Logo
Print this page

Το ''Ευαγγέλιο του Βαρνάβα'' ανατρέπει τον Χριστιανισμό;

Το ''Ευαγγέλιο του Βαρνάβα'' ανατρέπει τον Χριστιανισμό;


Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί το αρχαίο βιβλίο,

σύμφωνα με το οποίο ο Ιησούς δε σταυρώθηκε ποτέ.

Τι ισχυρίζονται Ιρανοί επιστήμονες

Ένα δερματόδετο βιβλίο του 5ου αιώνα μ. Χ. θεωρείται πως είναι το Ευαγγέλιο του Βαρνάβα "απειλεί" τον Χριστιανισμό και θα αποδείξει ότι ο Μουσουλμανισμός είναι η τελική και σωστή θρησκεία.

Ανακαλύφθηκε από τις τουρκικές Αρχές το 2000 και είναι γραμμένο σε μία διάλεκτο της Αραμαϊκής και φημολογείται ότι είναι το ''Ευαγγέλιο του Βαρνάβα'', ενός από τους μαθητές του Ιησού.

Οι Ιρανοί ισχυρίζονται ότι το αποκρυπτογράφησαν και ανακάλυψαν ότι σύμφωνα με αυτό ο Ιησούς δε σταυρώθηκε, ενώ παράλληλα προέβλεψε την έλευση του προφήτη Μωάμεθ.

Τον Φεβρουάριο το Βατικανό είχε καταθέσει επίσημο αίτημα να διαβάσει το κείμενο, χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν η αίτησή του έχει γίνει δεκτή.

Οι Αρχές της Τουρκίας, που ανακάλυψαν το βιβλίο στις τουρκικές ακτές της Μεσογείου κατά τη σύλληψη λαθρεμπόρων αρχαιοτήτων, πιστεύουν ότι είναι μία αυθεντική έκδοση του Ευαγγελίου του Βαρνάβα. Άλλοι πάλι τονίζουν ότι οι ιρανικοί ισχυρισμοί είναι μία γελοία αντιχριστιανική προπαγάνδα.

Αντιθέτως, το Basij Press του Ιράν υποστηρίζει ότι το κείμενο είναι γραμμένο στον 5ο ή 6ο μ.Χ. αιώνα και προέβλεψε την έλευση του προφήτη Μωάμεθ και τη θρησκεία του Ισλάμ, ενώ ο χριστιανικός κόσμος αρνείται την ύπαρξη παρόμοιου Ευαγγελίου.

Επίσης, είναι άγνωστη η προέλευσή του, αλλά η National Turk δημοσίευσε πως το βιβλίο φυλασσόταν στο Δικαστικό Μέγαρο της Άγκυρας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Μουσείο Εθνογραφίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail.

Πηγή: http://news247.gr/eidiseis/epistimi/to_eyaggelio_toy_varnava_anatrepei_ton_xristianismo.1790628.html

Και από: http://exagorefsis.blogspot.com/2012/05/blog-post_3115.html

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR