Ζωηφόρος

Ο Πατριάρχης Κύριλλος τίμησε τους χιλιάδες Μάρτυρες του Μπούτοβο,

Ο Πατριάρχης Κύριλλος τίμησε τους χιλιάδες Μάρτυρες του Μπούτοβο


kyrillos222Το Μπούτοβο είναι μια περιοχή Δυτικά της Μόσχας, που κατά τα χρόνια της Κυβέρνησης του Στάλιν ήταν τόπος μαζικών εκτελέσεων Αρχιερέων, Κληρικών και πιστών της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, που μαρτύρησαν κατά τα έτη του διωγμού στην Ρωσία.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι μεταξύ των Αγίων Μαρτύρων που μαρτύρησαν στο Μπούτοβο και ανέρχονται σε χιλιάδες, ήταν και δέκα Έλληνες Μάρτυρες.

Σήμερα, Σάββατο 1 Μαΐου 2012 ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο Μπούτοβο.

Επίσης συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Κολόμνας Ιουβενάλιος, Σάρανσκ Βαρσανούφιος, Ανατολικής Αμερικής και Νέας Υόρκης Ιλαρίων (ROCOR), Βερολίνου, Γερμανίας και Μ. Βρετανίας Μάρκος, Ίστρας Αρσένιος, Βίλνιους και Λιθουανίας Αθώος, Βεροίας Ευγένιος, Γενεύης και Δυτικής Ευρώπης Μιχαήλ, Σεργίεφ Ποσάντ Θεόγνωστος, Εγκοριέφσκι Μάρκος, Ντομοντέντοβο Ευτύχιος, Ζιλίνσκι Σεραφείμ, Βιντνόφσκι Τύχων, Ντμιτρόνσκι Θεοφύλακτος, Σερπούχωφ Ρωμανός, Πέτερχωφ Μάρκελλος, Σολτσενογκόρσκι Σέργιος, Καλμικίας Ζηνόβιος και Μπαλασχίκα Νικόλαος.

Να σημειωθεί, ότι η Θεία Λειτουργία τελείτε στο τόπο που έγιναν οι μαζικές εκτελέσεις, και εκεί έχει τοποθετηθεί μια ξύλινη εξέδρα η οποία είναι ανάμεσα στα δένδρα.

«Είναι μεγάλη χαρά που έχουμε σήμερα κοντά μας τον Μητροπολίτη Ιλαρίων της Ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς, μια ημέρα πολύ σημαντική για εμάς, όπου τιμούμε τους χιλιάδες Μάρτυρες που εκτελέστηκαν εδώ στο Μπούτοβο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Μόσχας.

Επίσης τόνισε: «Εδώ χύθηκε αίμα για την αλήθεια του Χριστού, διότι το αίμα των μαρτύρων είναι όπως το αίμα που έχυσε για εμάς ο Σωτήρας του Κόσμου».

Τέλος ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, αναφέρθηκε και στα πέντε χρόνια που συμπληρώνονται αύριο Κυριακή 20 Μαΐου 2012 από την υπογραφή της Πράξεως της Κανονικής Κοινωνίας διά της οποίας αποκαταστάθηκε η ενότητα μεταξύ του Πατριαρχείου Μόσχας και της Ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς.

Πηγή: http://www.romfea.gr/epikairotita/12594-o-patriarxis-mosxas-timise-tous-martires-tou-butovo

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel