Ζωηφόρος

Λουκέτο στη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής επειδή τελεί «εν διωγμώ»,

Λουκέτο στη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής

επειδή τελεί «εν διωγμώ»

"Κηρύσσομεντην Ιεράν Μητρόπολιν

Μαρωνείας και Κομοτηνής εν διωγμώ"Επιστολή διαμαρτυρίας του Μητροπολίτη Δαμασκηνού

για τη στασιμότητα στην ανέγερση κατασκηνώσεων στους Προσκυνητές

Επιστολή διαμαρτυρίας με αποδέκτες τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων, τον Υπουργό Περιβάλλοντος, τον. γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και στον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ και με αντικείμενο τη στασιμότητα του έργου ανέγερσης μόνιμων εγκαταστάσεων Κατασκηνώσεων στους Προσκυνητές, απέστειλε χθες ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Δαμασκηνός. Στην επιστολή γίνεται λόγος για «τακτική αδιαφορία και αρνητική στάση επί 5ετια» και αυτό αντιπαραβάλλεται με τη «δυσμενή εις βάρος της Εκκλησίας της Θράκης συμπεριφορά της Ελληνικής Πολιτείας» χαριστική υπέρ των μουσουλμάνων διάταξη απαλλαγής του 80% επί των προστίμων νομιμοποιήσεως αυθαιρέτων.

Συγκεκριμένα, η επιστολή του Μητροπολίτη Δαμασκηνού έχει ως εξής:

Επιστολή διαμαρτυρίας του Μητροπολίτη Δαμασκηνού Για τη στασιμότητα στην ανέγερση κατασκηνώσεων στους ΠροσκυνητέςΕπιστολή διαμαρτυρίας με αποδέκτες τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων, τον Υπουργό Περιβάλλοντος, τον. γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και στον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ και με αντικείμενο τη στασιμότητα του έργου ανέγερσης μόνιμων εγκαταστάσεων Κατασκηνώσεων στους Προσκυνητές, απέστειλε χθες ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Δαμασκηνός. Στην επιστολή γίνεται λόγος για «τακτική αδιαφορία και αρνητική στάση επί 5ετια» και αυτό αντιπαραβάλλεται με τη «δυσμενή εις βάρος της Εκκλησίας της Θράκης συμπεριφορά της Ελληνικής Πολιτείας» χαριστική υπέρ των μουσουλμάνων διάταξη απαλλαγής του 80% επί των προστίμων νομιμοποιήσεως αυθαιρέτων.

Συγκεκριμένα, η επιστολή του Μητροπολίτη Δαμασκηνού έχει ως εξής:

Εν συνεχεία της επισυναπτόμενης εν αντιγράφω ημετέρας επιστολής διαμαρτυρίας υ’ αριθμ. 252/9/4/2012 επί του οποίου ουδεμίας ετύχομεν απαντήσεως και επειδή ουδεμία ενέργεια ικανοποιήσεως των αιτήματος της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως διά την έγκρισιν της μελέτης και ένταξιν του έργου ανεγέρσεως μονίμων εγκαταστάσεων των Κατασκηνώσεων αυτάς εις την περιοχήν Προσκυνητών Ν. Ροδόπης εγένετο, συνεχισθείσης ούτω της επί πενταετίαν τακτικής αδιαφορίας και αρνητικής στάσεως έναντι της Τοπικής Εκκλησίας πάντων των αρμοδίων, διαμαρτυρόμεθα εντόνως.

Η τοιταύτη στάση καθίσταται εξοργιστική εν όψει της ψηφίσεως χαριστικής υπέρ των μουσουλμάνων συμπολιτών διατάξεως απαλλαγής του 80% επί των προστίμων νομιμοποιήσεως αυθαιρέτων καθ’ όσον συνιστά δυσμενή εις βάρος των Χριστιανών και της Εκκλησίας της Θράκης συμπεριφοράν της Ελληνικής Πολιτείας.

Ένεκα τούτου κηρύσσομεν της Ιεράν Μητρόπολιν Μαρωνείας και Κομοτηνής εν διωγμώ και καλούμεν πάντας όπως αναλάβουν τας ευθύνας των επί του προκειμένου και ενεργήσουν υπείκοντες εις το εθνικόν καθήκον των.

Πηγή: http://www.paratiritis-news.gr/detailed_article.php?id=152885&categoryid=3&fb_source=message

***

Λουκέτο στη μητρόπολη επειδή τελεί «εν διωγμώ»

ΛΑΒΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ

Αιτία η μη έγκριση μελέτης και ένταξης του έργου ανέγερσης μόνιμων κατασκηνώσεων

στην περιοχή των Προσκυνητών Μαρώνειας

της Όλγα Τσιούλφα

από την εφημερίδα «Χρόνος», 26/04/2012

«Κηρύσσουμε την Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής εν διωγμώ και καλούμε τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ενεργήσουν το εθνικό καθήκον τους». Με αυτή τη φράση, καταλήγει το κείμενο διαμαρτυρίας, του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Δαμασκηνού, με αποδέκτες τον πρωθυπουργό της χώρας Λουκά Παπαδήμο, τον πρόεδρο της βουλής Φίλιππο Πετσάνλικο, τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τους αρχηγούς των κομμάτων, τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Θύμιο Σώκο και τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρη Γιαννακίδη.

ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

Λάβρος κατά των αρμοδίων, ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, διαμαρτύρεται έντονα, καθώς δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα της μητρόπολης σχετικά, με την έγκριση της μελέτης και ένταξης του έργου ανέγερσης μόνιμων εγκαταστάσεων των κατασκηνώσεων στην περιοχή Προσκυνητές Ροδόπης. Έκανε λόγο για αδιαφορία που συνεχίζεται εδώ και πέντε χρόνια και για αρνητική στάση έναντι της τοπικής Εκκλησίας. Ο μητροπολίτης πήγε ένα βήμα παρακάτω, αναφερόμενος στην χαριστική, όπως την χαρακτήρισε τροπολογία, που απαλλάσσει τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, από το 80% των προστίμων νομιμοποίησης των αυθαιρέτων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κείμενο διαμαρτυρίας: «η στάση αυτή, καθίσταται εξοργιστική εν όψει της ψήφισης χαριστικής υπέρ των μουσουλμάνων συμπολιτών διάταξης απαλλαγής του 80% επί των προστίμων νομιμοποιήσεως αυθαιρέτων καθ’ όσον συνιστά δυσμενή εις βάρος των χριστιανών και της Εκκλησίας της Θράκης συμπεριφορά της ελληνικής Πολιτείας». Για τους παραπάνω λόγο κήρυξε τη μητρόπολη, «εν διωγμώ», καλώντας όσους έχουν τις ευθύνες να τις αναλάβουν. Για την στάση ενημερώνει σχετικά τους πολίτες, με σημείωμα που τοποθετήθηκε στην είσοδο της Μητρόπολης. Όπως αναφέρεται σε αυτό, «Η Μητρόπολη είναι κλειστή. Διαμαρτυρία λόγω διωγμού».

Πηγή: http://www.xronos.gr/detail.php?ID=80143

Πηγή: http://aktines.blogspot.com/2012/04/blog-post_6729.html

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

Register

User Registration