Ζωηφόρος

Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών από τη Μητρόπολη Πειραιώς παρουσία του Αν. Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου,

Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών από τη Μητρόπολη Πειραιώς

παρουσία του Αν. Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου


p.serafeimΜε μία άκρως ενδιαφέρουσα και συγκλονιστική ομιλία από τον Εκπαιδευτικό κ. Δημήτριο Νατσιό, πραγματοποιήθηκε σήμερα η καθιερωμένη εκδήλωση προς τιμήν των Εκπαιδευτικών, από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Στο καλωσόρισμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην αλλαγή νοοτροπίας του εκπαιδευτικού μας συστήματος τονίζοντας πως «μεταποιήσαμε την μόρφωση ως μία τεχνοτροπική διεργασία χωρίς όραμα και ελπίδα», συμπληρώνοντας πως «ο άνθρωπος μορφώνεται μόνο όταν προσκύψει στο πρόσωπο του Θεανθρώπου».

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο παριστάμενος αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και αναφέρθηκε επιγραμματικά στην αξία και τη σημασία της Εκκλησίας στα θέματα της παιδείας...

Ακολούθησε η ομιλία του εκπαιδευτικού Δημήτρη Νατσιού, ο οποίος όντας ενεργός δάσκαλος «στην τάξη 22 χρόνια», όπως χαρακτηριστικά είπε, αναφέρθηκε στα δεινά της Ελληνικής παιδείας και στην προσπάθεια όχι μόνο της αποχριστιανοποίησης των σχολείων, αλλά και ευτελισμού του δασκάλου. «Παιδεία, ίσον δάσκαλος», σημείωσε ο κ. Νατσιός «και όχι ‘’πρώτα ο μαθητής’’». Ο δάσκαλος κάνει την παιδεία και ανοίγει ορίζοντες στους μαθητές του.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε πως το 1821 η Οικονομία του Θεού κατάφερε να ελευθερώσει ένα γένος μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς και σήμερα η Οικονομία των κρατών καταστρέφει όλα όσα χτίστηκαν με κόπο όλα αυτά τα χρόνια.

natsiosΈκανε εκτενή αναφορά και παρουσίασε τις διαφορές ανάμεσα στα παλιά και τα νέα σχολικά βιβλία σημειώνοντας με έμφαση πως «από τα βιβλία του δημοτικού, εξαφανίστηκε το δημοτικό τραγούδι και τη θέση του πήραν οι συνταγές μαγειρικής».

Έκανε λόγο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί σήμερα, σημειώνοντας με νόημα πως οι Τρείς Ιεράρχες δεν έχουν θέση που πρέπει στην εκπαίδευση του σήμερα. Παρών στην Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών, ήταν και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο οποίος φιλοξένησε και εφέτος την εκδήλωση.

Η ομιλία μεταδόθηκε απευθείας τόσο από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό, όσο και από την Διαδικτυακή Τηλεόραση της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Πηγή: http://thriskeftika.blogspot.com/2012/01/blog-post_1955.html


DSC_1141DSC_1148


Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

Register

User Registration