Logo
Print this page

Ο Αγιορείτης Ναθαναήλ Λαυριώτης χειροτονήθηκε Επίσκοπος,

Ο Αγιορείτης Ναθαναήλ Λαυριώτης

χειροτονήθηκε Επίσκοπος


Ένας ακόμη Έλληνας χειροτονήθηκε Επίσκοπος στην Ορθόδοξη Εκκλησίας της Αλβανίας, χθες Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012.

Το μυστήριο τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Τιράνων, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος χειροτόνησε τον Αρχιμ. Ναθαναήλ Λαυριώτη, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου.

Ο Αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ, έλαβε τον τίτλο του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαντίας.

Να σημειωθεί ότι χαρακτηριστικό της πολυετούς διακονίας του κ. Ναθαναήλ στην Αλβανία, ήταν οι εκατοντάδες βαπτίσεις και γάμοι, που τέλεσε.

Μιλώντας την αλβανική γλώσσα, έχει επικοινωνία με τους Αλβανούς ορθόδοξους, πολλούς από τους οποίους έχει κατηχήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, είναι περιχαρής για τον έτερο Επίσκοπο ο οποίος είναι ο 5ος κατά τη σειρά των Λαυριωτών.

Επίσης ο σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναθαναήλ, είναι υποτακτικός του Επισκόπου Ροδοστόλου κ. Χρυσοστόμου και πνευματικός ανιψιός του Μητροπολίτη Καρπάθου κ. Αμβροσίου.

Ο νέος Επίσκοπος Ναθαναήλ, κατάγεται από τα Τρίκαλα, υπηρέτησε ως μοναχός της Ι. Μ. Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους και για περισσότερα από 15 χρόνια και εχρημάτισε και προϊστάμενος.

Τα τελευταία χρόνια υπηρετεί δίπλα στον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημήτριο, αλλά και ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην Αλβανία όλοι μιλάνε για έναν κληρικό με απλότητα και προθυμία, κέρδισε την εκτίμηση των χριστιανών άλλα και όλων των κατοίκων της πόλης του Αργυροκάστρου, της Δερόπολης και της Πρεμετής που υπηρετούσε.

Τέλος πληροφορίες της Romfea.gr, αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας χειροτόνησε σήμερα Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012 έναν ακόμη Επίσκοπο Αλβανικής καταγωγής.

Ο κ. Αναστάσιος χειροτόνησε τον π. Άστιο έναν άξιο και ενάρετο κληρικό που υπηρετεί στην Αρχιεπισκοπή Τιράνων δίπλα στον Μακαριώτατο, και έχει λάβει το όνομα του από τον Άγιο Άστιο, ιερομάρτυρα και Επίσκοπο Δυρραχίου.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10690:2012-01-22-18-36-57&catid=13

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR