Ζωηφόρος

Υποδοχή λειψάνου του Αγίου Ραφαήλ στην Ι. Μ. Λαγκαδά,

Υποδοχή λειψάνου του Αγίου Ραφαήλ στην Ι. Μ. Λαγκαδά


P2160017111Η πόλις του Λαγκαδά υπεδέχθη, μέσα σε κλίμα κατανύξεως, το σεπτό λείψανο της κάτω σιαγόνoς του Αγίου και Θαυματουργού Ραφαήλ του Νεοφανούς η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ - Σπηλίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης υπεδέχθη, έμπροσθεν του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου-Λαγκαδά, το ιερό λείψανο το οποίον και εκόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίος.

Εν συνεχείᾳ, το Άγιο Λείψανο, συνοδείᾳ του κλήρου, των Τοπικών Αρχών, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Αναστασιάδη, και πλήθους λαού, μετεφέρθη εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου-Λαγκαδά, όπου και ετελέσθη Δοξολογία καθώς καί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ιωάννης .

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ιωάννης στην ομιλία του εμφανώς συγκινημένος ανεφέρθη εκτενώς στο βίο και την προσωπικότητα του Αγίου και εξέφρασε την χαρά της τοπικής Εκκλησίας για την άφιξη του χαριτοβρύτου ιερού Λειψάνου του Αγίου Ραφαήλ του Θαυματουργού και πιο συγκεκριμένα της πολυπάθου κάτω σιαγόνος, η οποία υπέστη πριονισμόν από τους Τούρκους κατά το μαρτύριο του Αγίου. Ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λάμπης, Σιβρήτου και Σφακείων που ικανοποίησε το αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως και εκόμισε το σεπτό Λείψανο προς αγιασμόν και ωφέλειαν των πιστών.

P2160011111Ο Μητροπολίτης μας τόνισε πως πρόκειται για ένα γεγονός θαυμαστό το οποίο θα μας επιτρέψει να εκφράσουμε την ευχαριστίαν και την ευγνωμοσύνην μας προς τον Άγιο Ραφαήλ. Τέλος, εξήρε το ενδιαφέρον του Μητροπολίτη Λάμπης για την τιμή και την προβολή των ιερών λειψάνων των Αγίων και τόνισε ότι η Εκκλησία μας πρέπει να προβάλη τα Ιερά Λείψανα των Αγίων.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίος ανεφέρθη εν συντομίᾳ στο ιστορικό της ευρέσεως του Ιερού Λειψάνου από το οποίο, όταν εκείνο ευρέθη, έλειπε η κάτω σιαγών, γεγονός το οποίο είχε προκαλέσει μεγάλη έκπληξη. Τότε, ο ίδιος ο Άγιος με συχνές εμφανίσεις ζητούσε να βρεθή η σιαγών του. Το 2005, κατά τρόπο θαυμαστόν και μετά από εντολή του Αγίου, το σεπτό Λείψανο μετεφέρθη από την Αμερική στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ –Σπηλίου. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λάμπης κ.κ. Ειρηναίος ευχήθηκε σε όλους το Ιερό Λείψανο να γίνη πηγή ευεργεσίας και να δείχνη πάντα την αγάπη σε όσους την έχουν ανάγκη.

P2160020111Το λείψανο του Αγίου Ραφαήλ, θα παραμείνει εις τον Ιερόν Ναόν Κοιμήσεως Θεοτόκου-Λαγκαδά, προς προσκύνησιν των πιστών, έως την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012, ενώ καθημερινώς θα πραγματοποιούνται Όρθρος και Θεία Λειτουργία, Εσπερινός – Παράκλησις του Αγίου Ραφαήλ.

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel