Ζωηφόρος

Oμιλία του νέου Προέδρου της "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" προς τα μέλη και τους φίλους της παράταξης,

Oμιλία του νέου Προέδρου της "ΚΟΙΝΩΝΙΑ"

προς τα μέλη και τους φίλους της παράταξης


mixalishliadisΤην Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011, ο νέος Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μιχάλης Ηλιάδης, μίλησε σε συγκέντρωση μελών και φίλων της παράταξης, στην αίθουσα Υπακοή στην Αθήνα.

Η ομιλία του κυρίου Ηλιάδη, η πρώτη που πραγματοποιήθηκε μετά την πρόσφατη εκλογή του, έδωσε το στίγμα και τον παλμό της παράταξης και περιέγραψε τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν σε οργανωτικό, επικοινωνιακό και πολιτικό επίπεδο.

Απευθυνόμενος στο πολυπληθές ακροατήριο ο κύριος Ηλιάδης επανέλαβε την σταθερή πίστη του στο Όραμα και στις Αρχές της Παράταξης, καθώς και στα πιστεύω του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας, του Ιωάννη Καποδίστρια.

Αφού αναφέρθηκε στην σημαντική και ουσιαστική συμβολή του πρώτου Προέδρου της Παράταξης κ. Μανώλη Βολουδάκη, επισήμανε το δυσάρεστο περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν σήμερα όλοι οι Έλληνες μέσα σε κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που δημιουργούν τα ΜΜΕ.

Ανέλυσε τις πολιτικές και τις συμπεριφορές όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, τα οποία είτε με την στήριξη των κυκλωμάτων διαφθοράς είτε με την χειραγώγησή τους από ξένα κέντρα είτε με την παραπλάνηση του λαού, οδήγησαν την πατρίδα μας στην οικονομική χρεωκοπία και την διεθνή απαξίωση.

Με αποκλειστική ευθύνη των πολιτικών μας κατεδαφίστηκε η πνευματική αυτοσυνειδησία και η αξιακή συγκρότηση των Ελλήνων, τόνισε. Στην συνέχεια οδήγησαν τα ελληνικά νοικοκυριά στη εξάρτηση από τις Τράπεζες πετυχαίνοντας έτσι την οικονομική τους υποτέλεια.

Η σημερινή παράνομη και καταχρηστική κυβέρνηση, έχοντας την έγκριση των ξένων δανειστών έχει αναλάβει το έργο της υπεράσπισης των συμφερόντων των δανειστών και όχι της Ελλάδας. Ετοιμάζονται να υπογράψουν σύμβαση αποικιοκρατική που θα υπόκειται στο Αγγλικό δίκαιο, πράγμα που σημαίνει ότι η Ελλάδα παραιτείται από ασυλία έναντι των δανειστών για τα περιουσιακά της στοιχεία!

Ο λαός δεν πρέπει να τρομοκρατείται από διλήμματα περί χρεοκοπίας και επιστροφής στη δραχμή, όταν η πραγματική οικονομία καταρρέει κάτω από το βλέμμα των πολιτικών.

Ελπίδα υπάρχει και την διακηρύσσει η ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Ελπίδα υπάρχει όταν υπάρχει η Αλήθεια.

Είναι η πορεία που έχει χαράξει η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ».

Η επιστροφή στην τροχιά της Ρωμιοσύνης.

Πιστεύουμε στην Οικουμενικότητα των Ελλήνων, αλλά όχι στην Παγκοσμιοποίηση, που είναι ο πνευματικός θάνατος των ανθρώπων.

Η σχέση μας με την Ε.Ε πρέπει να επανακαθοριστεί. Απαιτούμε να σταθεί η Ελλάδα σαν ισότιμος εταίρος στην Ε.Ε. Η Ελλάδα έδωσε στην Δύση τον πολιτισμό. Ο Ιωάννης Καποδίστριας ένωσε τα κρατίδια της Γερμανίας, έσωσε την Γαλλία από την διάλυση, οργάνωσε την Ελβετία σε κράτος.

Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ισχυρό λόγο στην Ε.Ε. και να διεκδικήσει τα δικαιώματα της.

Ποιοι όμως θα σταθούν απέναντι στους Ευρωπαίους ηγέτες; Οι ανεπάγγελτοι επαγγελματίες της πολιτικής, αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την εξαθλίωση της πατρίδας μας, αυτοί που κατ’ εντολή των αφεντικών τους έχουν εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία;

Ο λαός πρέπει να στείλει άλλους από αυτούς στην φυλακή και άλλους στα σπίτια τους!

Την διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. πρέπει να την κάνουν πολιτικοί χωρίς βεβαρημένο παρελθόν, με ήθος και εντιμότητα, με γνώσεις και αξιοσύνη και πάνω απ’ όλα αγάπη για την πατρίδα.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ στοχεύει σε αλλαγή όλου του πολιτικού συστήματος.

Οι πολιτικοί πρέπει να εμπνέουν, με το παράδειγμα της αυτοθυσίας για το συμφέρον της πατρίδας.

Το κράτος να λειτουργεί με 8 υπουργεία και ανεξάρτητες και αυτόνομες εξουσίες την Νομοθετική, την Δικαιοσύνη, καθώς και τα Σώματα Ασφαλείας, που θα λειτουργούν μόνο με βάση τους νόμους, χωρίς παρεμβάσεις των κυβερνόντων.

Η οικονομία της χώρας να οργανωθεί με μέθοδο και πρόγραμμα, τόσο στον πρωτογενή τομέα, όσο και στην μεταποίηση.

Από τη θέση αυτή, κατέληξε ο κύριος Ηλιάδης, διαβεβαιώνω τον Ελληνικό λαό ότι εμείς θα του λέμε πάντα την αλήθεια.

Θα έχουμε μία αλήθεια για το εσωτερικό και το εξωτερικό, μια γλώσσα για το λαό μας και για τους ξένους ηγέτες.

Τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης πρέπει να κάνουμε πλέον την υπέρβαση.

Καλούμε τον Ελληνικό λαό σε συστράτευση. Πρέπει να συντελεστεί μία πραγματική εθνεγερσία για να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας!

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Ακολούθησε συζήτηση με το ακροατήριο, από το οποίο τέθηκαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, στις οποίος απάντησε ο κ. Πρόεδρος.

Αναφέρουμε ορισμένες από τις απαντήσεις του κ. Προέδρου, που παρουσιάζουν γενικότερο ενδιαφέρον.

Σε σχετική ερώτηση ο κ. Ηλιάδης ξεκαθάρισε ότι η ΚΟΝΩΝΙΑ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με καμμία πολιτική ομάδα ή παράταξη αν δεν συμφωνήσει αυτή απόλυτα με τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει η Παράταξή μας.

Επίσης ο Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΑ, με έμφαση τόνισε ότι θα κλιμακωθεί η προσπάθεια των μελών και φίλων για την ενημέρωση του ελληνικού λαού για τις λύσεις που προτείνει η Παράταξη, επικοινωνώντας σε όλους τους χώρους με φυλλάδια και στόμα με στόμα. Αυτός είναι και ο βασικός τρόπος επικοινωνίας της Παράταξης, δεδομένου ότι η πρόσβαση στα ΜΜΕ είναι πολύ περιορισμένη, χωρίς όμως να παραγνωρίζεται η μεγάλη τους δύναμη, κυρίως της τηλεόρασης, όπου θα γίνουν και εκεί προσπάθειες.

Διατυπώθηκε η άποψη ότι είναι περίεργο να υπάρχουν αντιδράσεις και άρνηση συνεργασίας και συμμετοχής από ομάδες εντός της Εκκλησίας, παρά το ότι η ΚΟΙΝΩΝΙΑ απευθύνεται κατ’ αρχήν στους χριστιανούς και οι ιδέες και απόψεις της συνάδουν απόλυτα με την χριστιανική πίστη.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο πατήρ Βασίλειος Βολουδάκης, ο οποίος συμφώνησε ότι αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα και τόνισε ότι υπάρχουν αρκετά χριστιανικά έντυπα και ραδιοφωνικοί σταθμοί της Εκκλησίας, που προβάλουν πρόσωπα και ιδέες που μικρή σχέση έχουν με την Εκκλησία, ενώ σχεδόν ποτέ δεν προβάλουν τις απόψεις και το έργο της ΚΟΙΝΩΝΙΑ, η οποία είναι απόλυτα σύμφωνη με την πίστη και ο πυρήνας της προέρχεται από τα σπλάχνα της Εκκλησίας.

Για παράδειγμα δεν έχει αναφερθεί ποτέ ότι η ΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι η μοναδική πολιτική παράταξη, στην οποία για να γίνει κάποιος απλό μέλος πρέπει να αποκηρύξει την μασονία και κάθε μορφής αποκρυφισμό.

Ο υπεύθυνος νεολαίας κύριος Χαραλάμπης ενημέρωσε ότι έχει ήδη αρχίσει η προσπάθεια οργάνωσης της νεολαίας της Παράταξης στον πανεπιστημιακό χώρο, με πολύ αισιόδοξα μηνύματα.

Ο κύριος Παπαδόπουλος, στέλεχος από την Πάτρα, ενημέρωσε το ακροατήριο ότι έχει ήδη δημιουργηθεί ένας πολύ θερμός πυρήνας στην πόλη, με προοπτικές σημαντικής ανάπτυξης και διάδοσης της Παράταξης.

Με αφορμή σχετικό σχόλιο, ο κύριος Ηλιάδης διευκρίνισε το θέμα της επιστροφής στην δραχμή, που υποστηρίζει η Παράταξη. Ανέφερε ότι δεν πρέπει ο λαός να λαμβάνει σοβαρά την τρομοκρατία που προσπαθούν να επιβάλλουν τα εξαρτημένα ΜΜΕ για το θέμα αυτό. Η Ελλάδα μπορεί να ζήσει πολύ καλύτερα εκτός του ευρώ, με την προϋπόθεση να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία στο κράτος και στην οικονομία, σύμφωνα με τις προτάσεις της ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Τέλος ο κύριος Νίνος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ανακοίνωσε την έναρξη εφαρμογής της καταβολής συνδρομής από τα μέλη, με το ποσό των 5€ το μήνα. Η εφαρμογή της συνδρομής δεν είχε εφαρμοστεί στα 4 πρώτα χρόνια ζωής της Παράταξης, με τα έξοδα να καλύπτονται από την Κεντρική Επιτροπή και ορισμένες εισφορές μελών. Πλέον με την εξάπλωση της Παράταξης οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται και είναι απαραίτητο όλα τα μέλη να συνδράμουν και οικονομικά την προσπάθεια.


Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel