Ζωηφόρος

Το Συνέδριο «Ευρωέλληνες ή Ελληνορθόδοξοι;» στο ΤV 4E,

Το Συνέδριο «Ευρωέλληνες ή Ελληνορθόδοξοι;»

στο ΤV 4E



ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ  ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Ελευθερίας 15, 561 23 Αμπελόκηποι - Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2310 729 219  Fax: 2310 730 936

 www.tv4e.gr     e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρωέλληνες ή Ελληνορθόδοξοι;

Παρακολουθήστε αύριο Τρίτη 31 Μαΐου 2011

στα πλαίσια της εκπομπής «Σκέψεις, Κρίσεις, Σχόλια» στις 20.50,

το πρώτο μέρος του Συνεδρίου που οργάνωσε ο πολιτιστικός Σύλλογος Ράχης τα Πάτρια με τίτλο: Αφιέρωμα: Ευρωέλληνες ή Ελληνορθόδοξοι;

Πρόκειται για μια επιστημονική διοργάνωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και έχει καταξιωθεί καθώς φιλοξενεί εισηγητές και προσκεκλημένους με ειδικό βάρος και προσεγμένη προσέγγιση των θεμάτων που θίγονται. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι κατά την επίσημη έναρξη ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Ντούρος σημείωσε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του:

«Ανάλογα με την κοσμοθεωρία του ο καθένας, με την φιλοσοφία του, ίσως με την ιδεολογία του και τις καταβολές του απορρίπτει ή αποδέχεται συντάσσεται ή αντιτάσσεται στο θέμα. …Άλλοι συμφωνούν στην άποψη ότι οι όροι δεν πρέπει να θεωρούνται εξ’ ορισμού αντίθετοι και ότι με προϋποθέσεις η αποδοχή του ενός δεν μπορεί αβασάνιστα να αποκλείει το άλλο. … Στην εποχή που συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές έχουμε χρέος να αναπτύξουμε πνευματικά αντισώματα και αυτό θα γίνει αν αγαπήσουμε, βιώσουμε και προβάλλουμε την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας.»

Στο συνέδριο συμμετείχαν ως εισηγητές Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, διακεκριμένοι άνθρωποι των γραμμάτων όπως  ο πρωτοπρεσβύτερος καθηγητής π. Γεώργιος Μεταλληνός, ο πρωτοπρεσβύτερος καθηγητής π. Θεόδωρος Ζήσης, η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Μαντουβάλου, ο φιλόλογος - συγγραφέας Σαράντος Καργάκος, ο καθηγητής Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Δημήτριος Τσελεγγίδης, ο φιλόλογος – συγγραφές Κωνσταντίνος Γανωτής,  η φιλόλογος Αντωνία Βουλγαράκη, ο ιατρός - μουσικολόγος Παναγιώτης Κικήλης και ο μοναχός Λουκάς.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.tv4e.gr και παρακολουθήστε ζωντανά την 4Ε αλλά δείτε και το πρόγραμμα του σταθμού για να ενημερωθείτε για το πότε θα προβληθούν τα επόμενα μέρη του συνεδρίου και πολλά ακόμη αντίστοιχα θέματα.

Σύντομα η ιστοσελίδα μας θα είναι ανανεωμένη και εμπλουτισμένη με video και πρόσθετες πληροφορίες.

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel