Ζωηφόρος

Συνεργασία Ρωσικής Εκκλησίας και Υπουργείου Υγείας κατά των αμβλώσεων,

Συνεργασία Ρωσικής Εκκλησίας και Υπουργείου Υγείας κατά των αμβλώσεων

Το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας και το Πατριαρχείο Μόσχας υπέγραψαν συμφωνία, που αποβλέπει στη κοινή συνεργασία για την πρόληψη και καταπολέμηση των αμβλώσεων.

«Η συμφωνία που υπογράψαμε, σε μεγάλο βαθμό σχεδιάζει μια γραμμή κάτω από το τι έχει γίνει, δημιουργώντας πλέον μια περαιτέρω συνεργασία, η οποία φιλοδοξεί να αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή του λαού μας» - τόνισε κατά την διάρκεια της υπογραφής ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Από την πλευρά της η Υπουργός Υγείας Τατιάνα Γκολίκοβα, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη και ολόκληρη την Ρωσική Εκκλησία για το μεγάλο έργο αυτό το οποίο θα βοηθήσει στην αναβίωση του κράτους, και στην αποκατάσταση της πνευματικότητας και της ηθικής.

Η συμφωνία ορίζει ότι η Εκκλησία θα παρακολουθεί την πνευματική και ηθική εκπαίδευση των φοιτητών της ιατρικής και φαρμακευτικής, καθώς και άλλα ιδρύματα εκπαίδευσης που σχετίζονται με την υγεία.

Εικάζεται να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για την οργάνωση των Εκκλησιών στα νοσοκομεία που υπάγονται στο Υπουργείο, τα οποία θα έχουν όλα ιερέα για τις πνευματικές ανάγκες των ασθενών.

Τέλος στη συμφωνία υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής κληρικών σε επιτροπές που αφορούν τον τομέα της υγείας, μα συνεργασία που ανοίγει νέους ορίζοντες στις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8600:2011-07-08-09-25-00&catid=34:2009-12-18-08-37-58

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel