Ζωηφόρος

Συνεδρίαση στο υπουργείο Παιδείας της Επιτροπής Διαλόγου Εκκλησίας-Πολιτείας,

Συνεδρίαση στο υπουργείο Παιδείας 

της Επιτροπής Διαλόγου Εκκλησίας-Πολιτείας

Ακίνητα και μισθοί εφημέριων απασχόλησαν

την Επιτροπή Διαλόγου Εκκλησίας-Πολιτείας

Η συνεδρίαση της μικτής επιτροπής έγινε στο υπουργείο Παιδείας

Η αποδέσμευση των ακινήτων της Εκκλησίας και το θέμα των δύο μισθών που παίρνουν οι εφημέριοι, οι οποίοι μπορεί να εργάζονται παράλληλα και αλλού, απασχόλησαν τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαλόγου Εκκλησίας-Πολιτείας που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας.

Τα μέλη της επιτροπής συζητούν ζητήματα όπως -μεταξύ άλλων- η εκκλησιαστική εκπαίδευση, η αποδέσμευση ακινήτων της Εκκλησίας και άλλα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε και το θέμα των δύο μισθών που παίρνουν εφημέριοι, οι οποίοι μπορεί να εργάζονται παράλληλα, για παράδειγμα, ως εκπαιδευτικοί ή γιατροί, ή σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εφημέριοι αυτοί αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να διακοπεί η μία μισθοδοσία. Προς το παρόν, δεν έχει ληφθεί επ' αυτού οριστική απόφαση.

Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε ήταν τα Προεδρικά Διατάγματα που αναμένεται να υπογραφούν για την αποδέσμευση δεκάδων ακινήτων της Εκκλησίας, η οποία προτίθεται να τα «εκμεταλλευθεί» και τα έσοδά τους θα διατεθούν υπέρ του δοκιμαζόμενου από την οικονομική κρίση λαού.

Άλλωστε, αυτό περιλαμβάνεται σε όσα συζήτησαν και συμφώνησαν, πρόσφατα, οι ιεράρχες με τον υπουργό Οικονομικών, που τούς επισκέφθηκε στη μονή Πετράκη.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, ως εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο μητροπολίτης Σάμου, Ευσέβιος, που είναι και αντιπρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο μητροπολίτης Ελασσόνας, Βασίλειος, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών και ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, αρχιμανδρίτης Μάρκος Βασιλάκης.

Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231120171

***

Θα μείνουμε και χωρίς … παπάδες

“Μία πρόσληψη ανά δέκα αποχωρήσεις” και για τους ιερείς

Τι κι’ αν ο βουλευτής της ΝΔ Γρηγόρης Αποστολάκος προειδοποίησε ότι με τη ρύθμιση αυτή κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιερέα πλείστες όσες κωμοπόλεις και χωριά της ελληνικής περιφέρειας…

Ή ότι η πολιτεία και η κυβέρνηση οφείλουν να αντιληφθούν πως ο ιερέας δεν είναι δημόσιος υπάλληλος με τη συμβατική προσέγγιση του όρου,

Ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας επέμεινε πως οι προσλήψεις του μονίμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από το λόγο ένα προς δέκα (μία πρόσληψη ανά δέκα αποχωρήσεις) στο σύνολο των φορέων…

Εις το όνομα του…μεσοπρόθεσμου

Πηγή: http://www.antinews.gr/2011/07/14/112615/

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel