Ζωηφόρος

Δόθηκε οικόπεδο από την εκκλησία για νοσοκομείο στην Κάρπαθο,

Δόθηκε οικόπεδο από την εκκλησία

για νοσοκομείο στην Κάρπαθο


Το συμβόλαιο παραχώρησης εκκλησιαστικού οικοπέδου για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Καρπάθου, υπέγραψαν ο Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου Αμβρόσιος και ο υποδιοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου Χαράλαμπος Πλάτσης, παρουσία του δημάρχου Καρπάθου Μιχάλη Χανιώτη.

«Εύχομαι σύντομα, μετά την σημερινή υπογραφή των συμβολαίων, να με αξιώσει ο Θεός να βάλουμε και τον θεμέλιο λίθο του Νοσοκομείου μας», δήλωσε φανερά συγκινημένος ο κ. Αμβρόσιος.

Η κατασκευή ενός νέου νοσοκομείου είναι πάγιο και πολύχρονο αίτημα των κατοίκων του ακριτικού νησιού. Οι πρώτες προσπάθειες χρονολογούνται από το 2009, έκτοτε όμως σταδιακά ατόνησαν με αποτέλεσμα το έργο να κινδυνεύει με οριστική εγκατάλειψη.  

Από της ανάληψης των καθηκόντων του, ο κ. Πλάτσης έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα την κατασκευή του νέου νοσοκομείου Καρπάθου, εργάσθηκε μεθοδικά και επίμονα και κατάφερε να επικαιροποιήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για τον επαναπρογραμματισμό του έργου.

Ήδη, τόσο ο Δήμος Καρπάθου, όσο και η Περιφέρεια άρχισαν να εργάζονται για την ωρίμανση του έργου, βασική προϋπόθεση για την εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων για την ολοκλήρωσή του.

Η συνολική δαπάνη που περιλαμβάνει και τον πλήρη εξοπλισμό του, υπολογίζεται σε περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ.

Το νέο νοσοκομείο προβλέπεται να είναι δυναμικότητας είκοσι κλινών με πολλαπλές ιατρικές ειδικότητες, η λειτουργία του οποίου θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής της Καρπάθου και της Κάσου και θα δημιουργήσει αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών των δύο ακριτικών νησιών.

Πηγή: http://www.newskosmos.com/details.aspx?id=323490

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel