού.

Ο κ. Αχμέτι λέει ότι, τώρα είναι η ώρα. Εμείς λέμε ότι, πάντοτε είναι η ώρα, αλλά όχι με τίμημα τη 'μακεδονική' ταυτότητα» καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Πηγή: AMΠE, Καθημερινή

Πηγή: http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/04/blog-post_4024.html#.UW9oB6Itx5c

 

Related items

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR