Ζωηφόρος

Η μνήμη της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά,

Η μνήμη της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά

Με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης της Οσσαίας στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.
Το Σάββατο, 7 Ιανουαρίου, τελέσθηκε στο Ιερό Ναό Αγίας Κυράννης – Όσσης, Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου και κατόπιν Ιερά Λιτανεία της Εικόνος της Αγίας Κυράννης.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής της Αγίας, παρουσίᾳ του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννου Αναστασιάδη και των λοιπών Τοπικών Αρχών, τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Κυράννης-Όσσης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Νικοδήμου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιεροθέου, ο οποίος και χοροστάτησε του Όρθρου, του επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου  και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θεουπόλεως κ.κ. Παντελεήμονος και Θερμών κ.κ. Δημητρίου.
Το Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ο οποίος στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στις πανηγυρικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά το παρελθόν έτος, το οποίο ήταν αφιερωμένο στην Αγία Κυράννα λόγῳ της συμπληρώσεως των 260 ετών από το μαρτύριο της. Οι  τιμητικές αυτές εκδηλώσεις, όπως σημείωσε,  κορυφώθηκαν με την έλευση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην θεόσωστον επαρχία του Λαγκαδά επ΄ ευκαιρίᾳ της ευρέσεως  των Λειψάνων της Αγίας Νεομάρτυρος.
Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο βίο και στο μαρτύριο της Αγίας κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, γεγονός το οποίο, όπως χαρακτηριστικά τόνισε,  πρέπει να αποτελεί πηγή χάριτος, εμπνεύσεως και αγιασμού αυτές τις κρίσιμες μέρες που ζούμε και έχουμε ανάγκη από θάρρος, και ελπίδα. Και την ελπίδα αυτή, όπως υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος Λαγκαδά, μπορούμε να την αντλούμε μόνο όταν  συνδέουμε τη Ζωή μας με τον ιερουργό της αλήθειας, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας  απευθυνόμενος προς του Αγίους Αρχιερείς τους ευχαρίστησε που με  την παρουσία τους κόσμησαν και λάμπρυναν την πανήγυρη της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης.IMGL8888

IMGL9999IMGL7777

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel