Ζωηφόρος

Η Εορτή της Αναλήψεως και το περιοδικό «Πληροφόρησης» - Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος,

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟΥ

Τ.Θ. 1308 Τ.Κ. 38001 ΒΟΛΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βόλος 30/5/2011

Η Εορτή της Αναλήψεως

Την μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου ετοιμάζεται να εορτάσει μεγαλοπρεπώς η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, με επίκεντρο του εορτασμού τον ομώνυμο Ιερό Ναό του Βόλου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Πανηγύρεως, την Παραμονή της εορτής, Τετάρτη 1 Ιουνίου στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία της Ενάτης Ώρας του Πάσχα και αμέσως μετά θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο λόγο. Τον κ. Διονύσιο θα πλαισιώσουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Βρεσθένης κ. Θεόκλητος και Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος

Στις 9.30 μ.μ. θα ξεκινήσεις η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αναλήψεως στους πέριξ του Ιερού Ναού δρόμους

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου. Τον Θείο λόγο θα κηρύξει ο Σεβ. Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος.

Το απόγευμα της εορτής, στις 6.30, θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση προς τον Αναληφθέντα Κύριο. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαδόπουλος

Υπενθυμίζεται ότι στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου θα φιλοξενούνται, μέχρι το Σάββατο 4 Ιουνίου, τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως & Κριμαίας, προερχόμενα από την Ιερά Μονή Σαγματά Βοιωτίας.

Η εορτής της Αναλήψεως στη Νέα Χλόη και στο Αχίλλειο

Την εορτή της Αναλήψεως πανηγυρίζουν οι ομώνυμοι Ιεροί Ναοί στην Νέα Χλόη Βελεστίνου και Αχιλλείου Πτελεού.

Στην Νέα Χλόη, κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Πάμφιλος Κοιλιάς, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ κατά την Θεία Λειτουργία θα ιερουργήσει και θα κηρύξει τον Θείο λόγο ο Πρωτ. Νικόλαος Νασιώκας

Στο Αχίλλειο, κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό θα προεξάρχει ο Αρχιμ. Νεκτάριος Υφαντίδης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς και κατά την Θεία Λειτουργία ο Αρχιμ. Πάμφιλος Κοιλιάς, Ιεροκήρυξ, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο λόγο.

***

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βόλος 30/5/2011

Αφιερωμένο στην Άλωση της Πόλης το νέο τεύχος της «Πληροφόρησης»

Αφιερωμένο στην Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως είναι το τεύχος Μαΐου 2011 της εφημερίδας «Πληροφόρηση» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Στην πρώτη σελίδα φιλοξενείται άρθρο του Πολιτικού Επιστήμονα και Συγγραφέα κ. Κων/νου Χολέβα, με τίτλο «Πρέπει να θυμόμαστε την Άλωση!»

Ακολουθεί άρθρο της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Πηλίου με θέμα «Λουκάς Νοταράς: Ο πρώτος Εθνομάρτυς της Αλώσεως»

Στη συνέχεια δημοσιεύεται εκτενής ιστορική αφορά στα αίτια και στο χρονικό της Αλώσεως από την κ. Μαρία Μαντουβάλου, Αν. Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και κείμενο του κ. Κωστή Κούκη, Φιλολόγου – Συγγραφέα με τίτλο «Γεννάδιος Σχολάριος: Ο πρώτος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως μετά την Άλωση»

Το τεύχος ολοκληρώνεται με δύο ακόμα σχετικά κείμενα: του Πρωτ. Χρήστου Χαχαμίδη, με θέμα «Η Μεγάλη Εκκλησία εν αιχμαλωσία! Το Οικουμενικό Πατριαρχείο μετά την Άλωση» και της Πρεσβυτέρας Ασπασίας Βαλασσά – Κατούνη, με θέμα «Θρήνοι και θρύλοι της Άλωσης»

Το νέο τεύχος της «Πληροφόρησης» δημοσιεύεται σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος www.imd.gr, ενώ διατίθεται δωρεάν από τους Ιερούς Ναούς. 

Εκ του Γραφείου Τύπου

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel