Ζωηφόρος

Στη Ρωσία ο Ιερώνυμος,

Στη Ρωσία ο Ιερώνυμος


Επίσκεψη στη Ρωσία από τις 23 έως τις 30 Μαΐου θα πραγματοποιήσει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αποδεχόμενος πρόσκληση του πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου.

Τον αρχιεπίσκοπο θα συνοδεύσουν συνοδικοί Ιεράρχες και υπηρεσιακοί παράγοντες της Εκκλησίας. Ο αρχιεπίσκοπος και η συνοδεία του θα επισκεφθούν τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, θα συλλειτουργήσει με τον Πατριάρχη και την Ιερά Σύνοδο της Ρωσικής Εκκλησίας και θα επισκεφθεί Ιερές Μονές και Καθιδρύματα της Ρωσίας.

Το θέμα της επίσκεψης συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, κατά την οποία αναγνώσθηκε έγγραφο του Αρχηγού της Αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κράτος δικαίου στο Κοσσυφοπέδιο, με το οποίο ευχαριστεί την Εκκλησία της Ελλάδος για την επιστολή της Ιεράς Συνόδου.

Με την επιστολή της, η Ιερά Σύνοδος απηύθυνε έκκληση για την πρόληψη της περαιτέρω βίας και εξέφρασε την ανησυχία της για τη δυνατότητα της επικράτησης της ειρήνης, της ανεκτικότητας και της δικαιοσύνης στην περιοχή αυτή.

Ο Αρχηγός της Αποστολής, στην απαντητική επιστολή του, τονίζει τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Αποστολής για την επικράτηση του κράτους δικαίου, την προαγωγή των αναγκαίων συνθηκών καθώς και την περιφρούρηση και διαφύλαξη όλων των ιστορικών και πολιτισμικών παραδόσεων στο Κοσσυφοπέδιο.

πηγή: http://gr.news.yahoo.com/-111525926.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel