Ζωηφόρος

Γελοιότητες με την δήθεν απαλλαγή της εκκλησίας από το χαράτσι,

Γελοιότητες με την δήθεν απαλλαγή της εκκλησίας από το χαράτσι

***

Η Ιερά Σύνοδος απαντά στην κριτική για το έκτακτο τέλος

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου έχει ως εξής:

Η Εκκλησία της Ελλάδος, ελπίζουσα ότι ο δημοσιογραφικός θόρυβος, ο οποίος προκλήθηκε χθες σχετικώς προς την φορολόγηση της Εκκλησίας, οφείλεται σε έλλειψη λεπτομερούς ενημερώσεως όσων τον προκαλέσαν, επιθυμεί να ενημερώσει δημοσίως ότι η Εκκλησία της Ελλάδος, οι Ιερές Μητροπόλεις με τα εκκλησιαστικά τους ιδρύματα, οι Ιερές Μονές και οι Ενορίες, οι οποίες είναι ξεχωριστά μεταξύ τους νομικά πρόσωπα, καταβάλλουν κάθε χρόνο στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. τις παρακάτω νομοθετημένες φορολογικές υποχρεώσεις τους:

1. Φόρο επί των κατ’ έτος μισθωμάτων, που εισπράττουν από ακίνητα, με συντελεστή 20% επί της αξίας τους,

2. Συμπληρωματικό φόρο επί των εισοδημάτων τους από οικοδομές και εκμισθώσεις γαιών με συντελεστή 3%,

3. Προκαταβολή του φόρου (για το επόμενο έτος) με συντελεστή 55% επί της αξίας του παραπάνω συμπληρωματικού φόρου,

4. Φόρο επί της ακινήτης περιουσίας τους με συντελεστή 3‰ επί της αντικειμενικής αξίας τους (εκτός εάν πρόκειται για οικοδομήματα λατρευτικής, εκπαιδευτικής, θρησκευτικής η κοινωφελούς χρήσεως π.χ. Ι. Ναοί, γηροκομεία, χώροι συσσιτίων),

5. Φόρο επί των κληρονομιών και δωρεών με συντελεστή 0,5% επί της αξίας τους,

6.Τέλος χαρτοσήμου και δικαιώματα ΟΓΑ συνολικού ποσοστού 2,40% επί κάθε χρηματικής παροχής πιστών προς τους Ι. Ναούς λόγω ιεροπραξιών. 

Επίσης τα παραπάνω νομικά πρόσωπα της Εκκλησίας παρακρατούν και αποδίδουν στις Δ.Ο.Υ. τα παρακάτω φορολογικά έσοδα :

1. Φόρο μισθωτών υπηρεσιών για τους εκκλησιαστικούς υπαλλήλους και συνεργάτες τους, που αμείβονται από τον προϋπολογισμό τους, 

2. Φ.Π.Α. με τους προβλεπομένους συντελεστές για υπηρεσίες και αγαθά,

3. Φόρο εισοδήματος με συντελεστή 8% σε όλα τα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών,

4. Φόρο εισοδήματος με συντελεστή 4% σε όλα τα δελτία αποστολής αγαθών και με συντελεστή 1% για τα υγρά καύσιμα.

Τέλος, η Εκκλησία της Ελλάδος επιθυμεί να τονίσει αφ’  ενός ότι η απαλλαγή από τον φόρο ακινήτης περιουσίας για τα ακίνητα λατρευτικής, θρησκευτικής και κοινωφελούς χρήσεως ισχύει από το έτος 2008 για όλα τα θρησκεύματα και δόγματα, που έχουν ακίνητη περιουσία εντός Ελλάδος και αφ’ ετέρου ότι, παρότι τα έσοδά Της προέρχονται μέχρι σήμερα από το υστέρημα πιστών και χρησιμοποιούνται για την συντήρηση των θρησκευτικών και κοινωφελών Της ιδρυμάτων, ουδέποτε ζήτησε κάποια άνιση φορολογική μεταχείριση σε σχέση με τους υπολοίπους φορολογούμενους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς της Χώρας.

Εκ της Ιεράς Συνόδου

της Εκκλησίας της Ελλάδος

***

Ιερώνυμος: Ποτέ δεν ζητήσαμε απαλλάγη από το έκτάκτο τέλος ακινήτων

εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Προς αποφυγή παρανοήσεων διευκρινίζεται ότι η Εκκλησία της Ελλάδος ουδέποτε έθεσε ζήτημα απαλλαγής της από το έκτακτο ειδικό τέλος επί των ακινήτων όσον αφορά στην περιουσία της που αξιοποιεί εμπορικά, σε μία περίοδο που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται σκληρά.

Από την καταβολή του έκτακτου τέλους εξαιρούνται, όπως άλλωστε ισχύει και για όλες τις γνωστές θρησκείες και τα αναγνωρισμένα θρησκευτικά δόγματα στη χώρα μας, μόνον οι χώροι άσκησης δημόσιας λατρείας και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Σε αυτές τις κρίσιμες για τον τόπο στιγμές η Εκκλησία έχει εντείνει τις προσπάθειές της για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού και κοινωνικού της έργου, προς την εξυπηρέτηση του οποίου στοχεύει άλλωστε και η εμπορική εκμετάλλευση των ακινήτων της, για να επουλώσει τις πληγές που έχει προκαλέσει σε ευπαθείς και όχι μόνον πλέον ομάδες του πληθυσμού η πρωτοφανής κρίση”.

***

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Αυτονόητη η εξαίρεση των Ιερών Ναών και Μονών» Δήλωση στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Αθήνας

εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού

Παρέμβαση στο ζήτημα της έκτακτης φορολόγησης των ακινήτων και της εξαίρεσης απ’ αυτήν των Ιερών Ναών και Μονών, έκανε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, μιλώντας στο δημοτικό Ραδιόφωνο της Αθήνας 9,84 FM, ύστερα από πρόσκληση δημοσιογράφου του Σταθμού.

Ο κ. Ιγνάτιος δήλωσε ότι «Όταν μιλούμε για τα κτίρια των Ιερών Ναών αλλά και για οποιαδήποτε άλλα κτίρια ανήκουν στην Εκκλησία, μιλούμε για κοινόχρηστους χώρους λατρείας και κοινωνικής προσφοράς. Είναι χώροι που ανήκουν στο λαό.

Φαντάζεστε να χρειαστεί μια ενορία, αυτή την στιγμή, να φορολογηθεί όταν είναι υποχρεωμένη να καλύψει τεράστιες ανάγκες σε απόρους και φτωχούς, μόνο και μόνο γιατί έχει ένα κτίριο, τον Ναό, στον οποίο λειτουργούνται άνθρωποι; Νομίζω ότι απλώς έγινε το αυτονόητο»

Ερωτηθείς για την ενόχληση μιας μερίδας ανθρώπων από την εξαίρεση της Εκκλησίας, απάντησε:

«Δυστυχώς είναι θύματα ενός μύθου που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα περί αμύθητης εκκλησιαστικής περιουσίας. Εγώ συμφωνώ απόλυτα να φορολογηθεί η Εκκλησία και φορολογείται κανονικά, αν π.χ. διαθέτει διαμερίσματα που νοικιάζονται. Αλλά όταν πρόκειται για ιδρύματα, όταν είναι κοινόχρηστοι χώροι, που φιλοξενούν ενδεείς ανθρώπους και απόρους. Περνά από το μυαλό κανενός ότι αυτά είναι δίκαιο να φορολογηθούν;»

***

Γελοιότητες με την δήθεν απαλλαγή της εκκλησίας από το χαράτσι

Οι λατρευτικοί χώροι όλων των θρησκειών

δεν πληρώνουν ΤΑΠ. Τώρα το μάθατε;

Ο επικοινωνιακός προπαγανδιστικός μηχανισμός των νταβατζήδων, έκανε μια γελοία προσπάθεια, να απομακρύνει την κουβέντα για νέο χαράτσι, μεταφέροντάς την -με μπόλικα ψέμματα και λαϊκισμό- σε άλλα γήπεδα (τα είπε νωρίτερα ο Πέτρος Χασάπης εδώ: Από το πρωϊ τα ΜΜΕ στηρίζουν με πάθος το χαράτσι ). Έτσι μας ζάλισαν από το πρωί για "απαλλαγή της εκκλησίας", ενώ τέτοιο πράγμα δεν τέθηκε ποτέ, ούτε θα μπορούσε να τεθεί, καθώς το καθεστώς επιβολής ΤΑΠ είναι λυμένο εδω και 18 χρόνια. Και είναι πολύ απλό: Η περιουσία που κατέχουν τα θρησκευτικά δόγματα της Ελλάδας (η Ορθόδοξη Εκκλησια, η Εβραϊκή, η Καθολική, η Μουσουλμανική κλπ), πληρώνει ΤΑΠ εφόσον διατίθεται εμπορικά και..

απαλλάσσονται -φυσικά!- οι χώροι λατρείας.(το εξήγησε πολύ απλά και ο Βενιζέλος)

Δεν θα ήταν ηλίθιο να επιβληθεί τέλος ακίνητης περιουσίας σε Συναγωγές, Ναούς και Τζαμιά;

Μυαλό θέλει;

Επικεντρωθείτε λοιπόν στην αδυναμία των νοικοκυριών να βρουν τα λεφτά κι αφήστε τις "πασοκιές".

Τι νομίζετε, ότι θα "τσιμπήσουμε" και θα αναλώσουμε την κουβέντα αν πληρώνουν οι "παπάδες" κι οι "Εβραίοι";

Ως κουφαλίτσες που είστε, ξέρετε την ψυχολογία της μάζας, ξέρετε την οργή του κόσμου, για αυτό και προσπαθείτε να βρείτε άλλους στόχους, αδύναμους. Αρκεί να τη γλιτώσουν τα αφεντικά σας!

Σκέφτεστε ότι ο κόσμος είναι σαλταρισμένος, ας του πετάξουμε το ψέμμα "η εκκλησία δεν πληρώνει", να αλλάξει η ατζέντα. Φυσικά, ένα μεγάλο μέρος χαχόλων, ατόμων χαμηλού επιπέδου θα τσιμπήσει στην προπαγάνδα κι άλλοι στόκοι θα κραυγάζουν "οι παπάδες δεν πληρώνουν", ενώ άλλοι θα ουρλιάζουν "οι Εβράιοι δεν πληρώνουν".

Όχι ρε κουφάλες δημοσιοκάφροι (πρώτη φορά χρησιμοποιώ τη λέξη, αλλά σας αξίζει, είστε σκουλήκια!), θα μείνουμε επικεντρωμένοι στην ουσία. Που είναι, ότι πρόκειται για ένα ακόμη βαρύ, βαρύτατο κυβερνητικό χαράτσι, που θα οδηγήσει σε κοινωνικά δράματα. Αφήστε λοιπόν τα επικοινωνιακά / ψυχολογικά τεχνάσματα. Δεν με νοιάζει πόσα θα πληρώσει η εκκλησια, η συναγωγή και το τζαμί.

Η δική μου τσέπη με νοιάζει. Πείτε μου πόσα θα πληρώσω εγώ και πώς, κι αφήστε τις εκκλησίες, τα τζαμιά και τις συναγωγές.

Αλλά, εσείς το χαβά σας. Πείτε τις μακακίες σας. Σας πήρε χαμπάρι το κοινό σας όμως. Και μετά, τολμάτε (!!!) να διαμαρτύρεστε όταν σας πετάνε κανένα γιαουρτάκι !

Aνυπόληπτοι καραγκιόζηδες της παραπληροφόρησης! Πώς σας πιάνει ο ύπνος ρε; Δεν αναρωτιέστε όταν πάτε να κοιμηθείτε "μας πώς κατήντησα έτσι ο μαλάκας, για να υπερασπιστώ ένα σύστημα. Εγώ είχα άλλα όνειρα ρε γαμώτο. Να γίνω αντικειμενικός, μαχητικός δημοσιογράφος, που θα ενημερώνει τον πολίτη και θα τον προστατεύει από την εξουσία. Πώς κατήντησα έτσι ο ξεφτίλας, για να έχω τον μισθό μου; Πόσο πιό πολύ θα ξεφτιλιστώ;"

Φ.Μ.

Πηγή: http://taxalia.blogspot.com/2011/09/blog-post_9997.html

 

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel