Ζωηφόρος

Φάτνη ΤΕΛΟΣ στη Θεσσαλονίκη! Ο Μπουτάρης αποφάσισε!

Φάτνη ΤΕΛΟΣ στη Θεσσαλονίκη!

Ο Μπουτάρης αποφάσισε!


fatni1Μπορεί για τα προηγούμενα 99 χρόνια ελεύθερης ζωής της Θεσσαλονίκης, κάθε χρόνο τις γιορτές των Χριστουγέννων να υπήρχε έστω μια μικρή συμβολική φάτνη σε κάποια γωνιά της πλατείας Αριστοτέλους, αλλά φέτος, για πρώτη φορά, η φάτνη ...ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ! Μήπως για να συνηθίσουμε σιγά σιγά να λέμε απλά μόνο ...'καλές γιορτές' και όχι

...'καλά Χριστούγεννα';

Γιατί δήμαρχε Μπουτάρη εξαφανίστηκε η ΦΑΤΝΗ; όχι μόνο από την πλατεία, αλλά σε ολόκληρη το κέντρο δεν υπάρχει ούτε μια για δείγμα που να θυμίζει τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης! Την επισήμανση αυτή, έκανε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας σε φιλική του παρέα χθες το βράδυ...

Ερώτηση-σχόλιο: Δηλαδή του χρόνου θα λέμε Καλές Γιορτές με ...Τζαμί δήμαρχε;

Πηγή: http://taxalia.blogspot.com/2011/12/blog-post_1618.html

***

Στο βυθό του Θερμαϊκού το πλωτό δέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης...

Άδοξο τέλος αλλά και μία... πιθανή παγκόσμια πρωτιά είχε η προσπάθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης να προσθέσει στον εορταστικό στολισμό της πόλης και πλωτά μέσα.

Μετά από αρκετές ημέρες απρόσκοπτης λειτουργίας που γοήτευσε τους κατοίκους και επισκέπτες της συμπρωτεύουσας, η πλωτή κατασκευή...

με τους φωτεινούς «αχινούς» που δημιουργούσε τη νύχτα ένα φωτεινό δέντρο μέσα στα σκοτεινά νερά, δεν μπόρεσε να υπερνικήσει τα στοιχεία της Φύσης. Οι πολύ ισχυροί άνεμοι και τα κύματα χτύπησαν από το πρωί του Σαββάτου την πλωτή κατασκευή, που βρισκόταν δεμένη στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους.

Κάποια στιγμή έσπασαν οι κάβοι που την συγκρατούσαν, με αποτέλεσμα αρχικά να προσκρούσει πολλές φορές βίαια στην προβλήτα και τελικά να βυθιστεί.

Τμήματα του «δέντρου» καταστράφηκαν ενώ άλλα απλώς βρέθηκαν στο νερό, στο πρώτο πιθανώς ναυάγιο χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Η εταιρεία που το κατασκεύασε έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ανέλκυση και επισκευή του, πιθανώς με ακόμη καλύτερες προδιαγραφές, από τα αρχικά 7 μποφόρ που ήταν σχεδιασμένο να αντέχει.

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63591412

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel