Ζωηφόρος

Λουκέτο στο Ραδιόφωνο της Εκκλησίας;

Λουκέτο στο Ραδιόφωνο της Εκκλησίας;


***

«Λουκέτο» στον ραδιοσταθμό της Εκκλησίας από την Ιερά Σύνοδο

Tην άμεση αναστολή της εκπομπής του ραδιοφωνικού σήματος του Σταθμού της Εκκλησίας αποφάσισε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, λόγω της αδυναμίας καλύψεως του ελλείμματός του για το τρέχον έτος.

Η εν λόγω απόφαση ελήφθη μετά την ενημέρωση που είχαν οι συνοδικοί ιεράρχες από τους μητροπολίτες, Χαλκίδος Χρυσόστομο, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ και Πατρών Χρυσόστομο, οι οποίοι είχαν ορισθεί ως Τριμελής Επιτροπή για να συζητήσουν, σήμερα το πρωί, με εκπροσώπους των εργαζομένων στον Ραδιοφωνικό Σταθμό για την ανάγκη μείωσης των μισθολογικών αποδοχών του προσωπικού, προκειμένου να αποφευχθεί οπωσδήποτε η απόλυση εργαζομένων.

Οι αρχιερείς ανέφεραν στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Συνόδου, ότι δεν εμφανίσθηκε κανείς εκπρόσωπος των εργαζομένων κατά την ορισθείσα σημερινή συνάντηση.

Κατόπιν αυτών, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, εξαιτίας των ανελαστικών και πιεστικών οικονομικών δεδομένων, αδυνατεί να συνεχίσει τη λειτουργία του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και αποφάσισε την άμεση αναστολή της εκπομπής του σήματός του.

Πηγή: imerisia.gr

***

Λουκέτο στο Ραδιόφωνο της Εκκλησίας;

Την (προσωρινή;) αναστολή του Ραδιοφωνικού σήματος του Ρ/Σ της Εκκλησίας αποφάσισε σήμερα η ΔΙΣ.

Να αναφερθεί ότι υπήρξαν έντονες συζητήσεις σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, στο γραφείο του Προέδρου των Οικονομικών της Ιεράς Συνόδου, Σεβ. Μητροπολίτη Ελασσώνος, όπου παρευρίσκονταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος, ο Διευθυντής του Ρ/Σ της Εκκλησίας κ. Αλ. Κατσιάρας και ο δικηγόρος της Ι. Συνόδου.

H οριστική ρήξη μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων προκλήθηκε μετά από την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση που ζήτησε η διοίκηση του σταθμού να υπογράψει το προσωπικό, κάτι που δεν αποδέχθηκε.

Σε επικοινωνία που είχε η Romfea.gr με συνοδικούς αρχιερείς που ασχολούνται με την υπόθεση, άφηναν ένα παράθυρο ανοικτό για να λειτουργήσει και πάλι ο Ρ/Σ.

"Πρόθεση της Συνόδου είναι να μην κλείσει ο Σταθμός και να μη γίνει ούτε μία απόλυση. Οι εργαζόμενοι δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της επιτροπής των αρχιερέων. Ψάχνουμε να βρούμε μία λύση, αλλά και οι εργαζόμενοι πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα οικονομικά δεδομένα όταν είναι γνωστή η δραματική οικονομική κατάσταση των ταμείων της Ι. Συνόδου", δήλωσε στη Romfea.gr μέλος της ΔΙΣ.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν της ΔΙΣ που ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας του Σταθμού έχει ως εξής:

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012, στην δεύτερη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Κατόπιν των αιτημάτων των πληγεισών από τις συνεχείς βροχοπτώσεις Ιερών Μητροπόλεων Διδυμοτείχου και Ξάνθης, η Ιερά Σύνοδος ανέθεσε στην Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» να αποσταλούν τρόφιμα (ελαιόλαδο, όσπρια, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, κρεατικά, νερό) κλινοσκεπάσματα, είδη πρώτης ανάγκης και ζωοτροφές.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Πατρών κ. Χρυσόστομο, οι οποίοι είχαν ορισθεί ως Τριμελής Επιτροπή για να συζητήσει με εκπροσώπους των εργαζομένων στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, σήμερα, 8.2.2012 και ώρα 11 π.μ., για το ενδεχόμενο συνάψεως επιχειρησιακής συμβάσεως, για την ανάγκη μειώσεως των μισθολογικών αποδοχών του προσωπικού λόγω της αδυναμίας καλύψεως του ελλείμματος για το τρέχον έτος και προκειμένου να αποφευχθεί οπωσδήποτε η απόλυση εργαζομένων.

Οι Αρχιερείς ανέφεραν στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο ότι δεν εμφανίσθηκε κανείς εκπρόσωπος η εκπρόσωποι των εργαζομένων κατά την ορισθείσα σημερινή συνάντηση.

Κατόπιν αυτών, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, εξαιτίας των ανελαστικών και πιεστικών οικονομικών δεδομένων, αδυνατεί να εξακολουθήσει την λειτουργία του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και απεφάσισε την άμεση αναστολή της εκπομπής ραδιοφωνικού σήματος του Σταθμού.

Τέλος, συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα και ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος στο εξωτερικό.

Νεώτερη ενημέρωση - 17.28

Ο Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος λειτουργεί κανονικά με γεννήτριες, μετά την διακοπή ρεύματος που υπήρξε στο Συνοδικό Μέγαρο.

Να αναφερθεί ότι οι υπάλληλοι του Σταθμού αυτή την ώρα έχουν κάνει κατάληψη στο κτίριο, οι οποίοι πριν από λίγο έβγαλαν και ζωντανό δελτίο ειδήσεων.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10869:2012-02-08-13-11-21&catid=13

***

Εργάζομενοι και Σύνοδος αναζητούν την χρυσή τομή για τον Ρ/Σ

Την χρύση τομή στο πρόβλημα του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναζητούν σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr οι εργαζόμενοι του Σταθμού και οι Εκπρόσωποι της Εκκλησίας.

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις οι δύο πλευρές συμφώνησαν, να αναζητηθεί καινούργια φόρμουλα ώστε να λειτουργήσει ο Ρ/Σ με βάση τα νέα οικονομικά δεδομένα της Συνόδου.

Οι συνομιλίες έγιναν μεταξύ των εργαζομένων του Σταθμού και των Εκπροσώπων της Ιεράς Συνόδου, ενώ συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Ένωσης Δημοσιογράφων και τις Ένωσης Τεχνικών Ραδιοφώνων.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κανονική ροή του προγράμματος.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10873:sinodos-stathmos&catid=25:2009-12-18-08-37-46

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

Register

User Registration