Ζωηφόρος

Διενέργεια έρευνας για μονή του Αγίου Όρους ζήτησε το ΥΠΟΙΚ,

Διενέργεια έρευνας

για μονή του Αγίου Όρους ζήτησε το ΥΠΟΙΚ


Ιερά Μονή με 2 εκατ. ευρώ καθαρό εισόδημα

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος έχει ζητήσει να ενημερωθεί αν έχουν ελεγχθεί οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της μονής Φιλοθέου και οι συνθήκες εκμετάλλευσης υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Παπαδημούλης είχε ζητήσει επίσης να ενημερωθεί για τον φόρο που έχει καταβάλει η μονή, επικαλούμενος δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η αγορά του σταθμού έγινε από τη Μονή με δάνειο υπερδεκαπλάσιο της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου και στη συνέχεια η εκμετάλλευση του έγινε από εταιρεία η οποία, προκειμένου να απαλλαγεί από την καταβολή φόρου, συμφώνησε με όρο του συμβολαίου να καταβάλει στη Μονή το 90% των ακαθάριστων εσόδων.

Στην απάντησή του ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι «από τα στοιχεία της αρμόδια ΔΟΥ προκύπτει ότι για το οικονομικό έτος 2011 η Ιερά Μονή Φιλοθέου δήλωσε καθαρό φορολογητέο εισόδημα 1.794.748,09 ευρώ και ο αναλογών φόρος ανέρχεται σε 358.949,62 ευρώ». Σημειώνει, επίσης, ότι η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών ανέθεσε σε οικονομικό επιθεωρητή τη διενέργεια έρευνας εφαρμογής ή μη των φορολογικών διατάξεων από υπαλλήλους που υπηρετούν στις ΔΟΥ που εμπλέκονται στην οικεία υπόθεση.

Όπως ενημερώνει, εξάλλου, ο κ. Βενιζέλος, ο αρμόδιος οικονομικός επιθεωρητής υπέβαλε την πορισματική έκθεση από την οποία προέκυψε ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης τόσο ως προς τις ευθύνες των υπαλλήλων, όσο και ως προς την ολοκλήρωση των φορολογικών ελέγχων και αναμένονται πλέον οι αντίστοιχε πορισματικές εκθέσεις.

Πηγή:.yahoo.com/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B5-100124288.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Register

User Registration