Ζωηφόρος

Ερώτηση του βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Κασαπίδη για προσλήψεις ιερέων και τίτλο Υπ. Παιδείας,

Ερώτηση του βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Κασαπίδη

για την κάλυψη κενών θέσεων ιερέων

και επαναφοράς του όρου "Εθνικής Παιδείας"

στον τίτλο του Υπ. Παιδείας

Την ανάγκη κάλυψης οργανικών κενών σε ιερείς σε Μητροπόλεις της Εκκλησίας μας επισημαίνει με ερώτησή του προς τον Υπ. Οικονομικών και την Υπ. Παιδείας ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης.

Παράλληλα ο κ. Κασαπίδης υπενθυμίζει την υπόσχεση της Κυβέρνησης για κάλυψη μέρους των αναγκών, που όμως μέχρι σήμερα παραμένει ανεκπλήρωτη.

Την ίδια στιγμή, τονίζει ο βουλευτής του νομού, το Υπ. Οικονομικών σε συνεργασία με το Υπ. Παιδείας προχώρησαν στην πρόσληψη 240 "ιεροδιδασκάλων" στις Μουφτείες της Θράκης.

Τέλος ο κ. Κασαπίδης προτείνει την επαναφορά του όρου "Εθνικής Παιδείας" στον τίτλο του Υπ. Παιδείας που του αφαιρέθηκε με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου.

Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

1) Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου

2) Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

ΘΕΜΑ: Ανεκπλήρωτες μέχρι σήμερα οι υποσχέσεις του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για κάλυψη κενών θέσεων ιερέων σε Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. Έγκριση θέσεων "ιεροδιδασκάλων" του κορανίου σε Μουφτείες της Θράκης

Με το υπ΄αριθμ. Πρωτ. 2/8243/0020/01.03.2011 έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών προς το Υπουργείο Εσωτερικών με θέμα "έγκριση πρόσληψης προσωπικού", κοινοποιείται προς το Υπ. Παιδείας η απόφαση για πρόσληψη 44.045 νέων υπαλλήλων για την κάλυψη θέσεων εκπαιδευτικών στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και 240 άτομα - ιεροδιδάσκαλοι στις Μουφτείες της Θράκης για τη διδασκαλία του Κορανίου.

Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση αδιαφορεί για την κάλυψη μέρους των αναγκών, κενών οργανικών θέσεων Ορθοδόξων ιερέων σε Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδας, παρά τις υποσχέσεις που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και Υπουργοί της Κυβέρνησης έδωσαν εδώ και μήνες σε εκπροσώπους Μητροπολίτες της Ιεράς συνόδου.

Βέβαια η κάλυψη οργανικών κενών ιερέων της Εκκλησίας δεν τίθεται στη βάση της ανάγκης υλοποίησης των Πρωθυπουργικών υποσχέσεων αλλά στη βάση για την κάλυψη ποιμαντικών αναγκών της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από τη συμμετοχή του κόσμου, μέσα σε όλες τις δυσκολίες που ζούμε, που ολοένα και πυκνώνει την παρουσία του κυρίως στο μυστήριο της Θείας ευχαριστίας καθώς και σε άλλα μυστήρια και εκδηλώσεις της εκκλησίας μας.

Άλλωστε η Ελληνορθόδοξη παράδοση είναι δημιούργημα της ελληνικής φιλοσοφικής σκέψης και πνεύματος που υιοθέτησε τη διδασκαλία του Αρχηγού της πίστεώς μας.

Επειδή ο λόγος του Ευαγγελίου και ο λόγος της αγάπης είναι η πιο ισχυρή παρακαταθήκη που εγγυάται και αποδεικνύει έμπρακτα την έξοδο του ανθρώπου και της κοινωνίας από κάθε είδους κρίσεις τόσο την πνευματική, όσο και την οικονομική.

Επειδή ο ήχος της καμπάνας και οι ανοιχτές εκκλησίες αποτελούν σημείο αναφοράς στην ιστορία του έθνους μας ενώ σήμερα αναζωογονούν και ενδυναμώνουν στον αγώνα της ζωής, ιδίως τους ανθρώπους της ελληνικής υπαίθρου.

Επειδή οι περισσότερες ανάγκες σε ιερείς είναι σε αγροτικούς οικισμούς της πατρίδας μας που προσπαθούν να παραμείνουν ζωντανοί.

Επειδή διαχρονικά οι Έλληνες με πίστη στο Θεό της αγάπης αντιμάχονται με άλλους λαούς της περιοχής που πιστεύουν στο Θεό του πολέμου.

Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:

1. Προτίθεστε να προχωρήσετε στην υλοποίηση της Πρωθυπουργικής υπόσχεσης για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων Ορθοδόξων ιερέων της Εκκλησίας μας και αν ναι πόσες και μέχρι πότε;

2. Προτίθεστε να επαναφέρετε στον τίτλο του Υπουργείου Παιδείας τον όρο "Εθνικής Παιδείας";

3. Είναι στις προθέσεις σας η συνεργασία σας για θέματα του συστήματος παιδείας στη χώρα μας με τον υπεύθυνο για ζητήματα παιδείας και νεολαίας της Ιεράς συνόδου, Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλο;

Πηγή: http://aktines.blogspot.com/2011/07/blog-post_7437.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel