Ζωηφόρος

Νέα συμβολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας για την υγεία,

Νέα συμβολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας

της Αλβανίας για την υγεία


Μία νέα σύγχρονη οφθαλμολογική και ΩΡΛ μονάδα εγκαινιάστηκε στα Τίρανα το Σάββατο 10 Μαρτίου, από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Αναστάσιο

και με την παρουσία διακεκριμένων οφθαλμιάτρων από την Αλβανία και την Ελλάδα.

Το κέντρο περιλαμβάνει τμήματα Γενικής οφθαλμολογίας, Κερατοειδούς, Γλαυκώματος, λέιζερ, Βυθού (Φλουρό-αγγειογραφίας, OCT).

Το νέο αυτό ιατρικό κέντρο στεγάζεται σε ιδιόκτητο τριώροφο κτήριο και επεκτείνει το δυναμικό του Ιατρικού Διαγνωστικού Κέντρου «Ευαγγελισμός» της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας.

Το τελευταίο λειτουργεί από το 1999 με 23 ειδικότητες, σε ειδικά κατασκευασμένο επταώροφο κτήριο και προσφέρει σύγχρονες ιατρικές υπηρεσίες με την συμβολή διακεκριμένων ιατρών καθώς και καταρτισμένου νοσηλευτικού προσωπικού, και με ιατρικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Για την άρτια κτηριακή υποδομή και τον προηγμένο εξοπλισμό έχουν διατεθεί από διάφορες χορηγίες - με φροντίδες του Αρχιεπισκόπου κ. Αναστασίου - άνω των τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Κατά το διάστημα της λειτουργίας του έχουν εξετασθεί περίπου 1.300.000 ασθενείς, ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων, και έχουν γίνει περισσότερες από 3.000.000 εξετάσεις.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία λειτουργεί επίσης σε τέσσερις άλλες πόλεις Ιατρικά Κέντρα πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Πηγή: http://romfea.gr/epikairotita/11882-egkainia-ofthalmologikou-kentrou-albania

albania1

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel