Ζωηφόρος

Ενέργειες για την ίδρυση του πρώτου Ορθοδόξου Πανεπιστημίου στις ΗΠΑ,

Ενέργειες για την ίδρυση του πρώτου Ορθοδόξου Πανεπιστημίου στις ΗΠΑ

Την ίδρυση προετοιμάζει μείζον συνέδριο που συνέρχεται απο τις 9 έως και τις 11 Ιουνίου στην Θεολογική Σχολή του Αγίου Βλαδίμηρου στην Νέα Υόρκη

Σκοπός του εν λόγω συνεδρίου που διοργανώνεται απο τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής που επιβλέπει την πρωτοβουλία της ιδρύσεως του νέου πανορθοδόξου Πανεπιστημίου είναι η θέσπιση εκείνων των παραμέτρων—θεωρητικών και πρακτικών—εντός των οποίων το υπό ίδρυση Πανεπιστήμιο θα αντλεί την ταυτότητά του και θα ασκεί την εκπαιδευτική αποστολή του. Το Πανεπιστήμιο φιλοδοξεί να συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του όχι μόνον τμήματα ανθρωπιστικών σπουδών, αλλά και σχολές θεττικών επιστημών, ακόμα και Ιατρική και Νομική Σχολή.

Στο ιδρυτικό συνέδριο συμμετέχουν εκκλησιαστικές και ακαδημαϊκές προσωπικότητες κάθε Ορθοδόξου διακαιοδοσίας που δρά στην Αμερικανική Ήπειρο και συγκεκριμένα ο Κοσμήτωρ της Σχολής του Αγ. Βλαδίμηρου π. John Behr, ο Κοσμήτωρ του Ελληνικού Κολλεγίου Δρ. Δημήτριος Κατός, ο πρώην Κοσμήτωρ και καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Δρ. Δημήτριος Σκέδρος, ο διάκονος Νικόλαος Belcher, κοσμήτωρ του Φοιτητικού Σώματος του Ελληνικού Κολλεγίου, ο π. Θεόδωρος Παρασκευόπουλος του Ορθοδόξου Ινστιτούτου του Αγ. Αρσενίου (Καναδά), ο καθηγητής και ηγούμενος της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Τύχωνος π. Σέργιος, καθώς και ορθόδοξοι πανεπιστημιακοί καθηγητές που διδάσκουν σε διάφορα πανεπιστήμια της Αμερικής όπως τα Eckerd College, Ave Maria University, Bucknell University, University of South Carolina,  University of Kentucky, Worcester Polytechnic Institute, New College Franklin, Pepperdine University, Miami University, Bergen Community College,  St John’s College.  Τους συνέδρους θα προσφωνήσει  ο Αρχιεπίσκοπος Ουάσιγκτoν και Μητροπολίτης Πάσης Αμερικής (της OCA) κ.κ. Ιωνάς.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο καθώς και το αναλυτικό του πρόγραμμα μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να βρεί στην ιστοσελίδα του αγ. Βλαδίμηρου: http://www.svots.edu/events/call-papers-orthodox-christianity-and-higher-education-conference

Η Οργανωτική Επιτροπή απαρτίζεται απο τα εξής μέλη:

π. John Behr, Κοσμήτωρ τη Σχολής του Αγ. Βλαδίμηρου (Νέα Υόρκη)

π. Chad Hatfield, Επίτιμος Πρύτανης της Σχολής του Αγ. Βλαδίμηρου (Νέα Υόρκη)

π. Yaroslav Sudick, Πρόεδρος, Board of Education, Yonkers (Νέα Υόρκη)

π. Michael Massouh, πρώην Κοσμήτωρ του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Πολυτεχνείου του Worcester (Μασαχουσσέτη)

αρχιμ. Παντελεήμων Μανουσάκης, Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας, Κολλέγιο του Τιμίου Σταυρού (Μασαχουσσέτη)

Δρ. Seraphim (Bruce) Foltz, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Eckerd College, St. Petersburg (Φλόριδα)

Δρ. David Bradshaw, Καθηγητής και Διευθυντής του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Kentucky

Δρ. Daniel Buxhoeveden, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας

Δρ. James Carey, πρώην Κοσμήτωρ του Κολλεγίου St John, Santa Fe, (Νέο Μεξικό)

ιερομ. Αλέξιος Trader, πρ. λέκτωρ Πατριστικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αγ. Τύχωνος, αδελφού της Ι.Μονής Καρακάλου, Αγ. Όρος.

Πηγή: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=5922

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel