Ζωηφόρος

Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος: «Λείπει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στις δύσκολες στιγμές της πατρίδας»,

«Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μας λείπει σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή για την πατρίδα και την Εκκλησία μας» τόνισε ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας ανήμερα της εορτής του Οσίου Χριστόδουλου εν Πάτμω. Συγκεκριμένα, ο κ. Νεκτάριος τόνισε απευθυνόμενος στους συμπροσευχηθέντας για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο «ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μας λείπει σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή για την πατρίδα και την Εκκλησία μας. Ο ίδιος συνεχόταν από αυτές τις δύο μεγάλες αγάπες, αυτήν για το Χριστό και αυτήν για την Ελλάδα. Μας λείπει η φωνή του, η αγωνία του όπως αυτή εκφραζόταν μέσα από τις επισκέψεις και τις συναντήσεις και τις πρωτοβουλίες που ανελάμβανε, το γεγονός ότι είχε την άνεση να απευθυνόταν στους κάθε λογής ηγέτες, όχι μόνο εκκλησιαστικούς, αλλά και πολιτικούς και στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ζει στις καρδιές των ανθρώπων, ιδίως στην σκέψη των νέων που τον αγάπησαν και που πολλοί εξ αυτών ήρθαν στην Εκκλησία συμμεριζόμενοι την αγάπη του προς αυτούς και την αγωνία του για την πορεία της νεολαίας εν γένει. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μπορεί να έφυγε από κοντά μας, όμως δέεται δίπλα στο Θεό τόσο για την Εκκλησία μας και τους ανθρώπους που συνεχίζουν το έργο του, όσο και για το λαό μας και πολύ ισχύει δέησις δικαίου ενεργουμένη».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης έχει ως εξής:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την ανακομιδή του λειψάνου του Οσίου Χριστοδούλου εν Πάτμω, Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος Κερκύρας, στο πέρας της οποίας προεξήρχε του μνημοσύνου για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, ο οποίος αυτή την ημέρα ήγε τα ονομαστήριά του. Στην Θεία Λειτουργία συλλειτούργησε και ο επισκεπτόμενος την Κέρκυρα Μητροπολίτης Βορονέζ κ. Σέργιος της Εκκλησίας της Ρωσίας.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μας λείπει σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή για την πατρίδα και την Εκκλησία μας. Ο ίδιος συνεχόταν από αυτές τις δύο μεγάλες αγάπες, αυτήν για το Χριστό και αυτήν για την Ελλάδα. Μας λείπει η φωνή του, η αγωνία του όπως αυτή εκφραζόταν μέσα από τις επισκέψεις και τις συναντήσεις και τις πρωτοβουλίες που ανελάμβανε, το γεγονός ότι είχε την άνεση να απευθυνόταν στους κάθε λογής ηγέτες, όχι μόνο εκκλησιαστικούς, αλλά και πολιτικούς και στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ζει στις καρδιές των ανθρώπων, ιδίως στην σκέψη των νέων που τον αγάπησαν και που πολλοί εξ αυτών ήρθαν στην Εκκλησία συμμεριζόμενοι την αγάπη του προς αυτούς και την αγωνία του για την πορεία της νεολαίας εν γένει. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μπορεί να έφυγε από κοντά μας, όμως δέεται δίπλα στο Θεό τόσο για την Εκκλησία μας και τους ανθρώπους που συνεχίζουν το έργο του, όσο και για το λαό μας και πολύ ισχύει δέησις δικαίου ενεργουμένη». Ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι είναι χρέος των πνευματικών παιδιών να τιμούν τον πνευματικό τους πατέρα και γι’ αυτό το μνημόσυνο αποτελεί απόδειξη του σεβασμού και της αγάπης του προς τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος δίδαξε και σε κείνεον και σε όλα του τα πνευματικά παιδιά την αγάπη για το Χριστό, την καλοσύνη και τον αγώνα για το καλό της Εκκλησίας, της κοινωνίας και της πατρίδας με αυταπάρνηση και πνεύμα θυσίας.

Σύντομη προσφώνηση έκανε και ο Μητροπολίτης Βορονέζ κ. Σέργιος, ο οποίος τόνισε την αγάπη και τον σεβασμό που η Ρωσική Εκκλησία έτρεφε προς το πρόσωπο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, οι μέθοδοι επικοινωνίας και ποιμαντικής προς τους νέους του οποίου απετέλεσαν πρότυπο και για τους Μητροπολίτες στη Ρωσία.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος ιερούργησε στην ενορία Αρίλλα, όπου χειροθέτησε σε πρωτοπρεσβύτερο τον συνταξιούχο εφημέριο του Ναού π. Γεώργιο Λευκιμμιάτη.

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011 ο Σεβασμιώτατος τέλεσε στον Μητροπολιτικό Ναό Υ. Θ. Σπηλαιωτίσσης για την εορτή του Αγίου Αρτεμίου, προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας την καθιερωμένη δοξολογία.

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011, ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στην ενορία των Χωροεπισκόπων.

Πηγή: http://www.corfupress.com

Και από: http://exagorefsis.blogspot.com/2011/10/blog-post_8458.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel