Logo
Print this page

Μηνύσεις κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη θα καταθέσει ο Βικέντιος, του Θεοδώρου Καλμούκου,

Μηνύσεις κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη θα καταθέσει ο Βικέντιος

του Θεοδώρου Καλμούκου

από την ομογενειακή εφημερίδα της Αμερικής «Εθνικός Κήρυκας»

Ο Επίσκοπος Βικέντιος δεν αναγνωρίζει την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου της 28ης Μαρτίου 2012, με την οποία καθαιρέθηκε «ομόφωνα» στις τάξεις των Μοναχών, ενώ καταφεύγει στα Αμερικανικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Σε δηλώσεις του στον «Εθνικό Κήρυκα» είπε πως «δεν αναγνωρίζω καμία πράξη του Πατριαρχείου εις βάρος μου και τον λόγο έχει η Αμερικανική Δικαιοσύνη πλέον» και συμπλήρωσε πως «το τηλεγράφημά μου στον Πατριάρχη ξεκαθάρισε πλήρως τη θέση μου».

Στην ερώτηση ποιες είναι οι σκέψεις και τα αισθήματα του για τον κ. Παϊσιο, είπε, πως «του εύχομαι καλή μετάνοια του λοιπού, να βρει τον εαυτό του να συνομιλήσει μαζί του και να λάβει το θάρρος να ζητήσει συγνώμη από τα θύματα και από την Ομογένεια την οποία κατασκανδάλισε».

Είπε ακόμα, πως «όσον αφορά για τα σχέδιά μου που θέλησε να αναφέρει στο Πατριαρχείο, θα τα ανακοινώσω μόνος μου εντός ολίγου».

Ο Επίσκοπος Βικέντιος καταθέτει εντός των επόμενων ημερών μηνύσεις εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Επίσης, θα γίνει μήνυση σε βάρος του Μητροπολίτη Πιτσβούργου Σάββα με την ιδιότητά του ως μέλους της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου, ο οποίος ψήφισε και συνυπέγραψε την καθαίρεση του κ. Βικεντίου, αλλά και σε βάρος του Μητροπολίτη Δαρδανελίων Νικήτα με την ιδιότητά του ως προέδρου της τριμελούς Εξαρχίας.

Αναμένεται ακόμα να ανακινηθεί το ζήτημα της υπαγωγής της ακίνητης περιουσίας της Μονής Χρυσοβαλάντου και των Μετοχίων της στην κυριότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Όπως έγραψε ο «Ε.Κ.» στις 22 Μαρτίου 2012, ήδη στάλθηκαν επιστολές από τους νομικούς συμβούλους του Επισκόπου Βικεντίου στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και στον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Ευάγγελο.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο αδελφός του κ. Βικεντίου, ο Σπύρος Μαλαματένιος θα καταθέσει μηνύσεις εναντίον του Πατριαρχείου και του κ. Παϊσίου.

Εξάλλου, ο κ. Βικέντιος είχε στείλει την ακόλουθη επιστολή στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, λέγοντας ότι δεν θα πήγαινε στο Φανάρι:

«20ην Μαρτίου, 2012

Παναγιώτατον Οικουμενικόν Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαίον Εις Φανάριον. Παναγιώτατε, Εις απάντησιν της Υμετέρας Σεπτής Επιστολής, υπό ημερομηνίαν 28ην Φεβρουαρίου 2012, και Αριθμ. Πρωτ. 125, σας γνωστοποιώ ότι:

Δια λόγους υγείας και ανεξαρτήτως της θελήσεώς μου δεν δύναμαι να ταξιδεύσω και να εμφανισθώ ενώπιον της Αγίας και Ιεράς Συνόδου την 27ην Μαρτίου, 2012.

Γνωρίζετε ότι ανήκω εις την κατηγορίαν των αστέγων της Νέας Υόρκης και συντηρούμαι από το Αμερικανικόν Κράτος, το οποίον μου παρέχει δωρεάν ιατροφαρμακευτικήν και Νοσοκομειακήν περίθαλψιν, καθώς και κουπόνια σιτίσεως από την 14ην Νοεμβρίου παρελθόντος έτους.

Κατ’ εντολήν της Υμετέρας Παναγιότητος έπρεπε να αναχωρήσω από το μικρόν κελλίον μου εις το Μετόχιον του Αγίου Νεκταρίου εις Μπρούκλην, μέχρι την 31ην Οκτωβρίου 2011, ως επίσης εντολή Υμετέρα ΔΙΕΚΟΠΗ ΑΝΕΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΜΟΥ η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που εχορηγούσεν εις την ταπεινότητά μου η Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου Αστορίας Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ηγουμενεύοντος Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φιλομηλίου κ. Ηλία.

Η ενημέρωσις της διακοπής της ιατροφαρμακευτικής ασφαλείας μού έγινε από το Φαρμακείον της περιοχής, όταν εζήτησα να παραλάβω τα κατεπείγοντα δι’ εμέ φάρμακα και μου εζήτησαν να καταβάλλω το αντίτιμον της αξίας των.

Με χρήματα από πού; (συμπεριφορά νομίζω απαράδεκτη των χορηγούντων αγνοώντας την σοβαρή κατάσταση της υγείας μου.....)

Πιστεύω ότι αντιλαμβάνεσθε την περιορισμένη στο ελάχιστον οικονομικήν μου δυνατότητα.

Οφείλω να ακολουθώ ως άπορος Αμερικανός πολίτης τους κανονισμούς της Κοινωνικής Προνοίας δια να μην υστερηθώ των ευεργετημάτων αυτής.

Σε περίπτωση αναχωρήσεώς μου υποτασσόμενος εις την Υμετέραν Εντολήν θα χαθούν όλα, και πλέον θα είμαι στο δρόμο μόνος μετά των αστέγων (Homeless), μετά από 40 χρόνια προσφοράς στην Ιερά Μονή του Χρυσοβαλάντου.

Βαθυσεβάστως,

Επίσκοπος Βικέντιος».

Πηγή: http://www.romfea.gr/ektakta-nea-2/12117-miniseis-vikentios-oikoumenikos


Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR