Ζωηφόρος

Ο Δημητριάδος προς τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων,

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος προς τους υποψηφίους

των πανελλαδικών εξετάσεων

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟΥ

Τ.Θ. 1308 Τ.Κ. 38001 ΒΟΛΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βόλος 10/5/2011

Παραινέσεις του μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνάτιου

προς τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων

«Η προσευχή μας είναι ένας ζωντανός διάλογος με το Θεό,

κρατήστε μαζί σας την ζωντανή προσευχή».

Κοντά στους υποψηφίους, που θα διαγωνιστούν στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις, βρέθηκε, όπως κάθε χρόνο, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος τελώντας την Κυριακή 8 Μαΐου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, βραδινή Θεία Λειτουργία, για την ενίσχυση, τον φωτισμό και την επιτυχία των διαγωνιζομένων μαθητών.

O Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ομιλώντας προς τους μαθητές ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: Τούτη η μεταμεσονύκτιος Θεία Λειτουργία είναι αφιερωμένη σ’όλους εσάς. Στα παιδιά μας και στους γονείς σας. Σε όλους εσάς τους παρόντες και στους απόντες, σε όλους τους νέους της Ελλάδας που τούτες τις μέρες θα πορευτούν στον αγώνα των εξετάσεων για να διεκδικήσουν μια θέση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Έτσι θέλει ο τρόπος εισαγωγής σ’ αυτά, έτσι θέλει μέχρι τώρα η πολιτεία και το εκπαιδευτικό μας σύστημα οι νέοι μας να περνούν μέσα από ένα καμίνι με αγωνία και κόπο για να προχωρήσετε στις σπουδές σας και να διεκδικήσετε το μέλλον που σας ανήκει. Και η Εκκλησία είναι Μάνα και είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κάθε φορά με τον τρόπο της, δεν μπορεί παρά να είναι κοντά σας. Και το κάνει και τούτη την ώρα καλώντας σας σε ετούτη την μυσταγωγία, το κατεξοχήν μυστήριό της, την Θεία Ευχαριστία για να ενώσει μαζί με σας την προσευχή Της.

Στη συνέχεια τόνισε το νόημα της προσευχής λέγοντας ότι: η Προσευχή μας είναι ένας ζωντανός διάλογος με το ζωντανό Θεό, που ζητάει την αγάπη μας και παίρνουμε την δική Του, που Του δίνουμε την αδυναμία μας και μας κάνει δυνατούς, που εναποθέτουμε τις ελπίδες μας και τις κάνει πραγματικότητα.

Τέλος, ο Σεβ. ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους, προτρέποντάς τους να αποβάλουν το άγχος, να αντλήσουν δύναμη από το Θεό κρατώντας μαζί τους τη ζωντανή προσευχή, αναφέροντας χαρακτηριστικά: Αντλήστε δύναμη από τούτη τη βραδιά…. Κρατήστε μαζί σας τη ζωντανή προσευχή…. όταν εμπιστευθείτε τη ζωή σας στο Θεό, να ξέρετε ότι Αυτός ξέρει το καλύτερο.

Εκ του Γραφείου Τύπου

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel