Ζωηφόρος

Ο Πρόεδρος Μεντβέντεφ υπέγραψε νόμο για επιστροφή της εκκλησιαστικής περιουσίας,

Ο Πρόεδρος Μεντβέντεφ υπέγραψε νόμο

για επιστροφή της εκκλησιαστικής περιουσίας

του Αιμίλιου Πολυγένη

Για τη σχετική απόφαση που υπέγραψε ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Ντιμίτρι Μεντεβέντεφ τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο, σε συνάντηση που είχαν στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Μεγάλο Παλάτι του Κρεμλίνου.

«Αυτό το μέρος είναι ιδιαίτερο! Έτσι δράττομαι της ευκαιρίας να σας πληροφορήσω ότι σήμερα υπέγραψα το νόμο για την επιστροφή της περιουσίας για τις θρησκευτικές οργανώσεις. Αυτός είναι ένας σοβαρός νόμος, ο οποίος ενεκρίθη μετά από πολλές ώρες συζητήσεως», τόνισε ο Πρόεδρος Μεντβέντεφ.

Επίσης, ο Πρόεδρος τόνισε: «Αυτή η εκκλησία, σύμφωνα με το νόμο, πρέπει να μεταβιβαστεί άμεσα στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.»

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας ενημέρωσε τον Πατριάρχη, ότι ο νόμος παρέχει τη δυνατότητα επίλυσης πολλών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και οι άλλες θρησκείες της χώρας.

Τέλος, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Μεντβέντεφ και το Κοινοβούλιο που ψήφισε τον σχετικό νόμο.

«Η υπογραφή του νόμου αυτού αποδεικνύει, ότι η χώρα μας ξεπερνάει τις επιπτώσεις των δύσκολων χρόνων, και υπάρχει αποκατάσταση της δικαιοσύνης. Ο νόμος ήταν αποτέλεσμα κάποιων συμβιβασμών, μια απόφαση που θα είναι για το καλό του λαού», κατέληξε ο Πατριάρχης.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6472:2010-11-30-23-50-48&catid=34:2009-12-18-08-37-58

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

Register

User Registration