Ζωηφόρος

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον Λεμεσού Αθανάσιο,

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

στον Λεμεσού Αθανάσιο


iero-lemesouΙδιαίτερη ευλογία και τιμή αποτέλεσε για την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού η επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου το απόγευμα της Τετάρτης, για να ευχηθεί στον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο.

Συγκινητική ήταν η θερμή υποδοχή του Μακαριωτάτου από εκατοντάδες πιστούς αλλά και από παιδιά των κατηχητικών συνάξεων που εκείνη την ώρα βρισκόντουσαν στο επισκοπείο για να ευχηθούν τα έτη πολλά στον σεπτό ποιμενάρχη τους.

Με την άφιξη του Μακαριωτάτου οι καμπάνες του Μητροπολιτικού ναού ηχούσαν χαρμόσυνα και η συγκίνηση του λαού ήταν εμφανής στα πρόσωπα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, συνεχάρη τον Μακαριώτατο για το Ανακοινωθέν της ΔΙΣ σχετικά με την προφυλάκιση του Ηγουμένου Εφραίμ.

Σε δηλώσεις του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος ανέφερε πως είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται στην Κύπρο για τρεις μέρες, επισκεπτόμενος παλιούς του φίλους του και εξέφρασε την αγάπη και εκτίμηση του προς το πρόσωπο του Μητροπολίτη Αθανάσιου.

''Απόψε είμαι εδώ κοντά του να του ευχηθώ, να του δίνει ο Θεός δύναμη και υπομονή πάρα πολύ, να τον χαίρεστε εσείς γιατί σας αγαπάει και πιστεύω ότι και εσείς τον αγαπάτε με τον ίδιο τρόπο'', είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

Τέλος ευχήθηκε ο νέος χρόνος να είναι ευλογημένος, δημιουργικός και ''με εργασία προκοπής από όλους μας και όχι από μερικούς''.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10654:2012-01-18-23-53-42&catid=24:2009-12-18-08-37-24

***

Ιστορικό συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Λεμεσού

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του εν Αγιοίς πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Το απόγευμα της Τρίτης τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στον οποίο συγχωροστάτισαν μετά του εορτάζοντος Αρχιερέως οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αμαθούντος κ. Νικόλαος και Λήδρας κ. Επιφάνιος (ηγούμενος Ιεράς Μονής Μαχαιρά), κατά την διάρκεια του εσπερινού προχειρίστηκαν σε Αρχιμανδρίτες οι Ιερομόναχοι της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού π. Χρυσόστομος και π. Εμμανουήλ.

Κατά την τελεσθείσα πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής Λεμεσού, συλλειτούργησαν μετά του εορτάζοντος Μητροπολίτου, οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες, Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος, Κωνσταντίας κ. Βασίλειος, Κύκκου κ. Νικηφόρος, Ταμασού κ. Ησαΐας, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αρσινόης κ. Νεκτάριος Αμαθούντος κ. Νικόλαος και Λήδρας κ. Επιφάνιος, οι Πανοσιολογιώτατοι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών της Μητροπολιτικής περιφέρειας Λεμεσού καθώς και Αρχιμανδρίτες και Ιερείς της Μητροπόλεως αλλά και εκπρόσωποι άλλων Μητροπόλεων.

Παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος της πόλεως, Δημοτικοί σύμβουλοι, βουλευτές εκππόσωποι του στρατού της αστυνομίας, εκπαιδευτικών και μαθητών Μέσης και Τεχνικής εκπαίδευσης.

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Φιλόθεο, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας μας.

Ο Πανοσιολογιώτατος αφού παρουσίασε με γλαφυρότητα και με βαθιά θεολογία το έργο, τις κακοπάθειες και το μαρτύριο της ζωής του Αγίου κατέληξε ότι γι΄αυτό η εκκλησία μας τιμά την μνήμη του και τον γεραίρει. Κλείνοντας ευχήθηκε στον Πανιερώτατο Μητροπολίτη έτη πολλά, αγλαόκαρπα, ειρηνικά, με αδιάπτωτη υγεία για να συνεχίσει την ποιμαντική διακονία του επ΄αγαθώ της αγιότατης εκκλησίας μας.

Κατά την διάρκεια της ημέρας επισκέφθηκαν και ευχήθηκαν έτη πολλά στον εορτάζοντα Άγιο Λεμεσού, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος οι Μητροπολίτες Πάφου κ. Γεώργιος, Κιτίου κ. Χρυσόστομος, Μόρφου κ. Νεόφυτος και Τριμυθούντος κ. Βαρνάβας και πλήθος πιστών από την Μητροπολιτική περιφέρεια Λεμεσού αλλα και από όλη την Κύπρο.

Επίσης, συγκινητική ήταν η εκδήλωση αγάπης των παιδιών των κατηχητικών συνάξεων προς τον Επίσκοπό τους.

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης Αθανάσιος δέχθηκε τις ευχές του κοινού και όπως δήλωσε στα ΜΜΕ, οι ευχές αυτές αποτελούν ''μεγάλη παρηγοριά και ενίσχυση στον καθημερινό αγώνα που έχουμε στην τοπική μας εκκλησία''.

''Εύχομαι σε όλους να έχουν πλούσια τη χάρη του Αγίου Αθανασίου και στις οικογένειες τους και στην πατρίδα μας και στον κόσμο όλο'', συμπλήρωσε κλείνοντας.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10655:2012-01-19-00-03-07&catid=13

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Register

User Registration