Ζωηφόρος

Δήλωση σοκ Ιερώνυμου, του Αντώνη Τριανταφύλλου,

Δήλωση σοκ Ιερώνυμου

του Αντώνη Τριανταφύλλου

«Και να σας κάνω μια αποκάλυψη; Ότι τα αποθεματικά της Εκκλησίας γενικά αρκούν μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο. Μετά τον ερχόμενο Οκτώβριο δεν θα πληρώνει τους υπαλλήλους της». Τάδε έφη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τα μέλη του κινήματος «Πόρτα-πόρτα». Αυτή η αποστροφή του λόγου του κ. Ιερώνυμου αποτυπώθηκε από τον τηλεοπτικό φακό και βρίσκεται αναρτημένη στο γνωστό ιστότοπο youtube (http://www.youtube.com/watch?v=Bi3XlHboJr0&feature=player_embedded).

Τα όσα δήλωσε παρουσία κάμερας ο κ. Ιερώνυμος προκαλούν ήδη συζητήσεις στους εκκλησιαστικούς κύκλους, με αρκετούς μητροπολίτες να επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών. «Οι μητροπόλεις αλλά και τα μοναστήρια βρίσκονται σε ενδεή θέση» υποστήριξε ιεράρχης της βορείου Ελλάδος μιλώντας στον Amen.gr για το ζήτημα του εκκλησιαστικού ταμείου. Μάλιστα, επιβεβαίωσε τη δυσχερή οικονομική κατάσταση λόγω των λιγοστών χρημάτων στο παγκάρι της Εκκλησίας, την αύξηση της φορολογίας με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τη δέσμευση των αποθεματικών των εκκλησιαστικών ΝΠΔΔ.

«Λεφτά δεν πέφτουν πια στα παγκάρια των εκκλησιών, τα ακίνητα δεν αποδίδουν παρά μόνο ελάχιστα χρήματα, τα περισσότερα δε από αυτά θα τα πάρει πίσω η Εφορία με τις νέες εισφορές για τα ακίνητα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Τα όσα αναφέρει στο σχετικό βίντεο ο Μακαριώτατος δεν είναι τίποτα άλλο παρά η σκληρή πραγματικότητα» υποστηρίζει έτερος αρχιερέας θέτοντας και μια ακόμη παράμετρο. «Το πρόβλημα είναι γενικότερο, όχι μόνο με το παγκάρι και με τα αποθεματικά, αλλά και με τα μερίσματα που περιμένουμε από τις Τράπεζες για τις μετοχές που διαθέτουμε και δεν προβλέπεται να πάρουμε».

Σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους, οι σχετικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών «δεν είναι ούτε επικοινωνιακή ρουκέτα, ούτε πυροτεχνήματα που σκοπό έχουν να κάνουν ντόρο αλλά αποτυπώνουν ρεαλιστικά την πραγματικότητα». Αρχιερείς που βρίσκονται κοντά στον κ. Ιερώνυμο επισημαίνουν ότι ο πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου είναι προβληματισμένος από τη στάση που τηρεί η Πολιτεία έναντι της Εκκλησίας, παρά τις όποιες προτάσεις έχει φέρει η Ιερά Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας με τα έσοδα να διατίθενται όχι για την κάλυψη των «μαύρων τρυπών» του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά για την ενίσχυση του κοινωνικού έργου.

Πηγή: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=6099

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel