Ζωηφόρος

Οι αποφάσεις του Συνδέσμου Κληρικών,

Οι αποφάσεις του Συνδέσμου Κληρικών


Συνήλθε σήμερα την 26η Απριλίου το Δ.Σ του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος και μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε τα εξής:

Να αποστείλει επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο στην οποία θα εκφράζει την πικρία των μελών του Δ.Σ. δια την απουσία εκπροσώπου των άμεσα ενδιαφερομένων, που είναι οι Εφημέριοι, στην ψήφιση του νέου Κανονισμού, περί Εφημερίων και διακόνων.

Να ζητήσει, μετά από τις φήμες για διακοπή της μισθοδοσίας των Κληρικών της πατρίδος μας, από τα πολιτικά κόμματα, να τοποθετηθούν για το θέμα αυτό και να γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους σε περίπτωση εκλογής τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Να απευθυνθεί στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και να εκφράσει την απορία του αλλά και την αγανάκτηση του, για το πώς σε μια Ορθόδοξη χώρα επιτρέπεται να προβάλλονται παιδικές εκπομπές, με αποκρυφιστικό και   νεοεποχίτικο περιεχόμενο.

Να απευθυνθεί στην ΔΙΣ και να εκφράσει την απορία της για την συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό SKY ο οποίος από την μία ενδιαφέρεται για το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας συγκεντρώνοντας τρόφιμα για τους ενδεείς και από την άλλη στην πιο ιερή περίοδο του εκκλησιαστικού έτους, την Μεγάλη Εβδομάδα, στην κορύφωση του Θείου Δράματος, παρουσίασε εκπομπές οι οποίες συγκρούονται με την διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας και στις οποίες επιχειρούσε την απομυθοποίηση της Θεότητας του Χριστού.

Επειδή οι ανακοινώσεις του ΙΣΚΕ άγνωστο για ποιόν λόγο δεν εδημοσιεύοντο από μερίδα του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου το Δ.Σ. απεφάσισε να προβεί στην δημιουργία ιστοχώρου, όπου θα δημοσιεύονται θέματα που αφορούν τον Ι.Σ.Κ.Ε καθώς και θέματα Εκκλησιαστικού και θρησκευτικού περιεχομένου. Το λογότυπο του ιστοχώρου θα είναι ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (iersynklellados.blogspot.com) και θα φέρει το σήμα του Ιερού Συνδέσμου.

***

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΣΚΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ

του Παναγιώτη Τελεβάντου

Αναμένουμε με πολλές ελπίδες και ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη δημιουργία του ιστοχώρου του "Ιερού Συνδέσμου Κληρικών" Ελλάδος (ΙΣΚΕ), ο οποίος - σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Διοικητικού Συμβουλίου του-, θα δημιουργηθεί για να μιλά για όλα τα εκκλησιαστικά και εθνικά θέματα που απασχολουν την πατρίδα μας.

Η φωνή των πνευματικών μας πατέρων πρέπει να ακούγεται προς όλες τις κατευθύνσεις και να είναι φωνή που θα ακούγεται ευκρινώς, με γενναιότητα και για όλα τα θέματα της πίστης μας.

Εκφράζουμε τη χαρά μας επειδή ο ΙΣΚΕ πήρε θέση για τα απαράδεκτα προγράμματα του τηλεοπτικού σταθμού “Σκάι”, εκφράζουμε ακόμη μεγαλύτερη χαρά επειδή ύψωσε φωνή κατά της Ιεραρχίας που συνεργάστηκε με τον Νεοεποχήτικο τηλεοπτικό σταθμό, αλλά και για την παρέμβασή του με την οποία ζητά από τις πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν με σαφήνεια για το θέμα της μισθοδοσίας του κλήρου.

Πολλά άλλα θέματα χρειάζονται τη γενναία παρέμβαση των κληρικών μας.

Το μάθημα των θρησκευτικών διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο να απωλέσει τον ορθόδοξο χαρακτήρα του.

Οι Θεολογικές Σχολές κινδυνεύουν να καταστούν Σχολές Ιστορίας των θρησκειών και να εξοβελιστούν από τα πανεπιστήμια.

Ο Οικουμενισμός - και μάλιστα ο “λαικός Οικουμενισμός” - κάνει θραύση.

Ο Νεοβαρλααμισμός απειλεί να ξανασηκώσει κεφάλι.

Η “μεταπατερική θεολογία” συνεχίζει απτόητη το ολέθριο έργο της.

Η ηλεκτρονική φυλακή παραμονεύει για να χαλκεύσει ατσάλινα δεσμά κατά της ελευθερίας του ανθρώπου.

Οι νεωτερισμοί σε όλους τους τομείς της ζωής μας απειλούν το παραδοσιακό φρόνημα της Εκκλησίας μας.

Πολλοί κληρικοί κυκλοφορούν χωρίς ράσα ή με προκλητικά ψαλιδισμένα γένια και μαλιά και μοιάζουν - κατά τον αέιμνηστο Γέροντα Επιφάνιο - σαν “καραγκιόζηδες” και - κατά τον μακαριστό Γέροντα Παίσιο - σαν “ξεφλουδισμένα δέντρα”.

Για όλα αυτά και για όλα τα άλλα θέματα που ταλανίζουν την πατρίδα και την Εκκλησία μας θέλουμε - έχουμε ανάγκη - να ακούμε τη φωνή των πνευματικών μας πατέρων.

Γι’ αυτό με πολλή χαρά και μεγάλες προσδοκίες αναμένουμε την δημιουργία του ιστοχώρου το ΙΣΚΕ.

Πηγή: http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2012/04/blog-post_6308.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel