Ζωηφόρος

20 ημέρες αφωνίας. Γιατί; Γνωρίζει ο Συνδικαλισμός από Δημοκρατία;

Πόσο δημοκρατικό είναι 8 υπάλληλοι – 6 ηχολήπτες και 2 τεχνικοί- στο σύνολο των 36 υπαλλήλων να  φιμώνουν τον Ρ/Σ και μάλιστα για  μια διαφορά  15% ποσοστού μειώσεως του μισθού;

δεν σέβονται  την γνώμη των 23 υπαλλήλων που δέχτηκαν τις μειώσεις, και το δικαίωμά τους  να εργαστούν. Δηλαδή μας λένε, ότι αύριο στην αγορά εργασίας μπορούν να βρουν  δουλειά με 1.200, 1.300 ευρω, αλλά αυτοί θέλουν 1.800, 1.900, 2.000, 2.200 ευρω;;; Υβρίζουν την ΕΣΗΕΑ και τους δημοσιογράφους, που υπέγραψαν τις μειώσεις, ΠΡΟΔΟΤΕΣ! Θέλουν άνεργους και τους υπόλοιπους 23 υπαλλήλους.  Γιατί δεν σέβονται το δικαίωμά τους να εργαστούν;  Απεργία που μήνυμά της έχει «θα τον κλείσουμε τον Σταθμό», «θα χυθεί  αίμα» πως χαρακτηρίζεται;;;;  ή εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα που θέλουν να κλείσουν το μοναδικό μέσο επικοινωνίας που  διαθέτει η Εκκλησία της Ελλάδος;

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας  χρηματοδοτείται από την Εκκλησία της Ελλάδος. Οι Μητροπόλεις  στηρίζουν οικονομικά με μικρό μέρος των εσόδων τους και μία δισκοφορία την ημέρα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού υπέρ του Ραδιοφωνικού Σταθμού.  Οι διαφημίσεις έχουν  ελάχιστα έσοδα. Και είναι αποκλεισμένος από την Κρατική Διαφήμιση αλλά και από την Ιδιωτική Διαφήμιση.  Άλλα έσοδα δεν έχει.

  Προσκληθήκαμε όλο το προσωπικό και μας ανακοίνωσαν, πριν περίπου 2 χρόνια, ότι πρέπει να γίνουν μειώσεις 20% με 25%. Άρχισαν οι  συζητήσεις που δεν οδήγησαν πουθενά. Οι υπάλληλοι μπρος στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων τρομοκρατήθηκαν. Λογικό. Αλλά αναγκαίο κακό, που δεν επέβαλε όμως η Εκκλησία. Ετσι φτάσαμε στο σημείο μετά από 2 χρόνια να χρειάζονται δραστικότερες μειώσεις για να μην κλείσει ο Ρ/Σ.  Η σωτηρία του σταθμού από την οικονομική καταστροφή επέβαλε τις μειώσεις των μισθών των εργαζομένων εφόσον σ΄αυτό συμφωνούσαν οι εργαζόμενοι στο σταθμό. «Για να συνεχίσουν να εργάζονται όλοι και να μην χάσει την δουλειά του κανένας πρέπει να γίνουν οι κλιμακούμενες μειώσεις, με κατώτατο μισθό τα 900 ευρω» μας ανακοίνωσαν. Οσοι δεν συμφωνήσουν ή θα φύγουν οικειοθελώς ή θα απολυθούν.

Στο σύνολο των 36 εργαζομένων  δέχτηκαν τις μειώσεις στους μισθούς οι 23 εργαζόμενοι. Από τους 13  που δεν δέχθηκαν, οι 5 εργαζόμενοι -3  Δημοσιογράφοι  και 2 διοικητικοί υπάλληλοι-  επέλεξαν να αποχωρήσουν παίρνοντας την αποζημίωσή τους. Οι 8 υπάλληλοι -2 τεχνικοί και 6 ηχολήπτες- διαφώνησαν και δεν δέχθηκαν τις μειώσεις. Όταν έγιναν οι πρώτες απολύσεις, κήρυξαν την πρώτη απεργία 11  ημερών(21/3-31/3/13) και στη συνέχεια την δεύτερη απεργία 20 ημερών(1/4-21/4/13)  με αίτημα την επαναπρόσληψη των 3 συναδέλφων και ουσιαστικά την απόλυση των 23 εργαζομένων στο σταθμό και το κλείσιμο του σταθμού.

Επιβάλλουν στους δημοσιογράφους να μην εργάζονται, τους οποίους  πρέπει να πληρώνει  η Εκκλησία.

Οι απεργοί, που κάνουν βάρδια την περίοδο της απεργίας, πληρώνονται.

Το κοινό διαμαρτύρεται  τηλεφωνικά,  φθάνει μέχρι τα γραφεία μας και ζητά να λειτουργήσει ο σταθμός.

 Άρχισαν να φεύγουν και οι λιγοστοί διαφημιζόμενοι πελάτες και να ζητούν να μην πληρώσουν τις ημέρες της απεργίας, αφού δεν μεταδίδεται πρόγραμμα. Οι πελάτες που εποχικά διαφήμιζαν  για την περίοδο της Τεσσαρακοστής και του Πάσχα – εκδόσεις, συμπαγείς δίσκους, λαμπάδες και άλλα προϊόντα-  και αυτοί φεύγουν. Χάνουμε και αυτά τα ολίγα έσοδα. 

  Απεργοί, χαρακτήρισαν  τον λόγο του Μακαριωτάτου κ. Ιερωνύμου στα εγκαίνια των νέων γραφείων του σταθμού, τον περασμένο Μάιο  «αντιεργατικό παραλήρημα», γιατί είπε  ότι ο σταθμός της Εκκλησίας έχει ιδιαιτερότητες και όσοι εργάζονται εδώ θα πρέπει να σέβονται την Εκκλησία και να συμφωνούν  με αυτές τις ιδιαιτερότητες. Οσοι δεν συμφωνούν  και δεν σέβονται την Εκκλησία ας φύγουν.

   Μεγάλη Τεσσαρακοστή και μπορεί, ίσως,  μην λέει  πολλά ή και τίποτα σε κάποιους  απεργούς, αλλά το κοινό  του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας  θέλει  να ακούσει  λόγο πνευματικό, λόγο παρηγορητικό  και αυτό είναι δικαίωμά του.  Γιατί κάποιοι δεν το σέβονται και μάλιστα  για μια διαφορά στις μειώσεις μισθών 15%;

Εβδομάδα Iερατικών Kλίσεων και ο Ρ/Σ σιωπά. Την Γ Εβδομάδα των Νηστειών εορτάζει κάθε χρόνο η Εκκλησία μας την Εβδομάδα Ιερατικών Κλίσεων, για φέτος 1- 7 Απριλίου 2013. Το θέμα δεν αφορά μόνο την Εκκλησία αλλά και τον κόσμο της. Οι  σωστοί Ιερείς είναι το ζητούμενο για όλο τον Ορθόδοξο κόσμο.

Ο  Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας ανήκει στον Ορθόδοξο περιούσιο Λαό του Θεού. Δεν πρέπει να φιμωθεί. Είναι ανάγκη να συνεχίσει να λειτουργεί. Επιβάλλεται να αναβαθμισθεί και να πάρει άδεια πανελλαδικής εμβέλειας. Ένα Ραδιοφωνικό Σταθμό έχει η Εκκλησία της Ελλάδος μέσα στην πληθώρα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Τόσο πολύ ενοχλεί;  και ποιους; Μεταδίδει απλά το Λόγο του Θεού. Δίνει την ελπίδα στους δοκιμαζόμενους αδελφούς μας. ΠΟΙΟΙ  ΘΕΛΟΥΝ  ΝΑ  ΤΟΝ  ΚΛΕΙΣΟΥΝ;

Της Αικατερίνης Αθ. Γκουλή,

Υπεύθυνης Διαφημίσεων του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας

Πηγή: http://www.amen.gr/article13263

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel