Ζωηφόρος

Οι νέες Pussy Riot;

Γυναικείο γκρουπ από το Κασμίρ κατηγορείται για αντι-ισλαμισμό

 

Το πρώτο κοριτσίστικο μουσικό γκρουπ από το Κασμίρ αναγκάστηκε να διαλυθεί λίγους μήνες από την ίδρυσή του, καθώς κατηγορήθηκε για αντι-ισλαμισμό.

Το συγκρότημα Pragaash που σημαίνει «φως», δέχθηκε αυστηρή κριτική από τον μεγάλο μουφτή Μπασιρουντίν Αχμάντ ο οποίος δήλωσε πως «όταν τα κορίτσια και οι νεαρές γυναίκες ξεφεύγουν από τον σωστό δρόμο, τότε αυτή η δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή».

Οι μαθήτριες Λυκείου, Φαρά Ντίμπα, Ανίκα Χαλίντ και η τραγουδίστρια και κιθαρίστρια Νόμα Ναζίρ, διακρίθηκαν σε τηλεοπτικό διαγωνισμό για ροκ μπάντες, όπου κατέκτησαν την τρίτη θέση.

Από τότε ξεκίνησαν οι απειλές, με ανθρώπους να διαμαρτύρονται διαδικτυακά και να κατηγορούν τα κορίτσια ότι είναι πόρνες και βλάσφημες. Τρόμαξαν λοιπόν, με αποτέλεσμα να διαλύσουν το συγκρότημα και να εγκαταλείψουν τη μουσική.

Στο πλευρό τους παρόλα αυτά στάθηκε ο επικεφαλής των πολιτειών Γιαμού και Κασμίρ Ομαρ Αμπντουλά ο οποίος μαζί με άλλα στελέχη της κυβέρνησης, υποστήριξε το γκρουπ και υποσχέθηκε να διερευνήσει την υπόθεση σχετικά με τους αποστολείς των απειλητικών μηνυμάτων που έλαβαν τα κορίτσια.

Μάλιστα έδειξε δημόσια την στήριξή του στις Pragaash γράφοντας στο προφίλ του στο Twitter «εύχομαι αυτά τα νέα ταλαντούχα κορίτσια να μην αφήσουν μια χούφτα ηλιθίων να τις φιμώσουν».

Δυστυχώς όμως η στάση του αυτή πυροδότησε ακόμα μεγαλύτερη ένταση, με τους φανατικούς μουσουλμάνους να εκδίδουν φετβά για τα κορίτσια και να επιτίθενται στον Αμπντουλά κατηγορώντας τον ότι ενθαρρύνει επιλεκτικά την ελευθερία έκφρασης.

Μπορεί το κοριτσίστικο γκρουπ να διαλύθηκε για την ώρα, όμως στο Facebook έχει ήδη δημιουργηθεί σελίδα υπέρ του με τίτλο «I support Pragaash» με 4.170 likes, ενώ ήδη τα ξένα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για τις νέες «pussy riot» που γίνονται αποδέκτες άδικης επίθεσης.

Από την πλευρά τους τα κορίτσια υποστηρίζουν ότι ποτέ δεν είχαν σκοπό να προσβάλουν το Ισλάμ και εξακολουθούν να λένε ότι η μουσική είναι το πάθος τους. Μιλώντας μάλιστα στο BBC ένα από τα κορίτσια είπε ότι «υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες από το Κασμίρ που παίζουν δημόσια.

Για κανέναν όμως δεν έχει εκδοθεί φετβά. Δεν τους σταμάτησαν, όμως εμάς μας σταμάτησαν. Σεβόμαστε την άποψή τους και τα παρατήσαμε. Όμως δεν ξέρω γιατί το έκαναν αυτό».

Πηγή: http://www.protothema.gr/world/article/?aid=255378

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel