Ζωηφόρος

Ένας Αμερικανός στρατιώτης: Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί οι Χριστιανοί γίνονται πάντα ο στόχος;

Ένας Αμερικανός στρατιώτης:

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω

γιατί οι Χριστιανοί γίνονται πάντα ο στόχος;


Αφαιρέθηκε ο Σταυρός σε Αμερικάνικη βάση στο Αφγανιστάν

cross_base_328Ένας μεγάλος σταυρός που είχε περίοπτη θέση έξω από ένα παρεκκλήσι σε μια απομονωμένη στρατιωτική βάση στο βόρειο Αφγανιστάν, αφαιρέθηκε την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας οργή σε ορισμένους Αμερικανούς, μέλη της υπηρεσίας που υπηρετούν εκεί.

"Είμαστε εδώ μακριά από τις οικογένειές μας, και το εκκλησάκι είναι το μοναδικό σημείο που αισθάνεται κάποιος σαν το σπίτι του," μας δήλωσε ένα μέλος της υπηρεσίας στο Camp Marmal."Με το σταυρό σε εξωτερικό σημείο μέσα στη βάση, είναι μια συνεχής υπενθύμιση για όλους μας ότι ο Ιησούς είναι δίπλα μας."

"Το να μην υπάρχει ο Σταυρός, είναι πραγματικά εξοργιστικό", πρόσθεσε ένας άλλος αξιωματικός. "Εγώ περνάω καθημερινά από το παρεκκλήσι στο δρόμο για το γυμναστήριο ή το φαγητό, και βλέποντας τον σταυρό είναι μια καθημερινή υπενθύμιση της πίστης μου και το τι έχει κάνει για μένα ο Ιησούς. Αποτελεί καθημερινή έμπνευση και το κίνητρο για μένα να αναγνωρίσω την πίστη μου και να παραμείνω στον σωστό δρόμο. "

Το στρατόπεδο Camp Marmal είναι μια γερμανική βάση, η οποία φιλοξενεί τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Το επίμαχo διαθρησκευτικό παρεκκλήσι, εποπτεύεται από τον αμερικανικό στρατό.

Οι στρατιώτες είπαν ότι αισθάνονται μεγάλη άνεση στο παρεκκλήσι - αλλά και με τον σταυρό ορατό σε εξωτερικό σημείο."Μερικές φορές η Εκκλησία δίνοντας τη δυνατότητα να εκφράζονται ανοιχτά όλες οι θρησκευτικές απόψεις, φέρνει τελικά τους ανθρώπους πιο κοντά της" , δήλωσε κάποιος στρατιώτης μέσω e-mail.

Ένας στρατιώτης της υπηρεσίας είπε ότι ζήτησε από τον ιερέα της βάσης, που είναι αξιωματικός του στρατού, να μάθει τι είχε συμβεί στο σταυρό. "Έπρεπε να τον κατεβάσω", είπε ο ιερέας, σύμφωνα με το στρατιώτη, χωρίς να του δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου διοικητής William Speaks επιβεβαίωσε το γεγονός ότι αφαιρέθηκε ο σταυρός και δήλωσε, "Η απομάκρυνση του σταυρού, έγινε σύμφωνα με τους στρατιωτικούς κανονισμούς" και επεσήμανε ότι το Στρατιωτικό εγχειρίδιο του ιερέα, απαγορεύει τη μόνιμη έκθεση οποιονδήποτε θρησκευτικών συμβόλων.

"Διακριτικά θρησκευτικά σύμβολα, όπως σταυροί ... δεν θα τοποθετούνται ή θα εμφανίζονται μόνιμα στο εσωτερικό της εκκλησίας, σε εξωτερικούς χώρους ή στο έδαφος" αναφέρει το εγχειρίδιο.

Ο διοικητής Speaks είπε ότι ο σταυρός είχε τοποθετηθεί από τα μέσα Οκτωβρίου, ενώ ο στρατιώτης δήλωσε ότι η τοποθέτηση είχε γίνει πολύ πιο πριν.

Και οι δύο χαρακτήρισαν την απομάκρυνση του σταυρού ως επίθεση κατά της θρησκείας τους και επεσήμαναν ότι δεν υπήρξε κανένα παράπονο από μουσουλμάνους ( υπάρχουν δύο τζαμιά στη βάση ) ή τους Εβραίους οι οποίοι είχαν διεξάγει πρόσφατα μια εκδήλωση στο παρεκκλήσι, χωρίς να σημειωθεί κάποιο περιστατικό.

"Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί οι Χριστιανοί γίνονται πάντα ο στόχος. Αν υπήρχε μια ημισέληνος πάνω από ένα τζαμί δεν θα το κατέβαζαν ποτέ ", είπε ένας αξιωματούχος των ενόπλων δυνάμεων του στρατού.

"Θα θέλαμε απλώς να γνωρίζουμε ποιά είναι η "οριακή" γραμμή. Οι ιερείς φορούν διάφορα θρησκευτικά σύμβολα στις στολές τους, ανάλογα με το ποια θρησκεία πρεσβεύουν. Αυτό είναι το επόμενο θέμα που πρόκειται να καταπολεμήσουν;" προσέθεσε ένα δεύτερο μέλος της υπηρεσίας.

                                                                                            Πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2011/11/blog-post_2864.html#ixzz1f0BQdLui

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel