Ζωηφόρος

Εκδηλώσεις Μνήμης για την Άλωση της Πόλης στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά,

Εκδηλώσεις Μνήμης για την Άλωση της Πόλης στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά

Η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης στα πλαίσια της ημέρας  μνήμης της αλώσεως της Βασιλευούσης ανακοινώνει  ότι το πρωί της 29ης Μαΐου ο Μητροπολίτης  Λαγκαδά, Λητής  και  Ρεντίνης  κ.κ. Ιωάννης θα χοροστατήσει του Όρθρου και θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό  Κοιμήσεως  Θεοτόκου – Λαγκαδά  και ακολούθως θα τελέσει  Αρχιερατικόμνημόσυνο εις μνήμην του τελευταίου αυτοκράτορα  Κωνσταντίνου  ΙΑ΄ Παλαιολόγου και των ηρωικών συναθλητών Αυτού.

Εν συνεχεία, το απόγευμα στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Παρασκευής– Λαγκαδάκαι ώρα  20:30 μ.μ. με την συνεργασία του Πολιτιστικού  Συλλόγου Μυγδονία, θα πραγματοποιηθεί Εκδήλωση Μνήμης η οποία θα πλαισιώνεται από τη θεατρική ομάδα και τη χορωδία του συλλόγου Μυγδονία. Τη μουσική επιμέλεια  θα έχει ο μουσικολογιώτατος  κ. Αθανάσιος Ξενούδης.

Παρακαλούμε όπως συμμετάσχετε και τιμήσετε, με την παρουσία σας τις Εκδηλώσεις Μνήμης για την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως και την ηρωική μορφή τουτελευταίου αυτοκράτορα  αυτής Κωνσταντίνου  ΙΑ΄ Παλαιολόγου που έπεσε ηρωικώς υπέρ πίστεως,στα τείχη της Βασιλίδος μαχόμενος τους κατακτητές.  

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel