Ζωηφόρος

Εκκλησιαστικές «κυρώσεις»

Απορία γέννησε σε κύκλους του Ρωσικού Πατριαρχείου για το αν με την απόφαση που έλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, να αναβάλει την επίσκεψή του στη Μόσχα, γίνεται ο πρώτος επίσημος που ξεκινάει τις κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας.

 

Η αίσθηση που υπάρχει στους συγκεκριμένους κύκλους είναι πως ο Μακαριότατος είναι πιθανόν να δέχθηκε πιέσεις από τον Οικουμενικό Πατριάρχη να μην έλθει στη Μόσχα, όσο το ζήτημα της Ουκρανίας είναι ζεστό.

Ποιος ξεχνάει άλλωστε το τρίγωνο Βαρθολομαίου-Γιούσενκο-Μπους τις μέρες που στην Ουκρανία κυβερνούσε η φιλοδυτική κυβέρνηση και τις αγωνιώδεις προσπάθειές τους να υφαρπάξουν την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία από το Ρωσικό Πατριαρχείο στο οποίο υπάγεται και να την πάνε πακέτο στο Φανάρι.

Δυστυχώς, κάποιοι φαίνεται πως ξεχνούν και την πρόσφατη συμβολή των Ρώσων πιστών ύψους 500.000 ευρώ προς τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής.

Επίσης φαίνεται πως κάποιοι λησμονούν την ανάγκη που έχει η Ελλάδα για προσκυνηματικό τουρισμό.

Εκτός και αν στο πλαίσιο της χριστιανικής γενναιοδωρίας υπάρχει η σκέψη να προσκαλέσουν τους Ρώσους τουρίστες να επισκεφθούν την Τουρκία.

Αν η παραπάνω είδηση προκάλεσε σκέψεις στο Ρωσικό Πατριαρχείο, μια άλλη είδηση που δημοσιεύτηκε στην έγκυρη ειδησεογραφική ιστοσελίδα www.Romfea.gr προκάλεσε εκκλησιαστικά εγκεφαλικά.

Μέχρι σήμερα όλοι έχουμε ακούσει για πλαφόν στις τιμές των καυσίμων ή για το πλαφόν στις συνταγογραφήσεις.

Από προχθές η Ρωσία, αλλά και οι άλλες ορθόδοξες εκκλησίες, έμαθαν πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο βάζει πλαφόν στο όριο των μη Ελλήνων μοναχών που θα μπορούν να περάσουν κουρά.

Τόσες επισκέψεις στο Άγιον Όρος και τίποτα δεν άκουσε ο Παναγιώτατος για το ότι από τότε που γεννήθηκε η μοναστική κοινότητα, η αντίληψή της ήταν πανανθρώπινη και με οικουμενικό χαρακτήρα;

Του Αχιλλέα Πατσούκα |  Ελευθεροτυπία

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=418967

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel