Ζωηφόρος

O Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος νέος Υπουργός Παιδείας και οι θέσεις του για τα Θρησκευτικά

Ως η καλύτερη δυνατή επιλογή για τους Θεολόγους κρίνεται η τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στο τιμόνι του Υπουργείου Παιδείας. Ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Παιδείας από τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού, έχει δώσει θετικότατα δείγματα γραφής υπέρ της υποχρεωτικότητας του μαθήματος των Θρησκευτικών. Ο ίδιος φαίνεται επίσης πως με τις ενέργειές του φρέναρε και τελικά ακύρωσε τις αλλαγές στο Νέο Λύκειο με τις οποίες το θρησκευτικό μάθημα θα έχανε διδακτικές ώρες και την υποχρεωτικότητά του σε κάποιες τάξεις, καθώς προέβαλε τότε – και πολύ ορθά – ότι οι αλλαγές στο Λύκειο πρέπει να γίνουν αφού προετοιμαστεί σαφές πλαίσιο για το περιεχόμενο και τα μαθήματα του Λυκείου.

Πιο συγκεκριμένα:..

Με την ανάληψη των καθηκόντων του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας στην κυβέρνηση Παπαδήμου ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος φαίνεται πως έθεσε άμεσα το ζήτημα της διατήρησης της υποχρεωτικότητας του μαθήματος των Θρησκευτικών (βλ. σχετική δημοσίευση ΕΔΩ1) στάση για την οποία μάλιστα δέχτηκε τα πυρά των «Οικολόγων Πράσινων» (βλ. ΕΔΩ2) και της γνωστής για την πολεμική κατά του μαθήματος των Θρησκευτικών δημοσιογράφου Ξένιας Κουναλάκη (βλ. ΕΔΩ3).

Για το Νέο Λύκειο ο Κ. Αρβανιτόπουλος τη στιγμή που κάποιοι προσπαθούσαν εσπευσμένα να περάσουν νομοσχέδιο επιδιώκοντας μάλιστα πολυκομματική συναίνεση είχε τονίσει: «…το νέο νομοσχέδιο για το Λύκειο και το τεχνολογικό Λύκειο, δεν θα περάσει τώρα γιατί πρέπει να συζητηθεί διεξοδικά και το σχέδιο νόμου να εμφανίζει πλήρως το τι θα γίνει και όχι να αφήνει να διευθετηθούν πράγματα όπως η ύλη, τα βιβλία και άλλα με υπουργικές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα. Γι’ αυτό στη Νέα Δημοκρατία είπαμε ότι θα το εξετάσουμε μετά τις εκλογές και θα εμφανίσουμε ένα Σχέδιο Νόμου που θα είναι πλήρες σε όλες του τις πτυχές.» (βλ. ΕΔΩ4).

Τώρα δεν μένει παρά με συντονισμένες ενέργειες ο νέος υπουργός Παιδείας να ενημερωθεί για την ανάγκη διατήρησης τόσο της υποχρεωτικότητας όσο και του ορθόδοξου χριστιανικού χαρακτήρα του θρησκευτικού μαθήματος.

Πηγή: http://thriskeftika.blogspot.gr/2012/06/blog-post_7218.html

***

Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος,

«Οι Πατέρες της Εκκλησίας έρχονται να νοηματοδοτήσουν

την κοινή πορεία του Έθνους μας στον 21ο αιώνα»

Παρών στην Ημερίδα της Μητροπόλεως Πειραιώς για την πατερική θεολογία και την μεταπατερική αίρεση (15/2/2012) ήταν και ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός και σήμερα ορισθείς Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Στον σύντομο χαιρετισμό του κατά την έναρξη της Ημερίδας ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είχε τονίσει μεταξύ άλλων: «Ο δρόμος της επανεύρεσης της ταυτότητας μας περνάει και μέσα από τις μεγάλες μορφές και τις διδαχές των Πατέρων της Εκκλησίας μας..

Γιατί εκείνοι με βαθιά γνώση του κόσμου τούτου, με τον θεολογικό τους στοχασμό προίκισαν το Έθνος μας με τα ιδιαίτερά του χαρακτηριστικά. Τα χαρακτηριστικά της αγάπης για την αλήθεια, του αισθήματος δικαίου, της κοινοτικής –συνοδικής αντιμετώπισης των προβλημάτων, της υπέρτατης αρετής της ελευθερίας. Οι Πατέρες της Εκκλησίας έρχονται να νοηματοδοτήσουν την κοινή πορεία του Έθνους μας στον 21ο αιώνα».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του τόνισε: «Η αντιμερώπιση αυτής της βαθιάς υπαρξιακής κρίσης που βιώνουμε ως Ένθος, προϋποθέτει ως αναγκαία συνθήκη την ενότητά μας, την ενότητα του Έθνους, την ενότητα όλων μας. Ο πολιτικός μεταπρατισμός που είναι εφήμερος και επίκαιρος στη χώρα μας και πρεσβεύεται από διάφορους διανοούμενους από τη μια αλλά και η μεταπατερική θεολογία που πρεσβεύουν κάποιοι θεολόγοι από την άλλη δεν υπηρετούν αυτό το σκοπό της εθνικής ενότητας. Κι αυτό γιατί γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει ο όρος αίρεση στην ελληνική γλώσσα. Σημαίνει την κατάτμηση, την κατάτμηση της αλήθειας, την προτίμηση μέρους της αλήθειας εις βάρος όλης της αλήθειας, της καθολικής αλήθειας. Και σ’ αυτές τις στιγμές δεν έχουμε το περιθώριο να κάνουμε καμία έκπτωση από την ακεραιότητα της αλήθειας. Γιατί η αλήθεια είναι ο μόνος δρόμος για τη σωτηρία».

Πηγή: http://thriskeftika.blogspot.gr/2012/06/21.html

***

O Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος νέος Υπουργός Παιδείας

Ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων μετονομάστηκε σε Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Την ηγεσία του Υπουργείου αναλαμβάνουν:

Υπουργός: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

Αναπληρωτής Υπουργός: Κώστας Τζαβάρας

Υφυπουργοί: Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Ιωάννης Ιωαννίδης

Δημοσιεύουμε το Βιογραφικό του νέου Υπουργού Παιδείας

Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1960 και αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή Πειραιά το 1977..

Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, απ’ όπου αποφοίτησε το 1982, και συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική (MA 1985 και PhD 1989, School of International Service Πανεπιστημίου American).

Από το 1987 μέχρι το 1989 δίδαξε ως Λέκτορας Διεθνών Σχέσεων και Συγκριτικής Πολιτικής στο School of International Service του Πανεπιστημίου American στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Από το 1990 μέχρι το 1992 ήταν μεταδιδακτορικός υπότροφος και επισκέπτης ερευνητής στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard. Από το 1992 μέχρι το 1995 δίδαξε ως Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου George Mason στη Virginia των ΗΠΑ.

Από το 1995 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2001 δίδαξε ως Επίκουρος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από τον Φεβρουάριο του 2001 μέχρι τον Ιούλιο του 2008 ήταν Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, ενώ τον Ιούλιο του 2008 εξελέγη Πρωτοβάθμιος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου διδάσκει μέχρι σήμερα.

Από τον Ιούλιο του 2000 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Διετέλεσε Εξωκοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Unesco. Στις βουλευτικές εκλογές του 2004 συμμετείχε στην τιμητική 8η θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας της Ν.Δ. Στις βουλευτικές εκλογές του 2007 συμμετείχε στην εκλογική μάχη ως εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τοποθετήθηκε στην τιμητική 6η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ.

Στη συγκρότηση της Κυβέρνησης υπό τον Λουκά Παπαδήμο, με τη στήριξη της ΝΔ, τον Νοέμβριο του 2011 υπήρξε Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Στις πρόσφατες εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 εξελέγη βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια Α΄ Πειραιά.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων και μέλος της International Studies Association. Έχει δημοσιεύσει διάφορα βιβλία και άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Ήταν εισηγητής σε πολλά διεθνή συνέδρια και έχει δώσει διαλέξεις σε γνωστά Πανεπιστήμια του εξωτερικού (Harvard, Princeton, Columbia, Georgetown, κ.ά.).

Πηγή: http://thriskeftika.blogspot.gr/2012/06/o.html

Media

Αν. Υπ. Κ. Αρβανιτόπουλος (μεταπατερική αίρεση -6) Πηγή:metapaterikiairesi.wordpress.com

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel